Експерти от УниКредит от 11 държави завършиха първата международна ESG Academy

Спонсорирано съдържание | 14 мар 2023 12:15, Александър Попов
Експерти от УниКредит от 11 държави завършиха първата международна ESG Academy
Доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Четиридесет експерти от УниКредит от 11 държави - Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Италия, Румъния, Русия, Сърбия и Словения – с гордост завършиха първата международна ESG Academy, сертификационна програма за обучение на специалисти по устойчиво управление, реализирана в сътрудничество със Стопанския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

ESG Academy на английски език е пилотна инициатива за обучение на експерти в Югоизточна Европа.

Преподаватели от България, Гърция, Холандия и Белгия представиха най-актуалните практически знания в 5 модула в сферата на Устойчивите финанси; ESG подход в управлението; Екологичен стълб на устойчивост. Зелена и кръгова икономика; Социален стълб на устойчивостта; ESG отчетност и изисквания към докладваните данни.

„Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и неговата ESG Lab, ръководена от доц. д-р Марина Стефанова, са горди да бъдат академичен партньор на УниКредит за образователната им програма по устойчиво развитие. Вярвам, че този проект е само началото, тъй като пред академичната общност и УниКредит има още много други възможности, които да реализират заедно и се надявам много други да последват стъпките на УниКредит“, сподели доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по време на официалната церемония по завършването.

„ESG Academy е в съответствие с ключовите стълбове на стратегията ни UniCredit Unlocked – устойчивостта да бъде част от всичко, което правим. Това, което ме кара да се чувствам изключително горд, са два факта: от една страна, че 40 от 40 участници се дипломираха успешно, което е ясен знак за отговорността, която хората ни притежават относно тяхното развитие. И на второ място, че имахме участници от много различни структури и нива на организацията, което е показателно за стремежа към обучение през целия живот, който се е утвърдил като култура в УниКредит“, коментира Иван Тардиво, директор Хора и Култура за Централна Европа и Източна Европа в УниКредит.


Спонсорирани публикации