А1 дари 1000 бързи антигенни теста на УМБАЛ "Света Екатерина"

Преди дни операторът дари бързи тестове за ВМА и подкрепи финансово няколко болници
Спонсорирано съдържание | Обновена: 24 ное 2020 11:38 | 24 ное 2020 11:37, Анисия Иванова
А1 дари 1000 бързи антигенни теста на УМБАЛ "Света Екатерина"
Снимка: А1

Ново дарение обяви днес А1, като бенефициентът този път е столичната болница УМБАЛ „Св. Екатерина“. Лечебното заведение ще получи 1000 бързи теста за диагностициране на COVID-19. Тестовете са от типа „бърз комбиниран антигенен тест“, като в комплектите са включени тампони за вземане на проби. Това е второто поредно дарение на бързи тестове, направено от А1, като преди това над 3300 бройки получи и Военно-медицинска академия, съобщиха от компанията.

Както и в досегашните дарения на телекома, изборът на бързите тестове е предварително съгласуван с ръководството на болницата и здравните власти у нас. Директорът на болницата проф. д-р Генчо Начев заяви по повод на дарението: „Използвам тази възможност да благодаря на А1 за подкрепата. Пандемията е предизвикателство пред всички ни, но с вълната от съпричастност, която отключи, съм сигурен, че ще се справим с нея.“

От страна на А1 главният изпълнителен директор Александър Димитров също коментира поредната дарителска акция на телекома: „С тези инициативи А1 се утвърждава като една от компаниите, които задават тона за отговорно поведение на бизнеса в България. В същото време не мога да не гледам с притеснение развитието на пандемията у нас, а и в цял свят. Надявам се, че с тези действия ще вдъхновим и други представители на бизнеса да се включат в справянето с вируса.“

Освен с тестове А1 се ангажира и с финансова подкрепа на редица лечебни заведения, като по-рано този месец подпомогна УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“ и УМБАЛ „Св. Анна“. Компанията дари средства на трителечебни заведения, за да мотивират доброволци – лекари, медици и санитари, да се присъединят към колегите си в COVID отделенията на болниците в следващите месеци, които се очаква да бъдат критични по отношение на развитието на пандемията.

Дарителската кампания на А1 е продължение на подкрепата за здравната система, която компанията започна още през пролетта с първата вълна на пандемията у нас. Тогава А1 подпомогна четири болници с безвъзмездно дарение на пет дихателни апарата на УМБАЛ „Александровска“ и още три апарата за областните болници в Монтана, Добрич и Силистра.

Освен помощ за здравната система А1 предприема и действия в подкрепа на образованието у нас. До края на годината всеки нов потребител на образователната платформа e-prosveta.bg ще може да използва интерактивното съдържание безплатно в рамките на 30 дни. Предоставяният едномесечен тестов период има за цел да помогне на родители и ученици както при дистанционното обучение, обявено от редица училища, така и като допълнителен образователен ресурс през учебната година. Мобилният интернет трафик за абонатите на А1 към е-prosveta.bg също става безплатен до 31 декември, независимо от тарифния план, който използват и от останалите за месеца мегабайти.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.
 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации