Руската полиция издирва и други членове на "Pussy Riot"

В молебена срещу Путин са участвали пет млади жени
20 авг 2012 16:50, Елка Василева
169
Руската полиция издирва и други членове на "Pussy Riot"
Протест на "Pussy Riot" на Червения площад през януари 2012 г. Снимка: Reuters

Руската полиция издирва и други членове на групата "Pussy Riot", които са участвали в пънк молебен срещу президента Владимир Путин в московския храм "Христос Спасител" на 21 февруари, предаде Франс прес.

Три от момичетата в групата вече бяха осъдени на по две години затвор по обвинения в  хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист и вражда. В молебена в храма са участвали общо пет млади жени, както и неизвестен брой хора, които са правили видеозапис на молебена и които са били изведени от храма от охраната, посочва БТА.

Още по темата

Във връзка с острата международна реакция на произнесената срещу Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина присъда руският външен министър Сергей Лавров днес заяви, че смята за недопустими всички опити за намеса в работата на съда по делото "Pussy Riot", съобщи ИТАР-ТАСС.

На пресконференция днес в Хелзинки Лавров призова да не се правят емоционални изводи и да не се създава истерия. "Нещата са прости - намесата в работата на съда е недопустима. Можете да се съгласите с присъдата или да не съгласите, но да се намесвате в работата на съда не може", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
3
 
! Отговори
до"бивш българи преди 11 години
"бивш българин" или обикновен хазарин,ционистки евреин,който следва новата партийна линия да съсредочава вниманието върху"комунизъм" и богохулства,отричайки,че Бог може да спаси всеки грешник чрез вяра в Месията на Израел,който е всички вярващи в Исус и тези,които ще повярват разпръснати по цял свят.Мойсей Хес-масон,един от основателите на ционизма написва"Комунистическо кредо"години преди Мордехай Леви-Маркс "Комун.манифест"на когото става ментор.
128
1
 
9
 
! Отговори
християнин преди 11 години
Путин в момента е един от малкото лидери на огромна,богата държава държава,който открито пред света обявява християнството за руската традиция.Този Божи дар за всички хора е най-голямата заплаха за антихристияните,които стигат до бяс,въпреки,че те са тези,които създадоха комунистическата идеология и я приложиха с преврат организиран в Русия.Тези млади момичета да изтърпят присъдата си,това може да им помогне да осъзнаят престъплението си от извратеното си осквернение на християнски храм.
127
4
 
0
 
! Отговори
" преди 11 години
"""През 2008 година българинът Ивайло Иванов е осъден на 18 ГОДИНИ ЗАТВОР В САЩ, защото е нарисувал със спрей свастика върху синагога.Ако беше си събул гащите вътре да си мандахерца оная работа, колко години щяхте да му лепнете бе, юди???А тия трите им дали по две години за такава гавра и целия свят скочи?Що никой не защити българина Ивайло Иванов???"""пропускаш, че е и за незаконно притежание на оръжие, а и се бил прострелял в пръста тъпака ХАХАХА
126
0
 
0
 
! Отговори
естет преди 11 години
А бе, тая кюлотите ли си развява на пръчката, че не виждам добре....
125
2
 
5
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
150, лошо са те учили - в ДС ли, в КГБ ли, а освен това явно си и ***. КАКВА ХРИСТИЯНСКА ТРАДИЦИЯ ПРИ ПУТИН, бе *** нагъл червен? ПРИ ВАЪ, КОМУНИСТИТЕ МРЪСНИ, НЯМА ХРИСТИЯНСКА ТРАДИЦИЯ, ИМА ТРАДИЦИЯ НА УБИЙСТВА, ГРАБЕЖИ, КРАЖБИ И ИЗМАМИ. А за Израел и Палестина нямай грижа, , там има кой да въдворява ред, АМА НЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ.
124
2
 
9
 
! Отговори
T Z преди 11 години
По-голямо богохулство от това комунисти да се кръстят в църквите няма!Как изведнъж всички стари и нови *** (и Руските и нашите) станаха набожни?Това не е ли висша форма на лицемерието на власта и подигравка с народа?
123
2
 
4
 
! Отговори
Патриарх Кирил преди 11 години
Тези хора не вярват в силата на молитвата.Те вярват в силата на пропагандата, в силата на лъжата и клеветата, в силата на Интернет и масмедиите,в силата на парите и оръжието. Ние вярваме в силата на молитватаТе люди не верят в силу молитвы. Они верят в силу пропаганды, в силу лжи и клеветы, в силу Интернета, в силу СМИ, в силу денег и оружия. Мы верим в силу молитвы.
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Световната преса много раздухва срещу Путин защото казва,че Русия е с християнска традиция и осъжда олигарсите за престъпленията им,затова ни спестява новините,че Международния наказателен съд е отхвърлил да разгледа военнопрестъпленията в Газа 2008г.защото Палестина не била държава.Абас през септември ще поднови молба за д-ва в ООН и 2/3 мнозинство на Общото събрание могат да я признаят,Израел също е гласуван само от него.Ционистите тогава могат да бъдат съдени за престъпленията в Палестина.
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ги защитавате бе! Утре ще решат да протестират върху гроба на майка ви. Приятно ли ще ви бъде?
120
2
 
10
 
! Отговори
до 153 преди 11 години
Каква "политическо-религиозна молитва"бе Христоффф.Богохулство на извратеняци в християнски храм,най-тежкото престъстъпление или смяташ обиди на расова основа за по-голямо престъпление.
119
2
 
3
 
! Отговори
Тритона преди 11 години
Какво толкова лошо има примерно да запалим по свещичка и да се помолим на тиквите да им приседне и да измрат?Да се задавят с три тона кокаин примерно!
118
5
 
2
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
До АнонименDA,TOVA NAISTINA E PREKALENO OT STRANA NA USA-"PRAVOSYDIETO"-NO V SLU4AQ IMA VSQVANE NA RASOVA OMRAZA,A NE POLITI4ESKO-RELIGIOZNA MOLITVA POD FORMATA NA PESENINA4E QVNO V USA SY6TO NQMA PRAVOSYDIE....TOVA ZASLUJAVA PRIMERNO 1-2 GODINI-NE 18...A PUSITATA ZASLUJAVAT DO 6 MESECA NAI-MNOGO
117
7
 
6
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
PUTIN V SIBIR....
116
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оскверняване на християнски храм от извратени момичета не е "изказване на свободно мнение".======= Къде видяхте оскверняване? Аз виждам коленичили, молещи и кръстещи се момичета? Защо да не може да се помолят на Господ да махне на Путин?
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мач на националите Израел и Унгария на 15 август в Будапеща,унгарските фенове се обърнали с гръб по време на изр.нац.химн и викали неща като"Палестина","Мусолини"и някакви антиеврейски имена.Ще отбележа,че съм против антиспортсменски прояви.Споменавам случая обаче да видим как световната преса ще отрази този случай,описан в Аарец.
114
1
 
1
 
! Отговори
до Спонги преди 11 години
Спонги ти си богохулник.Вярно е обаче,че Той гледа затова сам се осъждаш с умишлените си лъжи и богохулство.
113
1
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
до Боби 128О, Боби, наистина ли няма да простиш на нито един български комунист, и какво ще правим сега ние, като не ни простиш ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХХХ
112
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До НаблюдателДа бе приятел, комунист е ама си беше самият той. Партията на Путин се пишат, че не са комунисти. Ти защо ме мислиш за фен на онзи *** Буш. ПП. Никъде не съм се представял за праведен , само не понасям демагогията на безбожниците, които се правят на Православни. А ти ако си изпълнявал всичко това за което писах, извинявай, ако не си вземам извинението обратно.
111
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С елементарна манипулация се опитвате да ни представят тези мърли за светици. Нещо като Жана дарк или нещо такова. Няма да мине ... вече сме доста по умни и можем САМИ да правим преценка на случващото се. Ние не сме *** американци и *** заподноевропейци така че този път не стана.... Следващия път опитайте нещо по-нестандартно - например като ни пробутате някое животно за символ на свободата и демокрацията. Поне ще ни бъде интересно.
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2008 година българинът Ивайло Иванов е осъден на 18 ГОДИНИ ЗАТВОР В САЩ, защото е нарисувал със спрей свастика върху синагога. Ако беше си събул гащите вътре да си мандахерца оная работа, колко години щяхте да му лепнете бе, юди??? А тия трите им дали по две години за такава гавра и целия свят скочи? Що никой не защити българина Ивайло Иванов???