Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати

Закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербур
29 мар 2018 22:41, Петя Славова
170
Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати
Снимка: БТА

Русия гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербург, в отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 руски дипломати и да закрие руското консулството в Сиатъл, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

Още по темата

Лавров добави, че същите реципрочни мерки ще бъдат взети спрямо всички останали страни, изгонили руски дипломати във връзка с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания, пише БТА.

Руското външно министерство уточни, че Москва е обявила за персона нон грата 58 служители на посолството на САЩ в Москва и двама на генералното консулство в Екатеринбург за "дейност, несъвместима с дипломатическия им статус".

Американските представители трябва напълно да освободят сградата на консулството в Санкт Петербург не по-късно от 31 март. Обявените за персона нон грата дипломати трябва да напуснат Русия до 5 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: САЩРусиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
13
 
5
 
! Отговори
хубава новина преди 6 години
свят без русия = свободен свят
71
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТКрим не е руски, а е окупиран от Русия. Трябва да си точен в изразите си, иначе всеки ще те сметне за глупав и необразован. Въпреки че то всеки атакист по дефиниция си е глупав и необразован.
70
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да теглят чертата, изолацията на русия е добра новина. Ще се разпаднат на по-бързо.
69
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ха-ха-хаСАЩ първи започнаха и изгониха дипломатитеИма термина ЗАМЯНА - но не го ползваха
68
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми той на товариш Путин не му трябват визи защото повече никой няма да го покани по назапад от Минск, така че може да затвори посолствата на всички държави на запад от Минск.
67
5
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 69 И аз "много се страхувам', че все още има *** като теб, които си мислят, че Крим не е руски, а украински!
66
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 68ХАЙДЕ КАЖИ КАКВО РФ НЕ ПРОИЗВЕЖДА(изключват се разстения които не могат да живеят при съответния Климат ОЧЕВАДНО ЗАЩО)?
65
4
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 6 години
До много се страхувахМного се страхувам че говориш пълни глупости, но това естествено си е твое решение. Нали живеем в свободен свят.
64
12
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 6 години
Преди няколко дни, някаква руска спортна федерация ревеше че изпуснала световното в САЩ защото не получили навреме визите а седмица по-късно. Оправданието на американците било че просто нямат достатъчно хора след изгонването на 755 души от персонала на американската дипломатическа мисия в Русия преди година. След изгонването на още 60 души руснаците ще трябва да ходят в братски Киев да си вадят визи за САЩ, а там украинците ги чакат с разтворени обятия.
63
17
 
8
 
! Отговори
много се страхувах преди 6 години
че ЕС и САЩ ще смекчат тона срещу Русия , ще й простят за незаконната анексия на Крим и рушенето на Украйна ! Но сега съм доволен ,че положението се изостря и Русия остава в изолация !Русия трябва да е изолирана ,тя сама си го проси !
62
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВие не познавате Русия - това е напълно самодостатъчна икономика и може да оцелее без вънщния свят.. Няма нещо което да не произвежда в Русия ..-------Поправка: Няма нещо което да произвежда.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сатрапите поеха по наклонената плоскост...
60
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Къде са нашите мижитурковци,и какво стана с консултирания ни посланик?Аа,чакат нареждания от партньорите,колко да си отворят човките.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До браво !ти пък, още не е привикал Макаров и останалите на консултации
58
6
 
28
 
! Отговори
ПУТИН Е ВЕЛИК! преди 6 години
Само как изряза ЦЯЛАТА западна шпионска мрежа НАВЕДНЪЖ!Човека е грос-майтор!Остава загадка защо запада се опитва да *** на покер при игра на шах?
57
25
 
12
 
! Отговори
браво ! преди 6 години
Русия вече е в пълна изолация от нормалния свят !Нашият нормален свят дано завинаги да е без руснаци ,без северно корейци и тем подобни !
56
8
 
19
 
! Отговори
САМО МОСКВИЧИ А преди 6 години
А като е тъй, защо мнооого напредналите американци не можаха да направят хипер оръжия. Защо не можаха да направят ядрен двигател за крилата ракета... Защото става въпроос за Мнооого високи технологии, нови материали, мнооого наука. Не става дума за самореклама и каубои, които всъщност са ГОВЕДАРИ
55
0
 
9
 
! Отговори
до Анонимен 59 преди 6 години
Твоята глава произвежда единствено лъжлив ***.
54
0
 
11
 
! Отговори
КОРЕКТНО преди 6 години
До ОКО ЗА ОКОнов прочит:Око за око, зъб за зъб, дипломат за дипломат!:)
53
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХахахахахахаха! Много ме разсмя. Русия може да "произвежда" само нефт, газ и други неща, дето се копаят. Ако се налага нещо да се обработва, това вече не им е в компетентността. Матрьошките нещо губят здрава почва под краката си и троловете им работят 24/7, но не издържат на напрежението и пишат все по-големи глупости. Кеф!!!!