Присъедини се към новия сезон на цялостната програма по дизайн на SoftUni Creative

Спонсорирано съдържание | 19 май 2022 09:45, Александър Попов
Присъедини се към новия сезон на цялостната програма по дизайн на SoftUni Creative

Дизайнът е инструментът за визуална комуникация, който кара светът да се върти днес. Сега и ти можеш да се впуснеш в този творчески и разнообразен свят като кандидатстваш за цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация на SoftUni Creative.

Вероятно си забелязал, че живеем в свят на информационно пренасищане. Всички бизнеси и медии се борят за вниманието ни едновременно. На кои обръщаш такова? На тези, които могат да го грабнат по най-ефективния начин. Именно тук играе роля дизайнът. Чрез него могат да се предават различни послания, да се разказват истории, да се обясняват сложни концепции, да се изгражда идентичност и да се дава визуално измерение на трудна за смилане информация.

Дизайнът не само прави комуникацията между бизнеса и потребителите по-ангажираща, той е ключова съставка за успеха на всяка марка днес, независимо от нишата. Това прави и дизайнерите едни от най-търсените специалисти. Размерът на индустрията надхвърля $45 млрд., като само през 2021 ръстът е надхвърлил 4% (по данни на IBISWorld). 90% от специалистите в сферата се реализират на свободна практика (freelance). Трудът се оценява все по-високо, тъй като носи огромна добавен стойност.

Дизайнът има много измерения – графичен дизайн, анимация, видеообработка и монтаж, потребителски интерфейси и преживявания, и още. Ако си креативна натура и търсиш реализация в творческа сфера, цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация на SoftUni Creative е тук, за да ти помогне. Ето какво трябва да знаеш за нея:

Какво е SoftUni Creative?

SoftUni Creative
е една от водещите инициативи на SoftUni, насочена изцяло към сферата на дизайна и визуализацията. В основата ѝ е залегнало придобиването на практически умения, които да помогнат на търсещите реализация в творчески направления да започнат своя път на развитие. Овладяването на водещи криейтив техники и инструменти, превърнали се в индустриален стандарт, е резултат от обучението на курсистите.

Цялостната програма по дизайн в SoftUni Creative започва с напълно безплатен курс, воден от неоспорими експерти от индустрията, и завършва с тясно профилиране и специализация в една от трите най-горещи криейтив сфери. А изборът е в твоите ръце!

Етапи на програмата в SoftUni Creative

Професионалната програма на SoftUni Creative ти помага да изградиш уменията и да придобиеш знанията, необходими за реализация в някое от направленията на дизайна. Успешната кариера на криейтив специалистите зависи от познаването на добри практики, установени правила и владеенето на софтуер на експертно ниво. SoftUni Creative работи тясно с доказани експерти и лектори-практици, които спомагат за изграждането и актуализирането на курсовете в програмата, за да съответстват на тенденциите, търсенето на пазара и нуждите на работодателите. По този начин курсистите получават най-актуалната и съвременна подготовка.

Етапите на цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация са 3:

1.     Design Basics – безплатният въвеждащ курс е подходящ за абсолютно начинаещи без никакъв опит в областта на дизайна и ще ти помогне да свериш часовника си по няколко начина. На първо място, това ли е наистина попрището, към което искаш да се насочиш. На второ място, ще разбереш кои са аспектите, на които трябва да наблегнеш, ако искаш да се развиваш в сферата. Безплатното обучение ти предлага основополагащи знания, а лекторите ще ти разкрият тайни „от кухнята“, за да придобиеш по-дълбок поглед към реализацията в областта. Курсът завършва с изпит, който ти отваря и вратата към следващия етап – Design Fundamentals.

2.     Design Fundamentals – модулът обхваща всички ключови направления на сферата на дизайна, криейтива и визуализацията. В него ще се научиш да работиш със софтуер, възприеман като индустриален стандарт – този на Adobe. Ще преминеш през практически курсове по Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, After Effects, UX Design и UI Design. Това ще ти даде водещите умения, необходими на криейтив специалистите, за да успеят в направлението, към което са се насочили. Също така, ще можеш по-ясно да избереш посоката, в която искаш да се специализираш, когато пристъпваш към третия етап – Professional Modules.

3.     Professional Modules – професионалните модули са начинът да се сдобиеш с професия в края на специализацията си, както и умения на експертно ниво в направлението, на което си се спрял. Три са професионалните модули, между които да избереш – Graphic Designer (с фокус върху графичния дизайн и приложението му за целите на бизнеса и разработката на визуална идентичност), UX & UI Designer (с фокус върху областта на уеб дизайна и позитивното потребителско преживяване на сайтове и приложения), Animator & Motion Designer (с фокус върху 2D и 3D анимацията, монтажа и видеообработката).

В края на цялостната програма ще получиш диплома за придобита професия от СофтУни, а след всеки успешно завършен курс получаваш още официален сертификат от SoftUni, както и държавно признато удостоверение за завършен курс, валидно на територията на целия Европейски Съюз.

Предимства на SoftUni Creative

Освен първата цялостна и задълбочена програма по дизайн в България, SoftUni Creative предлага и утвърдени практики и методология на обучение, които превръщат теоретичните знания в затвърдени практически умения. На второ място, ще имаш шанса да се учиш и да черпиш опит от едни от най-известните и разпознаваеми криейтив специалисти в страната. И накрая, но не по важност, ще се дипломираш вече като част от огромната и проактивна общност на SoftUni. Но нека видим как тези фактори ще са от полза за теб:

1. Ефективно усвояване на знания

Години опит и хиляди успешно завършили курсисти са доказателство, че методологията „учене чрез правене“ е ключова за ефективното усвояване на новопридобити знания. За осма поредна година SoftUni разчита именно на този метод на преподаване, за да превръща напълно начинаещи в специалисти.

В рамките на цялостната програма на SoftUni Creative ще работиш по редица практически проекти, ще вземеш участие в работилници и упражнения, в които веднага ще можеш да приложиш новопридобитите знания. Сферата на дизайн, криейтив и визуализация е силно практически-насочена, затова и обучението е с фокус върху практиката. По този начин самият ти завършваш, готов за действителната работна среда и нейните изисквания и предизвикателства.

2. Звезден лекторски състав

Едно от най-големите предимства на програмата в SoftUni Creative, както споделят и самите курсисти, е екипът от лектори-практици, които не само ти преподават, но и те съпътстват като ментори през цялото ти обучение. В екипа ще се срещнеш с:

·     Антон Аладжов – мултидисциплинарен дизайнер с над 15 години опит;

·     Росен Дуков – предприемач и носител на призове от iStock и Photoshop Café;

·     Добриян Добрев – експерт с над 10 години опит в областта на UX дизайна;

·     Светлана Цонева – специалист с над 19 години опит, основател на Pixel House;

·     Стефан Иванов – създател на първия цялостен UX дизайн курс в България;

·     Стефан Велев – арт директор и предприемач с близо 10 години опит;

·     Павлина Бонева – творчески директор, работила с редица световни брандове;

·     Васил Даскалов – експерт с над 15 години опит във фотографията, монтажа и постпродукцията;

·     Титко Титков – Digital Art Specialist, 3D артист и разработчик на игри;

·     Румен Тасков – дългогодишен специалист с опит в областта на визуалните изкуства, рекламата, киното, музикалните клипове, motion графиката и 3D mapping.

На сайта на SoftUni Creative можеш да научиш повече за експертите, които ще бъдат твои преподаватели и ментори по време на обучението ти в цялостната програма. Те ще ти разкрият тайни „от кухнята“ на индустриите, в които работят, ще ти споделят най-добри практики и ще можеш да почерпиш опит и вдъхновение от реалните проекти, по които са работили.

3. Общност и подкрепа

Присъединявайки се към SoftUni Creative, ставаш част от огромна образователна общност от амбициозни и мотивирани хора. Ще намериш подкрепа, единомислие и хора, с които да обменяш идеи и да израстваш редом с тях. Като част от общността, ще можеш да създадеш много и ценни професионални контакти, съмишленици, а защо не и да откриеш бъдещи колеги и партньори?

Ако си готов за цветния и динамичен свят на дизайна, кандидатствай още сега за първата цялостна програма по дизайн в България! SoftUni Creative те очаква!


Още по темата: СофтУниSoftUni Creative
Още от

Спонсорирани публикации