На един клик от Смъртта

Когато гледате електронното гласуване помнете "Арена Армеец"
Обновена: 26 окт 2015 14:06 | 26 окт 2015 11:30, Александър Попов
159

Снимка: Анна Пелова

Референдумът за електронно гласуване успя наполовина. 35 на сто от българите гласуваха, а 71% казаха "Да". Сега наред са депутатите, от които зависи дали ще бъде въведено.

Ще има организации и хора, които ще ни убеждават, че електронното гласуване е най-удобно за шашми, ще има и други, които ще настояват, че живеем в 21 век и е ненормално да се редим на опашки пред урните. И то при положение, че активността не е кой знае каква.

Електронното гласуване трябва да бъде прието, г-жи и г-да депутати! Когато натискате бутончетата в пленарната зала се сетете за зала "Арена Армеец". И че човешкият живот е най-важен.

Припомнете си, че петима души колабираха от безмислено висене цяла нощ, докато някой им обърне внимание за чувалчетата с бюлетините. Това не е само на тези избори, и на миналите беше така, и на по-миналите...

Всеки път става ясно, че организацията куца, а в социалните мрежи членове на избирателните комисии показват нагледно потресаваща картина, достойна за трилър - заключени хора, припаднали, а линейки не идват, заспали край чувалите при ниски температури, почти пълна зала с дремещи на седалките хора.

Няколко хиляди освиркват тези, които обработват протоколите, защото впечатлението е, че ни ги обработват. И всичко това се случва в 04:00 след полунощ.

Само от официалната статистика за тези местни избори - пет жени, чакали тази нощ в зала "Арена Армеец", където се предават протоколите от местните избори, са приети в столичната болница "Св. Анна". Две от тях са колабирали, една е приета в Клиниката по кардиология, бременна в четвъртия месец също е хоспитализирана. И не, не корете тези хора, че са били в залата, те са си вършили работата, за да подпомогнат семейния си бюджет.

Затова български депутати, когато обсъждате електронното гласуване си спомнете за пълната зала, където заради безумна организация се поставя на карта човешки живот. Той е по-важен от всякакви оправдания за шашми, интереси и политически сделки.

С един клик в пленарната зала и после със същия клик от дома може да изиграем Смъртта. Смъртта, която дебне с косата из зали в цялата страна, на всички избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: СИКИзбори 2015
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
0
 
! Отговори
Някой преди 8 години
И как ще спрат някой работодател да привиква (например) 150- те си шивачки и да им дава заплатата в кабинета си след като гласуват на компютът му за "правилният" кандидат? Инфилтрации по IP или по MAC със сигурност няма да помогнат. Почти всеки ученик от 5- ти клас знае как да "заобиколи" това ограничение. Електронни подписи на всички ли ще направят? Иначе ВСИЧКИ са си от една и съща партия - Партията на парите, а ДПС им е касата. Затова ДПС НИКОГА няма да излезе от парламента. Нужна им е!
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма за кой да се гласува, какво значение има как ще гласуваме?Тези които са ЗА, да помислят, защо само Естония го е въвела и колко се е повишила изборната активност. Аз не гласувам, защото няма за кой, а не защото ме мързи да отида до урната.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМоже електронно гласуване да олесни дпс вота на 200,000 хора, но ще го улесни и за 2,000,000 българи.
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЦелта е да се улесни гласуването. По-лесно гласуване -> повече гласували -> по-малък вот за сегашните мърди. При избирателна активност от 32% в София например става ясно, че само 19% от имащите право на глас в София подкрепят герб. Проблемът е, че много хора не гласуват, а ако те гласуват резултатите ще изглеждат интересно. Освен това се пести време и ресурс и тези хора могат да вложат труда си в друго, а не в безмислено припадане за някакви бюлетини.
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях скоро в Бургас, искам да споделя, че градът не впечатлява с нищо, чудя се на бургазлии какво толокова харесват в кмета си, и само един въпрос, колко е средната заплата в Бургаси с колко се е увеличила по времето на мандата на въпросния кмет.Градинки и баордюри не правят живота по-лесен.
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МУТРЕНА АРМЕЕЦ, гордостта и падението на ББ!!!!
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли в България - държавата членка на Европейският Съюз!Всичко ни е по "европейски', Госпожи и Господа!Даже и изборите!
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
събират за Димитровден, Митко :))
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като се разбра за бюлетините в Костинброд нещо промени ли се,кервана продължи да си върви
102
10
 
1
 
! Отговори
митко преди 8 години
Тези лелки и чичковци защо отиват там за по 50 лв? Да си стоят вкъщи и да не припадат!
101
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Електронното гласуване е премахнато в много развити държави и е определено като неефективно и рисково. У нас електронното гласуване ще помогне много на ДПС, които вече няма да трябва да организират групи с автобуси и да плащат на хора да идват до България. Всичко ще става с 1 натискане на бутона. Освен това да гласувт лесно ще могат хора, които отдавна не живеят в България и не са наясно с политическия живот. В много от случайите тези хора гласуват по симпатии!За по големия популист!
100
6
 
3
 
! Отговори
25г. преди 8 години
131Ама електронно всичко се покрива и няма доказателства, при хартия има някакво доказателство и е в пъти по-трудно. Ако комисията откаже да сътрудничи ... няма подмяна. Електронно излиза по-евтино, по-безопастно, по-бързо, по-ефективно.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато вземаш милиони от държавни субсидии и теглиж заеми за по 16 млрд. лв. и когато правиш България, най-бедна и с най-бързо растящ дълг, без да даваш отчетност на парите, които харчиш, най-логичното съмнение е че тези пари отиват, за да се държиш на власт. Нормалните хора не гласуват. Гласуват само онези, които са свързани със структурите по някакъв начин. Членове, майки братовчеди и т.н "политически дейци" които в България са много защото много от хората членуват някъде или им се плаща!
98
1
 
9
 
! Отговори
25г. преди 8 години
''Електронното гласуване трябва да бъде прието, г-жи и г-да депутати'' Затова ли беше цялото това моткане на СИК в Армеец и на гласуване при 40% активност? За да се покаже че се нуждаем от Ел. гласуване? Последните 3 избори бяха все така, как преди БСП, СДС и тн се оправяха с 60-70% активност?
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С електронно гласуване ще има доста повече гласували -доста хора просто не искат да си направят труда да отидат да гласуват,отделно има и такива които нямат възможност точно в този ден,което ще е в ущърб разбира се на тези партии които си водят електората под строй да гласуват(ДПС).А манипулации винаги могат да се извършват и електронно и с хартиен носител.
96
2
 
7
 
! Отговори
8 преди 8 години
И БЕЗ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ СЕ ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КАКВИ ЩЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ,А С НЕГО НЯМА НИКАКВА НУЖДА ОТ ГЛАСУВАНЕ .НЕ ВИЖДАМ НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОТ ТОЛКОВА ПАРТИИ-САМО ЯКО ЛАПАТ.СКОРО ЩЕ СТАНЕ КАТО ПО ТАТОВО ВРЕМЕ:1 ПАРТИЯ,ВСИЧКИ ГЛАСУВАТ С ОГРОМЕН ЕНТУСИАЗЪМ ,99.99% ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛЮБИМАТА ПАРТИЯ!ВОДИ НИ ,ПАРТИЙО,ВОДИ НИ !
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето Фердинанд поискал да му подарят остров Света Анастасия за да си направи там замък. Тогавашният бургаски кмет обаче не се съгласил! Това да ви говори нещо за бургазлии? Самият Иван Вазов е описал случката!
94
0
 
5
 
! Отговори
до ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Не те знам от къде си, ама аз съм от Бургас.не сме слепи и виждаме, че градът се преобрази. И не само центъра. От дете площадката до блока ми беше разбита. Кметът я оправи и сега децата играят спокойно!Даже баба ми подкрепя Димитър Николов!Докато има право на мандат, той ще е кметът на Бургас!Не пиши глупости, като не знаеш за какво иде реч! Смешен си!
93
0
 
2
 
! Отговори
Много били 85% ? преди 8 години
Бургазлии не могат да бъдат купени! Те са с независим дух, свободни открай време, много преди "демокрацията" да споходи останалите градове. Открит, пристанищен град, видял света, град със самочувствие и с късмет, че има местен кмет, решен да направи много за съгражданите си.
92
0
 
5
 
! Отговори
До 118 ха-ха преди 8 години
Нищо чудно, бургазлии си харесват кмета и одобряват това, което прави за тях. Първият град с обновен автобусен парк, първи с велоалеи, град на европейци, изглеждащ по европейски. Град без кучета по улиците/имат си специално оградено място в морската градина/.Град с много културни мероприятия, град на поетите и художниците. Един различен град с различен кмет. Защо да го сменят?