Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати

Закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербур
29 мар 2018 22:41, Петя Славова
170
Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати
Снимка: БТА

Русия гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербург, в отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 руски дипломати и да закрие руското консулството в Сиатъл, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

Още по темата

Лавров добави, че същите реципрочни мерки ще бъдат взети спрямо всички останали страни, изгонили руски дипломати във връзка с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания, пише БТА.

Руското външно министерство уточни, че Москва е обявила за персона нон грата 58 служители на посолството на САЩ в Москва и двама на генералното консулство в Екатеринбург за "дейност, несъвместима с дипломатическия им статус".

Американските представители трябва напълно да освободят сградата на консулството в Санкт Петербург не по-късно от 31 март. Обявените за персона нон грата дипломати трябва да напуснат Русия до 5 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: САЩРусиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 118 Тамън ,само единият му прадядо е от Швеция ,самия Суворов го пише,а по майчина линия има арменска жилка.Къде Суворов е писал ,че се чувства швед?Никъде!Същите ти доказателства са и с 200годишните битки!
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казан също се произнесе за независимуст на референдума защо за крим може а за Казан не
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Касетъчните боеприпаси при обсадата на Грозни 2 .Хвърлени от вече покойния нейде в сириските пясъци генерал Асапов на пример
109
7
 
14
 
! Отговори
наблюдаващ преди 6 години
В 1990г.,кримското население е искало референдум за връщане към Русия.Но нито тогава нито по времето на алкохолният маникен Борята Елцин не разрешават референдум.И когато кримчани се произнесоха относно техният статут(при наличието на сто агенции и независими наблюдатели)с огромно мнозинство :ДА,ЕС и САЩ изреваха:анексия!Зелени човечета,незаконно...Да бе,анексия при наличието на двадесет хиляди украински войници в Крим?И колко от тях преминаха към руската армия, защо се крие и няма инфо?
108
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже русофилите са тикви, те никога не се интересуват от фактите а само от повтарят това което е казал вожда или по руската телевизия. Съветвам тиквите да видят какво е положението с водата в Крим откак Украйна затвори канала прокопан от днепърското водохранилище до Крим. Няма вода за населението камо ли за земеделие и животните. От чешмите тече кална жълта вода. Водоемите са празни и разчитат само на оскъдните валежи. Подпочвените води са солени и не стават за нищо.
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111 тамън и двамата дядовци едната и баба като сме хванали Суворов но по важното е че след него 200 години вече руски генерал не е печелшл без числин превес а са губили често Факт
106
7
 
8
 
! Отговори
хм ,интересно преди 6 години
До Анонимен 102"престъпления срещу човечеството" от страна на Русия ???Би ли посочил пример
105
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега 10 километрови опашки за американски визи , руска мъкааа
104
11
 
6
 
! Отговори
До 106 преди 6 години
Кой да изринат руснаците , та те са носителите на джендърството , виж как Брежнев целуваше Тато , а и руския солдат от паметника на СА как е засмукал устата на русофила
103
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 102 Дебелите джендърски мекотели имат два пътя.Единият е ,да отидат всички евролидери водени от Тръмп и се извинят на Путин и му се поклонят!Другият е ,сами ,да се обесят ,като в предсмъртното си писмо се извинят на света за където са отровили Скрипалови!
102
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До наблюдаващ 109Като не си наясно недей да коментираш. Полупустинен Крим минава към Украйна, а за компенсация към РСФР минават плодородните земи на Таган Рог и Ростов на Дон до тогава под административното управление на Украйна. Замяната е квадратен метър за квадратен метър. Само че това е неизгодно да се каже от агресивната руска пропаганда и винаги се премълчава. Крим е безводен а единственото място от което може да бъде водоснабден е Днепър. В момента кризата с водата в Крим е огромна.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 105 Ако един от твойте прадядовци е дошъл от Швеция и се е оженил за рускиня и ти ли си швед!Суворов се чувствал руснак ,другото е преиначаване на исторически факти!
100
3
 
13
 
! Отговори
наблюдаващ преди 6 години
Пак се подхвана темата за Крим.За тези,които не знаят; Никита Сергеевич Хрухчов-първи секретар на КПСС предава към уКрайна Крим на административно управление.Но,това е по времето на СССР,т.е.в границите на Съюз на Съветските Социалистически Републики.Никита,няма право да прави териториални подараци на която и да е република!Не е имало нито референдум в СССР,нито един пъви секретар на ком. партия юредичечски може да преразпределя територии!На запад тогава никой не е протестирал!?...
99
5
 
13
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Русия ще освободи света от алчните и лицемерни западни апетити.
98
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ,да изрине от територията си всички *** от на-големи ,до най-малки!Русия си е самодостатачна във военно отношение,а търговия може да прави с останалия свят!Да видим тогава арабите и САЩ дали ще продава евтин нефт и газ на Запада!
97
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от Суворов на сам нито един руски генерал не е побеждавал без числено превъсходство....но пък редовно са губери . можеби заради факта че суворов е със шветски корени ... а тия след него са репи с пагони родени от етнически русски Факт
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крим е украинскиА ты турецеий!
95
1
 
15
 
! Отговори
до Анонимен 99 преди 6 години
Взех решение, изпращам те в Крим да им обясниш, че нямат "нормален човешки живот". Със сигурност ще те вземат за ненормален и ще те изпратят в психиатрична болница. Там много обичат Анонимни русофоби, веднага ги подлагат ха терапия.
94
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казах го и пак ще го повторя заради дебелите русофилски глави. Русия има 2 пътя. Първият път е пътя на спасението, Путин заедно с цялата си банда заминава в Хага и си излежават присъдите за престъпления срещу човечеството. В Русия се възстановява конституционния строй и Русия тръгва по пътя на всички цивилизовани страни. Другият път е война в която Русия ще изгуби абсолютно всичко, не си въобразявайте като глупаците Дугин и Илин че запада се страхува от война с Русия. Вземете поука от Дейр-зор.
93
4
 
13
 
! Отговори
Светът се разделя преди 6 години
До АнонименЗнам много добре какво представлява САЩ, по добре от колкото си мислиш. Но имай в предвид че на този свят ще му трябват ресурси и икономическа сила. Русия, Китай, Корея и Япония имат много и от двете. А ако сожим в това число и някоя и друга държавица като Бразилия съвсем ще видим как са нещата. САЩ има само 1/20 от населението на света но консумита повече от половината ресурси на земята. Техният модел не е модел за бъдещо развитие. А сега и долара като се срине и ще видим цирк.