Путин и Тръмп приятели, подобряване на отношенията? Несъстоятелно!

Експерт: Такова нещо от горещите дни на Студената война не е имало
3 апр 2018 09:10, Елка Василева
47

Отношенията между САЩ и Русия никога не са били по-зле, отколкото са в момента. Така коментира напрежението между Русия и Запада председателят на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев в предаването "Светът е бизнес" на телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"Това, което се говореше досега – че едва ли не Путин и Тръмп са големи приятели и ще има голямо подобряване на отношенията – се оказва абсолютно несъстоятелно. Фактът, че дори говорим за влошаване, показва до каква степен това е една неприятна за много хора реалност", каза Алексиев.

Според него е напълно възможно да стане по-зле не само заради "Скрипал", а и заради това, че хората, които в момента идват на власт в САЩ, по-специално Майк Помпео в Държавния департамент и Джон Болтън в Националния съвет за сигурност, са много по-консервативни от хората, които са били там преди.

"60 експулсирани дипломати само от САЩ е много голяма цифра. Такова нещо от горещите дни на Студената война не сме наблюдавали. Така че това е много показателно", коментира Алексиев.

"Ако доказателствата, които съществуват, са достатъчно добри за Великобритания, Франция, Германия и САЩ, то те са достатъчно добри за мен. Смешно е да се говори, че това са измислени работи. Никой няма голям интерес от това да се влошат отношенията до такава степен, че трудно да се направи някакъв модус вивенди", каза експертът.

Алексиев смята, че несъмнено случилото се е дело на Кремъл.

"Въпросът е защо сега. Тук вече има различни обяснения. Някои казват, че Путин беше доста успешен с това да прави неща, които бяха недопустими, като например заграбване на територия за първи път след Втората световна война от Украйна. А Западът е недостатъчно решителен да се противопостави на такива авантюристични ходове", каза Алекс Алексиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последни напъни на сорошките червейчета.
17
6
 
24
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Ако доказателствата, които съществуват, са достатъчно добри за Великобритания, Франция, Германия и САЩ, то те са достатъчно добри за мен....Дебилен експерт може да каже какво са тези доказателства. Или като истински роб безпрекословно се подчинява на хазаина и не иска да знае дали има доказателства или не. Роб, робска психика на този роб-експерт
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четох му " анализите " на този и в други медии. Те не са никакви анализи, а декламиране на едни и същи заучени фрази срещу Русия и Путин...Нека първо да научи какво е анализатор и тогава да се изказва!!!Това, че му плащат да внушава на аудиторията неверни неща, няма нищо общо с реалното състояние и процеси.
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не мога да разбера.............искат от нас да бъдем "солидарни"!!!! В името на някаква общност, в която явно попаднахме случайно! ПИТАМ, МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕШ "СОЛИДАРЕН" В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ????? Защото да обвиняваш и осъждаш някого БЕЗ ДАЖЕ ДА СИ ПРАВИШ ТРУДА ДА ГО ДОКАЗВАШ СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заграбване на териории след 2СВ е извършила ФРГ заграбвайки ГДР/източна Германия/!Турция заграбва Северен Кипър.Косово е отделен от Сърбия.Армения заграбва Карабах от Азербайджан!Да не забравяме ,1984г.най-наглото,вероломно нападение над Аржентина от страна на Великобритания/подкрепена от САЩ/,за да запази окупирани аржентински острови!Малвинските отстоящи на 50-60 км. от Аржентина и на 15 000 км.от Лондон!Срам за демокрацията!
13
3
 
22
 
! Отговори
Дам! преди 6 години
Център за балкански и черноморски изследвания е НПО, финансирано от Америка за България. Няма нуджа от повече коментар!
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Алексиев смята, че несъмнено случилото се е дело на Кремъл".............абе, докога "сметалките" на някого ще служат за обвинения, присъди и изпълнения на присъдите.......разбирай обявяване и започване на война????? Не един така "смяташе" и после милиони и милиони убити........а от тези "смятащите" само едно "ИЗВИНЕТЕ"!!!!! Айде, нов Нюрнберг първо за Либия и Ирак, а после ще има и по Сирия!!! А после и терезката мей ще се изправи пред съда и ако не "докаже" измишльотините си - ПРИСЪДА!!!!
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия и САЩ нямат приятели, а само интереси. Способни са на какво ли не само и само да извлекат полза от други държави и народи.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"председателят на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев"...Я се поинтересувайте този Център от къде се финансира и ще Ви стане ясно чие говорило е госин Алексиев.
9
5
 
26
 
! Отговори
Ясно! преди 6 години
"Алексиев смята, че несъмнено случилото се е дело на Кремъл". Аре у лево!Явно и този е "експерт" и "анализатор" също като Тереза Мей!
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите "анализатори" са пълни гл-уп-а-ци! Всъщност, нищо чудно......ако имахме по-свестни, щяхме ли да сме на този хал!!!
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Ква Сирия бе......ти ако слушаш наши "анализатори" трябва да се гръмнеш! Там вече 90% е зачистено! И Източната Гута я "почистиха", като бен-дит-четата ги изпроводиха в Идлиб, където ще ги "доочистят" по-късно! Остава малко в Източната част на Ефрат, където още се крият краварски инструктори и бандитските отрочета, където и франция нещо иска да се набута, ама ще и се счупи хатъра!
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако доказателствата, които изобщо ако съществуват ...За какви приятели там горе по върховете на държавите иде реч, има ли такова нещо изобщо? Всеки добър политик гледа доброто на страната си и се бори за нейните интереси, за разлика от нашите де, които са поставени, за да обслужват интересите на други.
5
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия в изолация 2Хи-хи-хи-хи-хи.......е, щом е в "изолация" ЗАЩО ВЪОБЩЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕЯ??? Оставят я в нейната си "изолаци"я и си гледат работата!!!! Да, да, ама не!!!! НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ БЕЗ НЕЯ!!!! Да не говорим, че даже да пътуват от еуропката до япония трябва да заобикалят през северния или южния полюс!!! НЯМА ДА ВИ СТИГНЕ ИЗОЛИРБАНТА!!!!! СМЕШНИЦИ!!!
4
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щатите и Русия ще се сбият в Сирия!
3
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невъзможно! Никога Западът не е мислил доброто на Русия. За тях Русия винаги ще бъде техен конкурент и измислят какво ли не, за да й вредят с всички възможни средства.
2
40
 
12
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
1
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е!САЩ е пред колапс,Тръмп бе избран съмнително /макар че и другият кандидат бе като този/.Русия се съвзе след огромната вреда нанесена им от Горбачов, Путин спечели отново и то с голяма победа изборите и цялата надежда на народа е в него.Как ще се харесва на западните политици всичко това,особено на САЩ?Как ще се харесва дори на продажните ни политици това усещайки всеки ден "всенародната любов" на българите към тях с призива ОСТАВКА?Е няма как Русия се изправи и на крака и ги е страх