Неочаквана формация! Петима ни представят на "Евровизия"

Ще търсим добро представяне с песента "Bones"
12 мар 2018 09:00, Александър Попов
220

Вече е ясна песента, с която България ще бъде представена на тазгодишното издание на "Евровизия" в Лисабон. Тя е озаглавена "Bones" и носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят.

В изпълнението й се включват петима изпълнители - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, които се обединяват в групата Equinox.

Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави - Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

"Новата българска песен е силна заявка за "Евровизия" 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева - Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското представяне на "Евровизия" 2018, е Symphonix International, които седят зад песните "Beautiful Mess" на Кристиан Костов, който завоюва второто място миналата година, и "If love was a crime", с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на "Bones" е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.

"Първоначално имах различни планове за тази песен, но дълго време не намирах подходящия изпълнител за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, за да ме попита дали имам подходяща песен за "Евровизия", защото искаше да участва в селекцията на БНТ. Когато той записа части от нея, осъзнах, че може да се получи нещо уникално, ако включа различни гласове. Всеки нов изпълнител, който се присъединяваше към проекта, носеше нещо ново като емоция и история и надграждаше песента. Връщане назад нямаше - без някой от тези изпълнители, "Bones" губеше своя заряд, емоция и усещане. Затова те останаха в група, за да не жертваме начина, по който звучи парчето. Това е първият проект, който реализираме по този начин - групата се събра, заради песента, а не обратното. Тя е доказателство, че  музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, защото в проекта се обединиха хора от различни култури и със специфично светоусещане", поясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: EquinoxBones
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да се бяха разходили на площад Македония, щяха да си намерят Кончита Вурст, Кончита Наденица и Кончита Кренвирш, да хванат някой швед да им напише песничка за трио и ще щяхме да спечелим. *** не са добра идея защото Франция и Италия вече представиха бежански песни, тази година пазарната ниша е препълнена.
38
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаа... джендърчето миналата година, дето ни представляваше, поне беше младо и донякъде симпатично. Ами сега тия дърти пергиши - наркомано-негроидната "смеска" е направо покъртителна!
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Пратим ли Азис ще спечелим гласовете на Турция.
36
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добра песен. Успех !
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма рок, само жалки имитатори, чалга и мейнстрийм ***.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по-добре наистина Азис да пратим. Поне се слуша много и пее пред родна публика.
33
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинНяма лошо да има един афроамериканец. Ние българите недаваме роли на афроамериканци в филми и сериали и това, че един се е появил в едно видео не е проблем.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това май не са баш българи, но то този конкурс е за европейци-глобалисти.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нямахме русофилски партии в парламента щяхме да спечели този конкурс.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо триете ?Все едно че е тайна, че тази е наркоманка,а че остналите са манховци се вижда от снимката.Или трябваше да напиша, че са руси и талантливи.
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех на новата група.
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давам пример с концерт на The voice от 2015 Гери Никол, Мария Илиева, Михаела Филева бяха трагични, дори *** tune не им помагаше. Жана беше звяр, но както и да е. Да си слушаме Гериту и тн и да оставяме можещите да пеят на заден план.
27
6
 
27
 
! Отговори
славянин преди 6 години
ако черни вече ни представляват пред европа и света, то вече е очевидно, че държавата работи срещу нас!
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 158За евровизия може и без това.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да има надежда да спечелим трябва да пратим поне тройка ***.Ще видите другите страни какви сбирщини ще пратят.Пък ако някой от нашите си смени пола директно на сцената ще избием рибата.
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте малко, Жана ли или вие самите сте винавни, че децата ви ще станат наркомани? Вие не си обръщате внимание на децата, с кого се събират какво правят и т.н. ама тя била виновна. Когато ВИЕ, родителите им, им давате АДЕКВАТЕН пример кое е редно кое не, няма значение какво слушат. Аз харесвам Жана, но не съм се пропила не вземам наркотици.
23
11
 
5
 
! Отговори
112 преди 6 години
Жана я харесвам като глас , особено ме впечатли песента и Самурай. Не можем ли да се представим с една такава песен?
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ....Почти всяка бг звезда пее наживо с ауто тюн лайв - в реално време им обработват гласовете. Забравил съм как е пяла Жана на концерт на Кока Кола.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това даже не можах да го изслушам до края, бе!
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата година ще пратим Азис да изпълнява песен за расизма.