The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят

Пред очите ни се случват опасни неща, коментира изданието
Обновена: 17 юли 2018 16:08 | 17 юли 2018 07:30,
144
The Guardian: Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп разбива съюзите си с демокрациите, докато се сприятелява с диктатори. Срещата между него и руския президент Владимир Путин представлява хлъзгав склон към един по-мрачен свят. Пред очите ни се случват опасни неща, коментира британското издание The Guardian, цитирано от "Фокус".

Още по темата
Външната политика се движи бавно, като последствията от нея често се виждат години по-късно: когато САЩ помогнаха на южновиетнамското правителство през 50-те години, малцина предвиждаха 58 хил. американци загинали във Виетнамската война. САЩ помогнаха за свалянето на демократичното правителство на Мосадек в Иран през 1953 г. и тогава трудно се виждаше, че заради това днес Техеран е основният враг на Америка в Близкия изток. През 2003 г. малцина смятаха, че инвазията на САЩ в Ирак ще взриви региона.

Тръмп твърди, че Крим принадлежи на Русия и че Русия трябва да бъде върната в Г-7. Опитва се да попречи на правителството си да наложи санкции спрямо Русия за намесата на изборите. Въпреки руската агресия срещу САЩ и Европа, Тръмп постоянно застава на страната на Путин срещу собствените интереси на Америка и на нейните съюзници. 

От Европа в Азия, Тръмп унищожава съюзи с демокрации, като се сприятелява с авторитарни лидери. Той изпраща сигнали до съюзниците на САЩ, че не могат да се доверят на Америка и че Вашингтон няма да се противопостави на техните противници. Тръмп разкри какво мисли, след като нарече Европейския съюз "враг" тази седмица, а Путин "добър конкурент".

Помислете, преди да наречете това няколко дипломатически гафа. Резултат от този хлъзгав склон ще бъде по-насилствен и тъмен свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със сто годишна кралица и изперкала премиерка, потомците на кралството с най разпространено то бебешко име Мохамед , са достойни само за съжаление . Пример: случаите с т.н. новичок.
3
5
 
73
 
! Отговори
позор преди 5 години
По големи глупости не бях чел този английски *** наречен вестник,трябва да си припомни че вече не са империя и че до скоро помагаха на САЩ да напада суверенни държави и да избиват милиони мирни граждани в Ирак и Либия.
2
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ннение на т.н. цивилизован свят. Срещата Тръмп-Путин води към по-мрачен свят - свят без гейпаради, педофили и трансгендъри. Ще трябва да се върнем към мрачната реалност на нормалните, традиционни, общочовешки ценности.
1
12
 
54
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Всички военни конфликти по света, са свързани с участието на Америка, .. този световен агресор е най-голямото зло на Земята!