От Орлов мост до Плиска – нерви, псувни и засичания

Или как изминахме с автомобил 2,5 километра за 40 минути
Обновена: 1 юни 2015 13:57 | 1 юни 2015 09:30,
171

Тук трябваше май да сме в една лента, но те неусетно станаха две... Снимка: Dnes.bg

Дойде 1 юни, а с него и поредният летен ремонт на "Цариградско шосе" в София. Очаквано преминаването в участъка се превърна в ад, но пък, както се казва: "Трай, бабо, за хубост".

От Dnes.bg се качихме рано-рано по колите не само, за да допринесем за невъзможния трафик, но и за да проверим как се минава в ремонтирания участък.

И така: часът е 7.38 и ние вече сме на Орлов мост. Преди това минахме покрай президентството, Булбанк, Военния клуб и Народното събрание. Трафик там нямаше, но опитът ни подсказа: затишие пред буря! Оказахме се прави. Ужасяващата гледка от ниската част на булеварда подсказваше, че ще си повисим не малко време в задръстването.

Въоръжени с търпение, пропътувахме последните 100-150 м., за да спрем в започващата от автобусната спирка на Орлов мост задръстване.

Още по темата
Както написахме, часът беше едва 7.38, но се очакваше да прекараме в симпатичната компания на автобуси в дясно и всякакви МПС-та в ляво не малко време.

Денят напредваше, а ние все още не бяхме стигнали и до БТА. Нямахме и идея как и къде ще бъде вливането. Дали ще бъдем в една или две ленти и в крайна сметка броим ли за дясна лента бус лентата. Табелките за предстоящия ремонт бяха поставени доста по-нагоре по Цариградско, а някои бяха обърнати успоредно на движението. Не разбрахме дали някой ядосан шофьор си е излял яда върху тях и ги е обърнал, или пък от общината предвидливо са ги обърнали, но това няма значение.

Ироничен знак ни предупреждава да се движим с не повече от 60 км/ч. Под нея е поставена и почти уточняваща табелка, че лявата лента трябва да се влее в дясната. Пак не разбираме дали можем да се престроим в бус лентата. В нея вече са се настанили удобно и маршрутки, и автомобили, които по-скоро биха се блъснали в МПС-то пред тях, отколкото да пуснат опитващата се да се престрои от ляво кола (госпожата с черната Мазда, за Вас говорим).

Лентите за движение вече са две, а по някое време започваме да виждаме и бул. "Пейо К. Яворов". Вече започваме да се движим с една постоянна скорост от около 15 км/ч. Клетниците, движещи се в посока центъра по Цариградско, се вливат в нашето платно. Хем споделяме мъката им, хем малко злорадстваме, че и те ще се помъчат.

8.12 ч. вече минаваме бившия хотел "Плиска" с около 60 км/ч, които на фона на преживяното можем да опишем като "мръсна газ". Трафикът в обратна посока болезнено ни напомня за преживяното. Задръстването там започва на 4-ти километър.

И така с нерви, псувни, засичания и препичащо слънце за малко по-малко от 40 мин. Минахме разстоянието от Орлов мост до "Плиска". Искрено се надяваме новата настилка да е качествена и да не се налага скоро отново столичани да преживяват същото след ремонта. Защото адът покрай Цариградско шосе доведе и до ад по бул. "Шипченски проход", по бул. "Сливница", локалното платно на "Цариградско"...

Иначе компютърът на колата ни показа, че средната скорост, с която се придвижихме до офиса, е 5 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 8 години
Абе кой ви кара да се ръчкате в *** София. Там отдавна не става за живеене. 15 години откак напуснах столицата и не съжалявам. Вие се врете там и ревете за тряфици, мръсен въздух, наркомани и какво ли още не. Така ще е, докато хората не осъзнаят, че има и други места освен София...
127
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не дойдете да пробвате кръстовището на Околовръстното и Борис. Там висенето 30 мин е ежедневие в двете посоки и дори не е заради ремонт, който ще подобри пътната инфраструктура!! :( :(
126
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
от 25 години ремонтите в софия а сигурно и другаде се правят в последната годинаот мандата на съответния кмет след 5 месеца в навечерието на местните изборивинету ще се изправи и ще обяви тържествено как госпожата трябва да е новия кмети всичко продължава до края на следващия мандат цар шосе колко пъти го ремонтирахабул сливница колко пъти го ремонтираха да крадем неуморно другари от герб
125
2
 
8
 
! Отговори
Подуенец преди 8 години
В центъра на Чикаго цяла година вече се ремонтират улиците.Страхотни задръствания.Карам такси тук.Е как пък никой от клиентите ми не възнегодува.Седят отзад и чакат.Това е големия град. А на който не му отърва - oбратно на село.На мегдана.
124
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pak izbiraite BB
123
3
 
5
 
! Отговори
иво преди 8 години
Доста добра тема за троловете, ще се изкарат парички. С метрото според мен ще е по-бързо , пробвайте утре.
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държавата София им правили ремонт????!!!! МИ ходете си по селата бе, щото там вече и пътища няма!ИИИ що е нужна на 6 милионна България 2 милионна столица! смешници!!!
121
5
 
18
 
! Отговори
една там преди 8 години
Вместо да мрънкате и да се оплаквате, да бяхте използвали алтернативни начини за придвижване (пеша, велосипеди, градски транспот). Ама не, всички са принцове и принцеси...
120
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофената принцеса къде е? Кой и даде този съвет да се прави така ремонта и защо? В Германия има страхотна организация и става бързо. Тук фирмите са нескопосани, работниците нещастни пияници събрани от кол и въже. За качество изобщо не говорим. Ще видите сред година как ще се прави ремонт на ремонта. Кой ще плаща? Отново народа и кой ще ***, Селянката проста и Рапона. Изберете си ги отново да полудеете.
119
6
 
3
 
! Отговори
boza преди 8 години
Bozheee s kakvi gluposti zanimavat horata. Kakvi po-vazhni nesta ima za reshavane , te s razkopana Sofia me zanimavat .
118
4
 
11
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Епа оти затварят цяло платно!? Да затварят една лента, па после друга и трета! Да идат да видят как се прави в Германия!Но не - бг строителните фирми са некадърни, офертите се приемат на уж най-ниска цена, но са надути от комисионни или те са за сметка на качеството и бързината на изпълнение! А кой ще калкулира цената на замърсяването от каране на първа и загубите за икономиката от задръстванията. Никой - щото учителките и пожарникарите такива сметки не правят....А иначе работата е за 10 дни!
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофкееееее, пак ще блажиш с Тикваров. Как ги делкате кинтите? Последно беше 60 на 40 за него. А сега?
116
6
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Веще плащат и за мрънкане..Баси якото - язе мога да мрънкам безмислено за всичко, което ме заобикаля. Къде да питам пращам "статиите" си.П.с От време на време ми се налага да ходя до Франкфурт с кола. Последния път беше преди празник и в 20 и 30, магистралата още беше задръстена в 4-те си платна. Ще ми платите ли да си опиша изживяването? Имам още поне 10 такива.
115
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕЛЯНИТЕ НЕЗНАЯТ ЛИ ЧЕ ИМА МЕТРО?
114
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Здравей оцеляваща,аз съм от София май съм трето поколение софиянец.Задръстванията до 0900 часа ги разбирам,но лед този час , съм учуден.Пак има задръствания от коли и се питам , кой в тази държава работи?Обиколил съм 3/4 от Европа , но задръствания има само преди и след края на работното време. Останалото време хората РАБОТЯТ.....Кой работи в СОФИЯ ????к 3/4 от Европа но задръствания има само преди и след работното време.
113
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''Гласувахте пак за Фандъкова и Борисов. ГЕРБ-ЕС!''еxxx ***, оправят ти пътя, утре да караш не по дупки и да не се забиват разни *** по спирките, а ти ми говориш за избори. Селянина от селото излиза, но селото от селянина никога!
112
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има метро, има и колело.
111
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, моля ви! Знаете ли в Париж какви задръствания има? Ама никой не прави драми от това. Като не му се чака, ползва метрото. Като не ви се виси в задръстванията, ползвайте метрото, карайте колело или ходете пеша. Я, какъв хубав парк има точно до Цариградско! Качвате се на колелото и за нула време стигате! Че е и полезно за здравето да поспортуваш малко сутрин вместо да си късаш нервите в трафика, ама не кола, та кола! Е, като искате с кола ще чакате в задръстванията!
110
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 128ами да, това са истинските софиянци, селяни от село София, което на 9 септември е било сринато от бомби, и с население от 30 хиляди. Без приходящите още толкова пребиваващи като работници и военни. Затова не са се големеели и са били хора на място, поради селския си произход. А днешните бедняци са големи столичани - ядат и пият ментетата по европейски стандарт от моловете и веригите и това е. ГМО плюс скоросмъртница равно на бесен софийски ***, гласуващ за себеподобните си простаци.
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гробари, а като откривахте метрото до Младост, не ви ли направи впечатление, че пътят около станциите и самия Александър Малинов не е асфолтиран? И че на едно място директно шофьорите се оказват на ... тротоар без бордюр, вместо на локалното платно.