Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армиямосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат от руската преса:""Российская система С-400 Триумф оказалась бессильна перед истребителем F-35: ЗРС не смогла ни остановить, ни распознать израильский истребитель пятого поколения в сирийской провинции Дамаск. В итоге самолет беспрепятственно поразил цели и махнул русским крылом Этот эпизод произошел в ночь на 13 января 2017 года, когда на военном аэродроме Меззе в Дамаске, который является важной стратегической авиационной базой, прогремела серия мощных взрывов""край на цитата
158
6
 
9
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Което е пропуснато да бъде обрано от Путин, дъщерите му, зетьовете, цигуларите му, треньорите по джудо, готвачите му, патриарха му, сега ще бъде пуснато да мине през свирката. И руснаците ще ръфат киселец и ще се тупат доволни по гърдите "бедни сме, ама можем да повторим". Нищо че една Украйна дето дори няма и армия ги направи на сол и червен пипер.
157
4
 
4
 
! Отговори
скаут преди 5 години
българската армия показа големи постижения във въоръжението........гледайте си чергата оставете руснаците да се оправят сами.....ние като гледам може и други да ни оправят......,ако нещо им се наруши хармонията на съседската душа....само спокойно.....
156
6
 
6
 
! Отговори
хахахахахаа.... преди 5 години
До Пацuобикновена бг завист, нали?
155
0
 
2
 
! Отговори
хахахахахаа.... преди 5 години
До С парад и без негоМоля...моля....
154
6
 
6
 
! Отговори
Браво на Русия! преди 5 години
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен ПАРАД!(Спектакъл само в България)
153
10
 
7
 
! Отговори
МА , ТИ СИ ПРАВ ,БЕ преди 5 години
..ЗАЩО НЕ ИДА И АЗ , ТА ДА СЕ ОБЛЕКЧА НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ!НАЛИ , ЗА ТОВА СА НИ "ОСВОБОДИЛИ" --ЗА ДА СЕ ОБЛЕКЧАВАМЕ ТАМ , В ТЯХНА ЧЕСТ!!!
152
4
 
4
 
! Отговори
А ще има преди 5 години
Прожекция по време на парада как дроновете на САЩ избиха 800 ихтамнету- в и;))
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
169, ОТ КЪДЕ ПОЧЕРПИ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА 99.99%- В ЕВРОСТАТ, НСИ, ЕВРОПЕЙСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ, СВЕТОВНА БАНКА СТАТИСТИКА- АЗ ИМАМ ВЯРА НА СПОМЕНАТИТЕ ИНСТИТУЦИИ- ТИ СИ НИКОЙ. НЕ ОБИЖДАЙ НАРОДА СИ ЗА ТОВА ЧЕ СИ ЖАЛЪК *** И ТИ СЕ ПРЕВИЖДАТ ЧЕРНОРАБОТНИЦИ, А *** ВЕРОЯТНО Е ИЗКАРВАЛА ПАРИТЕ СИ ПРЕД ОЧИТЕ ТИ ТА ЗАТОВА ТИ СЕ ВИЖДАТ ТАКИВА ЧЕРНИ КРАСКИ.
150
7
 
5
 
! Отговори
За 185 преди 5 години
Закъснял си!Най- редовно го препикавам като се прибирам след пет шест бири ;)))
149
14
 
11
 
! Отговори
С парад и без него преди 5 години
Расия си е една азиатска ***- изникне е враг на България и християнската цивилизация!Парадите им не ни засягат.
148
5
 
7
 
! Отговори
Това са вътрешни преди 5 години
Руски работи Таз война се води между съюзниците Германия и СССР и трябва да се нарича МеждусъюзническаНас не ни засяга
147
2
 
6
 
! Отговори
За 173 преди 5 години
Ти ли си бремения?Това е нищо!В рашата се снима най-гнусното гей порноЩе трябва още доста да се потрудиш за да се класираш ;)
146
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия минималната заплата от 1.5.2018г е 11,163 рубли, което са 290 лева, а у нас е 510 лева.
145
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия умишлените убийства са 11.31 на 100,000 жители, в България са 1.34, а в САЩ са 4.88, т.е. в Русия ставaт над 8 пъти повече убийства отколкото в България и 2.3 пъти повече от САЩ.
144
4
 
3
 
! Отговори
Волен Паша Сайдер преди 5 години
ЕТО ПЪРИЯ АМЕРИКАНСКИ ТЕРМИНАТОР, МАШИНАТА КОЯТО РУСНАЦИТЕ КОПИРВАТ ЗА СВОЯ ТЕРМИНАТОР .(НЕ РОБОТА, А МОБИЛНА СИСТЕМА ЗА ПОДДРЪЖКА НА РАЗГЪРНАТИ ТАНКВО ЕДИНИЦИ В БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ) .https://en.wikipedia.org/wiki/M1128_Mobile_Gun_System
143
5
 
6
 
! Отговори
Браво на Русия! преди 5 години
На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.
142
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, и учени и професори и бизнесмени българи има на Запад, но 99.99% от българите на Запад са черноработници и пpocтитутки.
141
2
 
4
 
! Отговори
Stoedin преди 5 години
И какво от това? Ако измислят нещо полезно бих се зарадвал.
140
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
147- ОСВЕН ПРОСТИТУИРАЩИТЕ В ЕВРОПА ТАМ ИМА БЪЛГАРИ- МУЗИКАНТИ, ТАНЦЬОРИ, СПОРТИСТИ, АКТЬОРИ, КОЗМЕТИЧКИ, ЛЕТЦИ, ЛЕКАРИ, МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, АКУШЕРКИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ В ЕЛИТНИ УНИВЕРСИТЕТИ, СТРОИТЕЛИ, МОРЯЦИ, ШОФЬОРИ- РАБОТЯТ ЗДРАВО И ПОМАГАТ И НА НАШАТА ИКОНОМИКА И ДА ИМА И *** КОИТО СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСКИТЕ ТРОЛЧЕТА.