Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe

Послението към Москва: За да сте велика сила, работете с нас
23 апр 2018 07:21,
109
Г-7 единодушно порица Русия за зловредното й поведениe
Снимка: архив Reuters

Външните министри на седемте най-развити индустриални държави, Г-7, единодушно се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия. В същото време те се съгласиха да оставят отворена вратата за диалог с Москва, съобщи висш американски представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Първите дипломати на Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, които се събраха вчера на двудневна среща в Торонто, Канада, разискваха напреженията с Русия, Иран и Северна Корея, както и ситуацията във Венецуела и Мианма.

"Г-7 единодушно се противопоставят на зловредното поведение на Русия", заяви пред журналисти висшият представител на Държавния департамент на САЩ, пожелал анонимност. "Има готовност сред членовете на Г-7 за диалог с Русия, но наред с това ние я държим отговорна за зловредните й действия и за усилията да дестабилизира (други) страни", добави той.

Още по темата

Министрите ще издадат днес заключителна декларация, в която ще потвърдят непреклонната си линия към Москва, добавя Ройтерс, като цитира източници, запознати с дискусиите в Торонто.

"Декларацията ще бъде твърда заради онова, което направиха руснаците досега. Но тя може да се интерпретира и като запазване на отворена врата", каза източник, пожелал анонимност, и добави: "Ние им казваме: ако искате да се отнасяме към вас като към велика сила, работете с нас".

Германският външен министър Хайко Маас прикани Москва да помогне за уреждане на кризата в Сирия, където Русия и Иран подкрепят президента Башар Асад. "Ние знаем, че сирийският конфликт не може да бъде уреден без Русия. Но тя трябва да направи конструктивни предложения", каза той вчера пред журналисти.

Външните министри подготвят срещата на лидерите на Г-7 в Квебек, в Канада, на 8 и 9 юни.

Те няма да обсъждат нови наказателни мерки срещу Москва, защото Великобритания, Франция, Германия и Италия членуват в Европейския съюз, който трябва да вземе колективно решение какви мерки да предприеме. Но този въпрос вероятно ще бъде разисква в двустранни разговори между страните от Г-7, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
21
 
! Отговори
ТЕЗИ преди 6 години
ДИВАНЕТА ЩЕ ПАЛНАТ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА-ДОБРЕ ЧЕ СА РУСИЯ И КИТАЙ,ЧЕ ГИ Е ШУБЕ--ИНАЧЕ ДО СЕГА ДА СА Я ПОЧНАЛИ--МАМУНДЖАЛЪЦИТЕ ИМ СА ЯСНИ--СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО,НО НЯМА КАК--ИЗДИШАТ ВЕЧЕ....
66
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** е краставата оффцъ в света. Гледам и тв предаванията-тия маладци живеят в друга реалност, техен си измислен свят. А в реалния непрекъснато настъпват мотиката....
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
64Мисля че е просташки така да се комуникира с жена!Вие си приценате как искате да изглеждате в публичното пространство.
64
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има някои "българи" които с убедено работят за Путин. Днес всички руснаци се готвят за 3WW с ругатня на уста, надявайки се да бъдат победители след обявяването на новите руски супер-оръжия. Но всички руски и български твари величаещи дядо Иван и мощните му оръжия няма и да разберат какво им се е случило след часа нула.
63
3
 
22
 
! Отговори
Nnn преди 6 години
Ако под опозиция на Асад се има предвид радикални ислямистки групировки, то тогава какво се получава- Запада, нападайки Асад подкрепя радикалния ислям.Е, как да вярвам, че те не подкрепят и ИД, в борбата с която се кълнат.
62
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако поведението на Русия е дестабилизиращо, не знам какво да кажем за това на запада, който преди 25 години подпали балканите, а после и целия близък изток... Изключително лицемерно е крадеца да вика - дръжте крадеца...
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само бъргарки се женят за япоци ами и японки за българи. Виж на страницата на японското посолство. Нещо повече - живеят в България точно както и ти. Колко музикални инструменти направи на мъжът ти та да те измъкне от Великата... дупка?!
60
6
 
0
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
Абсолютно определено мога да кажа, че в предвид настоящото положение и международната ситуация, те абсолютно не са в състояние да откажат доказателсствата относно конюктурата и приходящия случай.
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хванали са я, ще си носи последствията
58
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рускиняя да не забравиш и да ни захапишш пистолета, както правят твоите съгражданки лятото за 1 водка :)) И те като тебе малко акъл, голямо гърло.
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това че българки не се женят за руснаци - се явява някакъв показател? А защо българки не се женят за японци? да не би Япония запада?Сигурно на Шанхайската борса има освен индекса дау Джоунс още един индекс Булка-българка?И последно,тъй като интелект и технологии не е най-силната ти страна - да пишеш в български сайт не означава че съм в момента е в твое село на дувара. Принципите на интернет да обяснявам ли?
56
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рискуняя ние пък те оценяме, като обикновена рускааа бангияя. Ниско интелигентна. Трябва всеки ден да ни целувашш задниците3е , че благодарние на нас можеш да пишеш и четеш през Американските технологии :))) Довиждане простакесоо.
55
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великата не само, че не мога да направи обикновен ъглошлайф, но и в Русия го наричат "болгарка" защото за пръв път там го занесоха българи. Както и азбуката. Иначе и до сега да пишат " чертам и резками" и да се кланят на Перун
54
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** са смешни в претенциите си да са велики. Смешни и жалки.Рускиня, колко бъргарки са женени за *** и колко рускини за българи. А колко българи живеят и учат в Русия?! Що живееш тук а не във великата Россия?
53
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
До РУСКИНЯНе е БОВ.Преди да напишете нещо,прочетете за 2 минути за какво става въпрос.Нали знаете,Бързата *** слепи ги ражда.
52
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
СТИГА С ТАЯ РУСИЯ. ВИЖТЕ КОИ СА В ТАЗИ СЕДМОРКА. СТРАНИ ВСЕ АГРЕСОРИ. ЗА ДА ОТПРАВЯШ ТАКИВА ОБВИНЕНИЯ ТРЯБВА ДА СИ ИЗРЯДЕН. КОЛКО ВОЙНИ СЪТВОРИХА ПО СВЕТА, КОЛКО ДЪРЖАВИ УНИЩОЖИХА С ИЗМИСЛЕНИ ПРЕДЛОЗИ И ПОСЛЕ ИЗВИНЯВАЙ. ТЕ МОЖЕ ДА СА ЗАБРАВИЛИ ВЕЧЕ НО ТЕЗИ КОИТО СА ОСТАНАЛИ ЖИВИ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ УБИЙЦИТЕ СИ. АЙДЕ СТИГА РУСИЯ САМО РУСИЯ ЯВНО Е НАИСТИНА ВЕЧЕ СИЛА ОТ КОЯТО СЕ ПЛАШАТ И ИСКАТ ДА Я СМАЖАТ. НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ДОРИ И С РИСК КРАЯ НА СВЕТА.
51
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако американското кацане на Луната е монтаж, начи руснаците са толкова изостанали, че не могат да направят и един свестен монтаж. За това използваха кадри от американска 3 Д военна игра за да докажат, че воюват с ИДИЛ в Сирия.
50
6
 
13
 
! Отговори
аз преди 6 години
Изключвам тия дето изкарват по някой лев от писанията си.За останалите разходете се виртуално из селата в Европейската част на Русия и ще установите,че ние сме по-мизерни от тях.Такава ***,изоставени имоти и разбити пътища няма никъде.
49
7
 
20
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
На съфорумци ,наричащи руснаци "***" само да спомена,че запад оцени България ,ката тоалетна. Така че по-полека с квалификациите.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато човек си позволява да критикува някой когото го няма, това определено се нарича СТРАХ!