Побъркан учен трови наред с "Новичок"?

Скандалът уреден, за да е лъжица катран във футболния мед
6 юли 2018 16:15, Елка Василева
59
Побъркан учен трови наред с "Новичок"?
Снимка: Reuters

Бивш директор на Федералната служба за сигурност (ФСС) смята, че побъркан учен трови всички с "Новичок", пише в заглавие руското онлайн издание "Нюз". Николай Ковальов заяви, че в инцидентите с отравяния в английските градове Солсбъри и Еймсбъри може да е замесен бивш лаборант от британската военна лаборатория в Портън Даун.

Според бившия шеф на ФСС става все по-очевидно участието на човек, разработвал веществото, известно като "Новичок" или А-234, уточнява електронният вестник "Економика сегодня", като се позовава на Интерфакс. Според Ковальов - днес депутат от Държавната дума, този човек сега вече явно не работи в лабораторията, но може би е решил да отмъщава за нещо и "продължава безчовечните си експерименти върху хора".

Ексшефът на ФСС допуска, че става дума за психично болен. Той е убеден, че лабораторията в Портън Даун е в течение, затова бързо е давала на пострадалите подходяща противоотрова, спасявала живота им.

Още по темата

"Ковальов смята, че Лондон чудесно знае каква опасност грози британците, но полага усилия да скрие това. Но вече не може да става и дума, че е замесена Русия. Това впрочем бе признато (. . .) дори от британски полицаи", добавя руското издание.

След четиримесечно разследване във връзка с първото отравяне - в Солсбъри, британските власти няма какво да представят пред обществото, а експертите на ОЗХО не са открили доказателства, че отровното вещество е произведено именно в Русия. А без такива доказателства дипломатическият скандал, предизвикал ново напрежение, изглежда като банална провокация, коментира "Труд".

"Западният печат обаче не си прави труда (да събира) доказателства", а "официални лица подхвърлят съчки в огъня", твърди руският вестник.

"Главният лекар на Великобритания Сали Дейвис прикани хората да бъдат бдителни и да не докосват подозрителни предмети, намерени на улицата, най-вече игли и спринцовки. А всички, минавали през отцепените зони около Солсбъри, бяха посъветвани да си изперат горните дрехи и по-често да изтриват лицето и ръцете си с влажни кърпички. В тамошните супермаркети сигурно се извиват вече опашки, както у нас по съветско време се редяхме за прах за пране . . .", пише с горчива ирония "Труд", цитиран от БТА.

"Всичко това щеше да е смешно, ако . . . Впрочем си е смешно при всяко положение. Победите на британските национали на Мондиала събудиха интерес към Русия, английският печат внезапно взе да пише, че хората в Русия не са чак такива зверове, че се срещат и нормални, добродушни, гостоприемни хора. И че стадионите у нас са чудесни, из московските улици се разхождат радостни запалянковци, а не хулигани или мечки. Че как да се търпи всичко това?!", пише руският всекидневник.

"Трудно е да се отърсиш от усещането, че скандалът с "Новичок" е уреден специално, за да се изсипе лъжица катран насред футболното поле", добавя руският всекидневник, перефразирайки по свой начин поговорката "Сипвам лъжица катран в кацата с мед".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, къде е пухкавата водеща на сутрешния блок? Една такава прилича малко на гъска!
13
4
 
7
 
! Отговори
Тереза Май Зло преди 5 години
Тъй, де, ама се пита: - Къде остава Русия тогава?
12
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те руснаците ако искаха, вече щяхте да сте изтровени всичките!
11
6
 
52
 
! Отговори
ФЕН преди 5 години
Факт е че английските гейове не представиха нито едно доказателство че Русия е замесена,само някакви измислици и интриги могат да съчиняват.
10
5
 
40
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Видели са Борис Джонсън с шапка и тъмни очила да обикаля около Солзбъри и да се държи подозрително носел е дамска чанта за няколко хиляди паунда и шлифер на голо...
9
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тереза Мей да прави международни скандали.Тя Мей не спи ден и нощ и мисли в какъв скандал да се забърка. Малко и е Брекзит и вътрешно - политическите борби...!
8
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изчакаме все пак новата британска версия, тоя път може да заявят, че руско НЛО ги е отвличало за опити.
7
11
 
49
 
! Отговори
ddddd преди 5 години
Англетата продължават с долните си лъжи
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците като се разбере кой е тоя побъркан учен и скоро ще го намерят обесен или самоубил се с два куршума в главата и един в сърцето
5
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се каже дали някой трови някого ,първо Тереза Мей трябва да представи доказателство, че изобщо е извършено престъпление някъде. Oтде да знаем, че Скрипалови не са отвлечени от терористи които изнудват Тереза Мей да прави международни скандали.
4
50
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно, че руските гниdи няма да си иззуят килотите!
3
48
 
11
 
! Отговори
az преди 5 години
Отчаяно джудже трови наред с "Новичок" ?
2
40
 
12
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Всеки ден нова руска версия
1
51
 
12
 
! Отговори
Георгиев преди 5 години
Не знам Вова да е учен. Знам, че Вова е ченге, агент на руските мошеници. Той трови хората после кой ми се изтропа в гащите. Поне веднъж в живота си Путин трябва да признае за мръсотиите който прави.