От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни

Рус е Украйна, а Московия е Московия!
4 юли 2018 11:24, Елка Василева
465
От Киев: Русия е откраднала и името ни, и историята ни
Снимка: архив, Reuters

Русия е "откраднала името и историята" на Украйна, заяви по телевизия „112 Украина“ депутатът в украинския парламент Андрей Иленко.

"Русия краде чужда история, това е факт, започвайки от самото име "Русия", което тя си е присвоила, защото никога не се е наричала "Русия". До Петър I тя се е наричала "Московия". Вземете карта от онова време: Рус – това е Украйна, а Московия е Московия“, каза депутатът.

По думите му, откакто Русия е "откраднала" украинското име и историята, "се е появила и Руската империя".

Иленко изрази това мнение във връзка с преименуването на военни части и съединения в Русия, пише RT.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
До Анонимен 352Звыняйте, дядечко! Мой болгарски не ми позволява да рабирам добре вашие мисли. Можете ли пояснявате през описание, какво мислихте! Аз обожавам ирония!
313
4
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
До хи хи ха ха хо хоЗа мене ми най-големите понравился выражение "заявявайки". Нужно добавить "hat заявявайки". "Это ясно характеризует наши железнодорожные порядки" И не нужен никакой болгарский язык. Интересно, а сами болгары понимают пренебрежительность, что над ними смеются?
312
5
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Украйна е най-старата държава на света създадена преди ...........26 години.Слава Украина ! Хи-хи-хи !
311
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То украйна няма. Сегашното раково образувание е приумица на кпсс който го няма вече. Горбачов и пияндурника Елцин са виновни че оставиха тая територия на чакалите,и те това чакаха, всякаквата фашистка *** се засели там и всеки я ползва за бардак и контрабанда. Руснаците да не си правят оглушки с разни благи приказки, ами да влизат и да въдворят малко ред. Няма 50 години хората наоколо да гледат циркове тип наакашвили.
310
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленин е таткото и майката на Украйна,алфата и омегата на Украйна,да живее чичко Ленин,който създаде комунистическата Урайна,демек създаде република У КРАЯ.
309
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кубанская столицаА да и пропуснах фино-угрите,но шведи НЯМА.
308
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя па 10 милиона българи имало при турчинов. Я си пий хаповете.
307
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТОВА Е...Глупости!За шведи сведения няма,но има много добри византийски документи около съдаването на Киевска Рус и покръстването,там са живяли славяни,българи,хазари.Толкова са шведи,че титлата на влагетеля им е КАГАН,хахахаааааа,също като българските уникални титли!Майката на на владетеля на Киевска Рус Светослав е българка,а сина и е със звучното "шведско' име със славянски думи Светослав,хахааа!
306
1
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Уж нямаше да има Украйна, пък тя каква стана....
305
5
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
До ТОВА Е...О-о-о, оказывается българи с украинете са выкопали Черно море и т.д. Неоспоримата истина! ( Аз ви пояснява на българи, че "президент на украина" казва, че преукраинете са выкопали Черно море да противостоят на русские. И кой беше прав, когато българи казаха на русские, "добре дошли, браття". И това беше най-първото, който аз научех в "Учебник по български език за чужденци", издан В БЪЛГАРИЯ (не в Россия). Аз съм изумлн.
304
3
 
10
 
! Отговори
ТОВА Е... преди 5 години
неоспоримата истина! Украйна са нашите истински кръвни братя и сестри ! Българите създали Киевското княжество са наричали с думата " рус " дошлите от север викинги на шведа Рьорих. По-късно назовават Киевското княжество-Киеска Рус! Името на днешна Русия е дадено от българите в Украйна! Това е и основната причина по времето на Сталин Украйна да бъде доведена до Голодомора през 1933г. 10 000 000 украйнци с български произход са умрели по това време в самата Украйна и 10 000 000 изселени в Сибир!!
303
7
 
14
 
! Отговори
Ма Муната преди 5 години
Тази днешната Русия е официален наследник на Съветския съюз ,който пък е наследник на старата имперска Русия ,която се дели на Белорусия ,Великорусия и Малорусия - Всичко това е възникнало като Киевска Рус. Украйната е немско творение възникнало след 1918 г и да си барат ушите по въпроса.
302
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявайте,но вижте документите при покръстването на Киевска Русь,къде се говори за "украинци" или "Украйна"?Признайте си,че Украйна е комунистическо създание!
301
9
 
14
 
! Отговори
пророка Олег преди 5 години
каква Украинска история ???? няма такаватази територия е била Руска и Полска през годините............
300
4
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...obiknovennite ukraintsi sa svestni hora .polititsite im sa kato nashite !!! Ot tiah patiat I ukraintsite I nie !!!
299
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега си представете,че някой се изтупва във Франция например и казва "Вие не сте французи,вие сте индийци,от утре ви сменяме историята,азбуката,езика и ставате индийци.Щете не щете,това е положението,иначе кютек"Как ще се почувстват французите след такова изказване?Как?А как да се чувстваме ние славяните?Защото точно това се прави в последните няколко века на изток.
298
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо, но украинците много ми приличат на македонците. А на вас?
297
4
 
15
 
! Отговори
МAZEPA преди 5 години
КЪДЕ СЕ НАУЧИ ДА ЛЪЖЕШ КАТО *** ДЖЕРИ . ТРИ ОБЛАСТИ НС ТЕРИТОРИЯТА НА ДНЕШНА УКРАИНА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ РУСИЯ 1654 КИЕВСКА, ЧЕРНИГОВСКА И АКО НЕ СЕ ЛЪЖА ЖИТОМИТСКА ОБЛАСТИ. ТЪРСЯТ ЗАЩИТА ОТ МАРОДЕРСТВАЩИТЕ ПОЛЯЦИ. ОТ ТОГАВА ТЕРИТОРИЯТА ИМ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ УВЕЛИЧАВА КАТО ЧАСТ ОТ РУСИЯ. КАКВИ ГИ КЪДРИТЕ САМО? НЕ СЛУЧАЙНО НЕ МОЖЕТЕ ДА ФОРМУЛИРАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ В РБ, КАМО ЛИ ДА ГИ РЕШАВАТЕ.
296
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кара ИбрахимТи нас за *** ли ни вземаш?Точно нас,които сме славяни и знаем много добре какво означава Украйна на всички славянски езици.Украйна е тяхна родина както на нас България ни е родина,но думата У-крайна означава у края,в края,на края,това означава.
295
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е казал самата истина. Киевска Рус и Московското княжество нямат нищо общо. Дори генетическа връзка нямат.