Руската полиция издирва и други членове на "Pussy Riot"

В молебена срещу Путин са участвали пет млади жени
20 авг 2012 16:50, Елка Василева
169
Руската полиция издирва и други членове на "Pussy Riot"
Протест на "Pussy Riot" на Червения площад през януари 2012 г. Снимка: Reuters

Руската полиция издирва и други членове на групата "Pussy Riot", които са участвали в пънк молебен срещу президента Владимир Путин в московския храм "Христос Спасител" на 21 февруари, предаде Франс прес.

Три от момичетата в групата вече бяха осъдени на по две години затвор по обвинения в  хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист и вражда. В молебена в храма са участвали общо пет млади жени, както и неизвестен брой хора, които са правили видеозапис на молебена и които са били изведени от храма от охраната, посочва БТА.

Още по темата

Във връзка с острата международна реакция на произнесената срещу Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина присъда руският външен министър Сергей Лавров днес заяви, че смята за недопустими всички опити за намеса в работата на съда по делото "Pussy Riot", съобщи ИТАР-ТАСС.

На пресконференция днес в Хелзинки Лавров призова да не се правят емоционални изводи и да не се създава истерия. "Нещата са прости - намесата в работата на съда е недопустима. Можете да се съгласите с присъдата или да не съгласите, но да се намесвате в работата на съда не може", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Смок преди 11 години
До 107:Кога успяхте, вие червените, да станете от безбожници такива християни? А не е ли смисъла на християнството съвсем друг?
88
2
 
2
 
! Отговори
до "Ужас" преди 11 години
Можеше да си спестиш антихристиянската проповед с думите"Щом не е станало в синагога но в християнски храм е демократична ценност"
87
4
 
3
 
! Отговори
Смок преди 11 години
Другарю, дето пише с главни букви, събуди се. Като толкова ти харесва комунистическия рай, защо не вземеш всичките си червени приятели и се изнесете натам? Сибир ви очаква. Радвай се, че все още можеш да изказваш свободно мнение, в Путинландия явно вече не е така. И още: в Кьолнската катедрала направиха подобен протест, да, участниците в него получиха... порицание!
86
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
99 A TI ZASLUJAVASH 5 NEGARA DA TE FAKAT V POTNIQ GAZ HAHAHA
85
2
 
3
 
! Отговори
до93 преди 11 години
Това е Боби,защото не знаеш посланието на Господ Исус"Аз дойдох да викна не праведниците,но грешниците на разкаяние"Лука5:32.Ти не очакваш но Той очаква.Путин постъпи правилно!
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
she im fanat onaq rabota, deiba i ruskite vi gnilochi tapi....toa pa pod men - poredniq ***...hahaha
83
2
 
8
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Отличителни белези- консумират вагинално замразени пилешки продукти. Молим всички граждани и птицевъди да бъдат нащрек.
82
1
 
3
 
! Отговори
Rusiq преди 11 години
Na teq shte im skasat kotencata v zatvora100 procenta shte sa v nqkoy zatanten majki zatvor i shte ima ako sportuvane s minimum 100 maje na den
81
5
 
15
 
! Отговори
.... преди 11 години
Подзаглавието гласи: "В молебена срещу Путин са участвали пет млади жени".Уважаеми вестникарю, няма никакъв молебен срещу Путин - това е или твоя клеветническа измислица, или просто твоята ниска култура в действие! Или повтаряш като папагал нечии глупости ...Има хулиганско злоумишлено и пошло вмешателство в църковната дейност от страна на разюздани млади жени, оскърбително за вярващите.
80
1
 
9
 
! Отговори
OOOO преди 11 години
ТИЯ ВЕЧЕ СА МИ ДОСАДНИ - МЕДИЕН ТАШ.К ГОЛЯМО ЧУДО СТАНА СЯ .................... ЩО НЕ СЕ ПРОБВАХА НЯКАДЕ ИЗ ЕВРОПАТА НАПРИМЕР КЬОЛНСКАТА КАТЕДРАЛА ДА ВИДИМ КАК ЩЕШЕ ДА СЕ РАЗВИЕ ДЕБАТЪТ....................................................................... БЕ ГОЛЯМ ТАШ.К
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПУСЕТАТА НА БУТИРКА....В МЪЖКОТО ОТДЕЛЕНИЕ...!!!!
78
6
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
87Когато мохамед не отива при планината - планината отива при Мохамед... - не, че си планина, но можеш да тръгваш...
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един такъв Путин ни трябва и на нас, иначе управия няма да има. Ще си четем ежедневната криминална хроника и милиционерските измислени сводки, и как ние ги ловим-а те ги пускат.
76
13
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Абе, какво стана с оня супер автомобил "Лада ***"... - може ли да се закупи направо или се чака ред?...
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странджа, ти от Сакар ли си ве?
74
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Лавров бил против... - това има ли някакво значение?...
73
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SAMO PUTIN.....................................................................
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е законодателство, народ, който си уважава ценностите и закона. На тях много добре им е ясна западната "демокрация" и анархия.
71
2
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Християнството в Сирия е под атака и правителството и умерените мюсулмани,които го потдържат.Същото искат да стане и в Русия АНТИХРИСТИТЕ.Лавров е заявил,че само Комитета за сигурност към ООН може да разреши военна намеса но че е против,цитирам"демократизация с бомби"(по нашенски "бомбодемократизиране"което демоните лелеят)
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атила, имаш проблем с турския си произход. Примири се и не си го изкарвай на руснаците, с нищо не са ти виновни.