Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война

"Има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия"
Обновена: 29 мар 2018 10:43 | 28 мар 2018 16:30, Елка Василева
224
Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война
Снимка: архив, Reuters

Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с нервнопаралитично вещество във Великобритания може да доведе до положение на Студена война, предупреди руският посланик в Австралия, цитиран от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. Великобритания твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било извършено с разработено от Русия нервнопаралитично вещество, припомня агенцията.

Още по темата

Пред журналисти руският посланик в Канбера Григорий Логвинов днес каза, че има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия и той е започнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на миналия век.

"Ако Западът продължи да следва този курс, се опасявам, че може да се окажем в ситуацията на Студена война", предупреди Логвинов.

Посланикът каза, че двамата служители на разузнаването, които Австралия вчера обяви, че ще изгони, са "напълно законни дипломати от кариерата".

Той постави под въпрос и случилото се с баща и дъщеря Скрипал, които са в болница в критично състояние.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервнопаралитично вещество?, запита Логвинов и подчерта, че Русия няма причина да се интересува от двойния агент.

"Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия", добави той.

Посланикът каза, че руският президент Владимир Путин чака препоръки как да отвърне на масовото експулсиране на руски дипломати.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
15
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 6 години
Русия е единствената достойна държава. Хиените нямат шанс срещу Русия.
53
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябват ли някакви доказателства, че Скрипал въобще е отровен. Кой го е виждал мъртъв, защо не се допускат всякакви международни разследващи, а веднага се нахвърлиха върху Путин и устонвиха вида на супер-секретно вещество за което нищо не знаят за 2-3 дена. Къде са Интерпол. Тереза Мей трябва да подаде оставка задето забърка тая каша и спира следствието на международните органи.
52
14
 
7
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До избирателДа не би русия да има доказателства в подкрепа на "партенките" дето пуска, като част от хибридната война, която води в Европа?! С руснаците, трябва да се действа "по руски" ама норалния свят се усети 30 години по-късно. Ако им бяха отсекли главата преди 30 години, когато русия беше на колене, днес целия свят щеше да живее по-спокойно!
51
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Западът всъщност сам се прецаква с тази политика. Може да имат много верни поданици, но когато започнеш да лъжеш очевидно хората, които са те избрали и особено когато караш трети страни да лъжат своите граждани заради твоите амбиции ... тогава започваш да губиш влияние сред хората си. Обикновено така започва разпада на всяка една империя. Отвътре.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е момента да изгоня жена си
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо Скрипал е убил руснаци шпиони и семействата им като ги е издал на ЦРУ. Но никой не е виновен нали, само Путин
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо на първо нека да се уточни, дали е руски дипломат или разузнавач
47
2
 
13
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Е наистина е ,като оня виц.''Ей ти знайш ко убу свинска мас с червен пипер на филия? Ми не ти от де знайш?Бати гледал идин как иде па ми каза...''Никакви доказателства,но настроиха целия свят,Странна политика.
46
7
 
13
 
! Отговори
МАРШ В АМЕРИКА преди 6 години
Ей предател България не трябва да излиза от НАТО така ли бе? Отивай си в Америка щом си за НАТО дупедавец на американците!
45
2
 
13
 
! Отговори
Крият го хихи преди 6 години
А Скрипито си пие водката и се хили злорадо,проблема е,че дъщеря му нервничи щото няма шопинг в Лондон много буйна била!
44
2
 
13
 
! Отговори
Основателни ?-си преди 6 години
Кой е виждал Скрипалите след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервнопаралитично вещество?
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се ядосвате братушки, нали ние не изгонихме дипломатите ви. Трябва да сте ни вечно благодарни и да построите поне 1000 паметника на видни българи, които не са ви предали. Освен това ще си промените историята и там трябва да пише, че руснаците са издънка на българите и говорят нашенски диалект от русенско. Също така ще трябва да внасяте само българска минерална вода и независимо дали я пиете да я плащате, защото ни обичате и таите в сърцата си почит към нас
42
13
 
10
 
! Отговори
../\.. преди 6 години
До АнонименБългария НЕ трябва да излиза от НАТО защото това е едно от малкото неща които ни пазят от кримски сценарии. Но на родните *** много им се иска.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
елитите търсят начин да намалят популацията на планетата и нищо чудно да направят един театър със няколко милиарда актьори, от които да оцелеят само предварително селектирани. рептилите са тук!
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям удър за русофилите, ако Путин си вземе Макаров !То само от името му личи, че е шпионин.
39
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Окупирането на Крим доведе до Студена война.Като обикновен човек, за мен пречупването на отношенинието ми към Pycия,започна преди 3-4 години, кагото един техен министър беше казал, че му е достатъчно да прелети над нас само веднъж с ту-160 и помен да не остане. Тогава това страшно много ме жегна! После дойде нахлуването в Крим, двойният удар с "македонската" азбука и за капак - 3 март.С други думи - не Сорос, морос, а те сами си отблъснаха от себе си!
38
12
 
12
 
! Отговори
Раши преди 6 години
Винаги когато ми докривее, че съм се родил в България, се сещам, че можеше да се родя в русия. И ми става едно хубавооо...
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва да излезе от НАТО, защото ако Великобритания и Русия почнат ядрена война, Русия ще срине София.
36
20
 
7
 
! Отговори
../\.. преди 6 години
А до какво води свалянето на пътнически самолети? Или войни със съседи? Или използване на химическо оръжие в друга държава?руската наглост край няма.
35
8
 
5
 
! Отговори
Росен преди 6 години
Русия няма шанс с/у целия свят. Но какво ще се промени, ако я няма Русия? А Китай дали ще остане безучастен, ако коалиционни натовски сили натиснат Русия?