Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

На Червения площад за Деня на победата ще преминат 33 парадни разчета
356
Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл
Снимка: Reuters

На Червения площад в Москва днес се проведе генералната репетиция за Парада на Победата на 9 май, предаде БТА като цитира ТАСС.

В генералната репетиция участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици съвременно въоръжение и военна техника.

Още по темата

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни разчета с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните учебни заведения, с представители на Руската гвардия, на Федералната служба за сигурност и на министерството на извънредните ситуации и на военно-патриотичното движение Юнармия.

Механизираната колона както и през миналата година ще бъде оглавявана от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни образци на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май зрителите на парада ще видят роботизираните комплекси за дистанционно разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от "семейство" Уран бяха използвани в Сирия, където са показали отлични резултати. В частност Уран-6 бе използван за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, припомня ТАСС.

Заради лошо време обаче днес въздушната част от генералната репетиция за парада бе отменена. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, сред които и двойка изтребители пето поколение Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, предаде ТАСС.

Метеоролози обаче предупредиха, че близките часове се очаква гръмотевична буря и силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: армиямосквапарадтанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия няма дългове и си прави парадите без проблем, а който е заборчлял реве като ***
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕКРАСНО!
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 163Анонимен 160 не може да замине никъде. Т.е. може ама............некадърници не искат никъде и за тролене пари не дават!! Много е кофти да си партийно чадо което цял живот нищо смислено не е направило.
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
158- КАК НАПРАВИ ТАЗИ КОНСТАТАЦИЯ- КОИ СА ЗАПАДНЯЦИТЕ КОНКРЕТНО В ГОРНАТА ТЕМА ИЛИ НА ДОЛУ ВЪВ ФОРУМА- КЪДЕ ГИ ОТКРИ ЗАПАДНЯЦИТЕ.
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
160- ти си потънал в мизерия ли- вместо да стоиш във форума се хващай здраво за работа И ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ- МОЖЕ ДА ВЗЕМЕШ ЛИЧНАТА СИ КАРТА И ДА ЗАМИНЕШ ЗА КОЯТО ИСКАШ СТРАНА НА ЕВРОПА- С ВАЙКАНЕ И КОНСТАТАЦИИ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ.
134
14
 
13
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Руските *** са изнервени. Много изнервени ви думам!! Усещат с всяка фибра, че скоро финансирането ще секне и тогава следва "групово четене на романа "Глад". :)) Сори, ***, никой не ви е виновен. Ама на Дунав мост турските тираджии ще ви се радват много!
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Танковете които ще преминат са Т-72Б3М а не Т-72Б3. Разликата е много голяма. Виждат се на клиповете при подготовката.
132
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ЕС е новоият вид на РОБОВЛАДЕЛСТВО БУЛГАРИЯ Е ЕДНА .НЕ на слугинаж .мястото на бат салита и разни други потъмнели от слънцето братя и наи вече от пловдив братя и брадчеди да построят БЕЛЕНЕ за да бъдем наистина европеици
131
14
 
8
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
До Анонимен 150 Въпреки ска.па.няшката ви руска колона България се развива. Щото всички "*** от глад" за това има опашки по границите за всеки уйкенд!! А ти/като си толкова "отворен"/ давай 500 евро на мама на месец да си живее прилично. Аз го правя, ти можеш ли??
130
12
 
7
 
! Отговори
Свободният преди 5 години
149 По какво е равностойна на САЩ . Тамън ТРИ Щата има които имат по висок БВП от Русия , да не говорим за всичките 50 . Калифорния, Тексас и Ню Йорк имат по висок БВП от Русия. Военният бюджет на Щатите е тамън ДЕСЕТ пъти по-голям от този на Русия.
129
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не познавам човек , който да се радва на небратушките и Рашка , което говори , че тези русофляци са платени рубладжии . Един въпрос - що никой не мигрира в Раша ? :)
128
8
 
11
 
! Отговори
Klaus Klinger преди 5 години
До 141Пътя от Москва до Петербург си е нормален. Тва че ти си виждал Русия само на клипче в нета си е твой проблем.
127
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива оръжия, онакива оръжия, па един нормален път от Москва до Петербург нямат, сега че видите на световното какъв цирк ще е) Стига евтини мантри ве не ви ли омрьзна ? Сочи показа ниво и то много високо така ще и при футбола
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това точно днес ли трябва да се постне? ПРОДАЖНИЦИ!
125
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОСКВА ГОТВИ ГРАНДИОЗЕН ПАРАД,А ЦИОНИСТКОТО САТАНИСРТКО ВЛЕЧУГО НАТАНЯХУ СЕ ГОТВИ ЗА ПОСЕЩЕНИЕТО СИ В РУСИЯ НА 9 МАЙ КЪДЕТО (ГРАНДИОЗНО) ЩЕ СЕ ГЪРЧИ И ПЪЛЗИ ПРЕД ПУТИН ,ЗАЩОТО ЦИОН РАЗБРАХА,ЧЕ НЕ ОТ ЕВРЕЙСКИТЕ САЩ И ЕС,А САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ БЛАГОВОЛЕНИЕТО РУСИЯ ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ ИМА ИЛИ НЯМА ДА ИМА ИСРАЛ
124
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива оръжия, онакива оръжия, па един нормален път от Москва до Петербург нямат, сега че видите на световното какъв цирк ще е)
123
6
 
7
 
! Отговори
Говорит Москва преди 5 години
Ние българските патриоти с руските знамена ... настояваме за незабавно присъединяване на България към СССР и възстановяване на комунизма.ако някой се противи - незабавно да се повикaт на помощ зелените човечета на товарищ путин !Говорит Москва
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
136- СЕГА РАЗБИРАМ ЧЕ ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА Е ПРОСТО ТВОЯ ХАРАКТЕРОПАТИЯ- ТИ МРАЗИШ ВСИЧКО И ВСИЧКИ КОИТО МОГАТ ДА ТЕ ПОСТАВЯТ НА МЯСТОТО- БИЛ ИНАКВО МИСЛЕЩ, А СЕ ОКАЗВА ЧЕ СИ ОБИКНОВЕН ХЕЙТЪР. ЗАЩО АЗ ДА СПРА А ТИ ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ПИШЕШ ВЕЛИКИТЕ МИСЛИ НА ЕДИН ОБИКНОВЕН П Р О С Т А К. НЕ ОБИЖДАЙ БЪЛГАРИЯ И БЪКГАРИТЕ!!!
121
2
 
5
 
! Отговори
До 132 преди 5 години
Луд умора няма! Спри се бе човек вземи си хапчетата и си лягай ха ха
120
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците ще има да се смеят отново на архаичните, ръждясали руски железа от ВСВ, закъсващите Армати и т.н и т.н.