Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!

МВнР на Русия смята, че случилото се тази нощ заплашва мира в района
14 апр 2018 19:07,
336
Москва отвръща: Ударът на Запада – глътка въздух за екстремистите!
Снимка: архив Reuters

Москва обвини САЩ и съюзниците им, че искат да помогнат на екстремистите в Сирия да си поемат дъх.

"Въздушните удари на Великобритания, САЩ и Франция срещу Сирия са признак, че тези страни искат да дадат възможност на екстремистите да възстановят силите си“. Това обяви в свое изявление руското външно министерство.

Още по темата
Според руското ведомство атаката е предприета по време, когато сирийските правителствени сили продължават своето успешно настъпление срещу "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра".

"Излиза, че САЩ и техните съюзници искат да дадат на радикалите и екстремистите възможност да си поемат дъх, да възстановят редиците си, да проточат кръвопролитието на сирийска земя и по този начин за затруднят политическото уреждане [на конфликта]", пише в документа, цитиран от ТАСС и БТА.

В изявлението си министерството казва, че Русия настоява за ново спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъде дадена "нужната оценка" на ракетната атака срещу Сирия, за да се премахне възможността за такива "безразсъдни агресивни действия" занапред.

Руското външно министерство обяви и че случилото се тази нощ заплашва мира и сигурността в района, който "вече е дълбоко дестабилизиран в резултат на престъпните действия на САЩ и техните съюзници в Ирак и Либия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 261Това е прекрасно, Русия да я няма. Това означава свобода за стотина народа.
227
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ играят на ръба на ядрената война , и не им пука.. А руснаците хуманисти , какво щяло да стане с човечеството .. Какво ти пука за човечеството , когато теб няма да те има , твоето семейство и потомци няма да ги има , и руснаци и Русия няма да я има ..
226
1
 
1
 
! Отговори
aaaaдо преди 6 години
До АнонименАма никой не се интересува от теб и твойте приятели, освен това ви мириаш чорапите, измий си зъбите преди лягане.
225
20
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Масква ще отговори мощно с анимация
224
4
 
27
 
! Отговори
Ще целувате преди 6 години
ръка на чича си Путин, че е толкова търпелив, иначе вече щяхте да светите като крушки, на мама клавиатурните геройчета. Утре ако ви вземат на фронта ще хленчите като момиченца
223
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския елит се страхува от ядрена война , а елита на САЩ не се страхува.. Така САЩ победиха СССР комунистите се уплашиха и предадоха гражданите си в робство на САЩ.. Днешния руски елит по-страхлив от комунистите..
222
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия избра позора , всичките ми надежди да убием краварите угаснаха , приятелите ми се смеят..
221
27
 
10
 
! Отговори
До 250 преди 6 години
И какъв "чепат" ще им навлезе? Колкото навлезе, когато американците направиха ихтамнетите на кайма и колкото когато Ердо свали руските таралясници? Как отговориха руснаците тогава? В първия случай заплашиха близките на убитите ихтамнети, а при случая с Ердо, Москва отговори, като забрани вноса на домати от Турция хахахаха :) Никой не ги брои руснаците за нищо от мен да знаеш :)
220
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо тръпки ме побиват като гледам великия путин как само гледа и обмисля отговор. Какъв гений само. Сега всички гнили западняци треперят от страх. Какво ли ще направи? Последният път когато му свалиха самальота, след два месеца мислене извика Ердоганина за да го целува Фустата ислямистка.
219
35
 
8
 
! Отговори
Русия потъва преди 6 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
218
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговорът на гиганта путин ще е да спре износа на "лада" за САЩ. Голям стратег и шахматист е, спор няма.
217
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и коалиция са мноого умни. Пуцат, ама прецизно. Тоест по-далеч от русите, че там отнапред знаят ако пипнат какъв чепат и дебел ще им навлезе изодзад! Без съмнение и шанс да им се размине. Ще им влезе чак до ... дъното!
216
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледаме мача " Целия свят срещу руската повърня". Кой ли ще спечели? Гасиму интригата.
215
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има ли вече някой който да не смята че американците подкрепят терористите?То и децата вече знаят че от край време терористите там се подкрепят от 2 държави - турция и америка
214
32
 
10
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Този форум е превзет от дузина руски свиркаджии, които само плюят по нашите партньори от НАТО и ЕС и възхваляват престъпното джудже путин. Колко ви плащат от руското посолство другари??
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като има химическа атака време е да ги разходят то иначе се не трае днес там утре другаде митничарите да ги минат с митницата и проблема го няма
212
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Доктор Сър ПичукТова *** , дето им е колежка ли ти го каза или и ти вечер се редиш с тях
211
7
 
2
 
! Отговори
До 254 преди 6 години
Абе сякаш много вой надават за 2 спирки и няколко дюнерджийници поразени, а? И толкова много стролове активирани днес... май няма да е само това...
210
13
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
В София е пълно с изгладняли рускини, които работят като жрици на любовта, които почистват мръсни шпаги с уста. А руснаците не били работели *** работа?? Вие чувате ли се какво говорите неграмотнико??
209
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ехаааа - 300 коментара на разбирачи и едва 40 за жертвите на магистралата в автобуса!!! Няма платени *** форумни, хич даже. Браво....