ЕС удължи санкциите срещу Русия

Забрана за достъп до борсите и търговията с оръжие до януари догодина
6 юли 2018 11:15, Екип на Dnes.bg
164
ЕС удължи санкциите срещу Русия
Снимка: Rеuters

Европейският съюз удължи икономическите санции срещу Русия заради конфликта в Източна Украйна. Новото продължение, което влиза в сила в понеделник, е за срок от 6 месеца и ще продължи до 31 януари догодина.

Решението за удъжаване на ограниченията беше взето на срещата на върха на ЕС в края на юни, като всички страни членки сега го потвърдиха и формално.

Нито една държава не се противопоставя на икономическите оганичения, след като германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон, като страни по Минските споразумения, докладваха пред лидерите, че Кремъл не прилага изцяло договореностите от 2015 г, което е условие за отпадане на санкциите.

ЕС прилага икономическите ограничения срещу Москва от юли 2014 г. Именно в отговор на тях руският президент Владимир Путин забрани вноса на европейска селскостопанска продукция и хранителни стоки в Русия.

Европейските икономически мерки засягат финансовия, енергийния и отбранителния сектор, както и търговията със стоки с двойна употреба. По-специално ЕС забранява на 5-те най-големи руски държавни банки и по три от топ енергийните и отбранителни дружества да се търгуват на стоковите му борси.

Блокиран е и вносът, и износът на оръжие, като и на стоки с двойна употреба. Ограничен е достъпът на руски и опериращи в Русия компании до технологии и услуги, свързани с търсенето и добива на нефт и газ.

Продължаването на санкците влиза в сила в понеделник, когато ЕС ще проведе среща на високо равнище с Украйна в Брюксел, на която се очаква да потвърди позицията си за запазване на териториалната цялост на страната и за прекратяване на военните действия в източната й част.

През юни ЕС удължи и санкциите за анексирането на Крим и Севастопол за срок от една година. Те са свързани със забрана за внос на стоки, произведени на полуострова, блокиране на европейски инвестиици там и допускането на сървременни енергийни технологии.

Сега ЕС предстои да вземе решение дали ще удължи и индивидуалните ограничения срещу 155 близки до Кремъл лица и 38 компании, които изтичат на 15 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
10
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 5 години
До Анонимен 96И точно кои от всички университети в Русия е в някоя класация поне примерно топ 10 000 предполагам, че руските университети са на дъното на класацията топ 10 000.
107
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започвам да се чудя дали ЕК не работи за Китай. Сериозно, Русия само върви напред откакто и налагат санкции, всичко което и трябва си го набавя от Китай (и Турция, Иран, Индия и т.н.) На практика единствените губещи от санкциите са европейците. Луда работа.
106
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите са за европа . Глупацисе самонаказват със санкции .Русия не води преговори за сваляне насанкции . Тя търгува с целия свят .Трябва да се търси отговорностот българските политици коитогласуват за подобни санкции .
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой спазва тия санкции?Само ***, понеже ИМАМЕ ПРОДАЖНИ УПРАВНИЦИ.30% от унгарската икономика има износ в Русия. За турците да не говорим. Цяла Русия яде турски зеленчуци. Най-големите турски строителни компании работят в Русия.На бизнесфорума в Петербург ВСИЧКИ американски фирми подписаха договори. В строителството на кримския мост участват западни строителни организации.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГеоргиевНе те заплашвам бе пилешки врат сега можеш да изчезнес и знай, че тебе жена няма да те погледне защото си мър*** И ми се повдига от теб.
103
9
 
3
 
! Отговори
САЩ СА ВЕЛИКИ преди 5 години
Проверете официалните дании колко жертви са давали Сащ срещу противниците си и колко са давали те.И колко жертви са давали руснаците... а не включам десетките милиони избити руснаци от ленин,троцки и сталин, стотиците изгорени църкви и икони затова Бог ги наказва с аварии и катастрофи всеки ден-ЧЕРНОБИЛ,КУРСК,ИЗГОРЕЛИ МОЛОВЕ,РАЗБИТИ САМОЛЕТИ ПЪТНИЧЕСКИ И ВОЕНИН НЯМАТ ИЗБОЯВАНЕ..АТЕНТАТИ,ЧЕЧЕНЦИТЕ ГИ КЛАХА КАТО ПРАСЕТА(КОЕТО НЕ Е ЗА СМЯХ ФАКТ)!РУСИЯ Е ДАЛА НАД 100 000 000 ЖЕРТВИ ПРЕЗ 20 ВЕК ..
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георгиев вика докато го обладават, но е супер отворен срещу жени и момичета.
101
3
 
5
 
! Отговори
Зъбоболов преди 5 години
Политиката на санкции не помага на Европа, факт. Вместо да се преговаря сТурция за бежанския поток към Германия, Франция и т. н. просто да се обсъди ситуацията с Путин. За по малко от месец ще спре този човекопоток към континента. Русия сама чрез своите действия насочи сирийци афгани и иракчани насам, напук на политиката на конфронтация срещу нея. Колкото повече санкции, толкова повече тъмни в европата! Русия е мощна ще издържи, ама да видим меките китки кога ще клекнат!!
100
3
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 5 години
До Анонимен 94Вече и със заплахите започнахте.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата им история на САЩ е основана на лъжа. Не случайно в гените им тече кръвта на убийци, изнасилвачи, крадци. Всяка ***, която преди два века се е подвизавала в Европа, вместо да пълнят затворите и да ги хрантутят, са ги товарили на кораби и са ги изсипвали на американския бряг. Който оцелее, оцелее. Оставили ги взаимно да се изяждат и разбита се най агресивните оживели. Точно те са дали и гена на т. наречената американска нация. *** събрани от цял свят и изсипани в АМЕРИКА.
98
9
 
6
 
! Отговори
КРИМ НЕ Е РУСКИ преди 5 години
ЩЕ ИМА ДА ТЪРПЯТ САНКЦИИ ..ХА.ХА ДОКАТО ВЪРНАТ ОТКРАДНАТОТО
97
6
 
5
 
! Отговори
САЩ СА ВЕЛИКИ преди 5 години
Англосаксонците и еврейте са най-умните хора на планетата факт!Северна Европа Сащ и Израел,също бих добавил и Япония са най-богатите и най-умните хора на планетата,Сащ са с 360 нобелови лоуреати.Сащ-Рокфедерер номер едно в историята по богатство,тои е с англиска,иралндска и немска кръв и другият Ротшилдс от евреиски пройзход в пъти по богати от Бил Гейтц факт!В Русия от всички милиардери един да ми кажете етнически руснак" само еврей и чеченци нищо лошо против еврейте но руснака духа супата :))
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 86Я стига с тия клишета бе.............."ходили били да учат в еуропката"!!!! НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ХОДЕ ТАМ ДА УЧИ, А И В РУСИЯ ВЕЧЕ ИЗХВЪРЛЯТ УЧЕБНАТА ПРОГРАМА от еуропката, защото това там не е образование а само прибиране на пари! И УНАС Е СЪЩОТО!!
95
4
 
5
 
! Отговори
Трябва да се забрани преди 5 години
Руснаци да стъпват в ЕвропаХем ще е по- чисто, хем няма са тровят хората
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГеоргиевАко искаш и теб може да те заболи. :-)
93
1
 
3
 
! Отговори
Това е така преди 5 години
Защото Европа иска да помогне на рашатаНали медведя каза че санкциите и помагат- и Европа им помага съответно;)
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Къде е новината тук?Ще продължим до пълно разоръжаване на агресивния режим в Москва (въпреки,че незнам къде е това) .
91
6
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 5 години
До Анонимен 90Нали знаеш рускините са най-големите *** и за чаша водка са готови на пълна програма.
90
0
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 5 години
Даже и руснаците не вярват , че санкциите ще бъдат вдигнати някогаЧетете руска преда бре
89
0
 
8
 
! Отговори
Георгиев преди 5 години
До Зъбоболов 87Щом пищят означава, че ги боли.