Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"
20 юли 2018 08:50,
319
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.

В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта, предаде БТА.

Още по темата

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.

Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".

На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.

Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.

По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72Видяхме в Сирия. Толкова са уплашени от пръста на джуджии, че стрелят по президента на му в сирия когато искат :))) Айде Моля ти се не величае толкова тоя агресор...дето ....Вика колегата тея няма съсед дето не са нападали и късали. Изобщо не ми ги хвали. Украйна е държава и сама ще си решава.
72
8
 
17
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Чета доста коментари от рода - не трябва ли Украйна да реши и кой е този, че да казва какво да прави Украйна. Този е президент на голяма страна, съсед на цитираните две държави.И ако украинците решават - ок, но решават едни марионетки назначени от САЩ след преврат. В този ред на мисли, защо пък САЩ решават кой трябва да управлява Либия, Ирак, Сирия, Афганистан и нахлуват в цитираните страни с войска и свалят управляващите?
71
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май замирисва на натовско препържено.
70
17
 
13
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Размахването и посочването с показалец на Владимир одма предизвиква кафяви приливи в памперсите на натовските ***.
69
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67бъркаш търговията с войната...каква война бе? питах за правото на личен избор - в какви съюзи ще участва или няма да участва? кой си позволява ДА КАЗВА на друг - какво да прави или да не прави?тоя дето се опитва да казва на друг какво да прави и/ или да не прави, дали е добре с централният процесор, се питам?
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Открадна си земя от Украйна през 21 век. И сега Украйна да не се развивала в съюзи. Що?Какво ще стане ...ЕС и Нато не е Украйна да ги плашиш и те имат ядрено оръжие . А САЩ какво имат никой не знае.
67
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честно казано народа никой не посмя да попита, що ли.....сещаш се.....Нямаше нито една партия или формация която да е била против. В парламента нямаше нито един глас против. Депутатите са делегирани там от народа....сещаш ли се?
66
3
 
3
 
! Отговори
до66 преди 5 години
бъркаш търговията с войната
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всяка свободна държава има правото на свободен, личен избор - към кого ше се присъединява, с кого ше търгува и т.н.така ли е или бъркам?
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 60Ще ти се, все ми е тая.Надървен съм му отговарял щото ме било заболяло...За много важен се помисли. Явно освен проблем с логичното мислене имаш такъв и с паметта. Бързо забрави, че ти пръв ми отговори защото те жегнаха неща които казах и на които безотказно "кълват" шapaни като теб
63
5
 
9
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.Те конфликтите ги създава русия.Тия нямат един съсед които да не са го нападнали.
62
6
 
8
 
! Отговори
:):) преди 5 години
до 46 ,питаш само Паси ли е искал да сме в НАТО.Честно казано народа никой не посмя да попита, що ли.....сещаш се....То пък кат сме в НАТО че не сме за смях с два самолета и ефин вертолет и тотално напускащи войската....Прочети доклада пред народното събрание за БА, трагедия. Що не си поддържате БГ натовската армия....Бай Дончо не иска фигуранти с униформи
61
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно нато ще спре агресията на русия към съседите и. По добре да е рано защото хората в тези държави искат да живеят като бели хора а не като буферна зона от зависими на путин държави които умишлено се държат икономически слаби за да може империята на злото да ги контролира
60
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!...що, кво ше стане ?"Ще лапатте србски плескавици и брезови дръвчета, те това!
59
0
 
3
 
! Отговори
до51 преди 5 години
щом толкова надърве.н ми отговаряш значи си ме разбрал и те е заболяло, аде зяпай си...
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"...затова ли севастопол е засят с букови гори, че и ту-таме има бодната по някоя друга топола ?
57
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си какво щеше да се случи ако този на снимката не осуетяваше пъклените планове на нато да обградят Русия отвсякъде.
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!...що, кво ше стане ?
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие май не четете! "Путин препоръчва на НАТО" . За каква намеса във вътрешните работи на суверенна държава говорим?
54
6
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
какъв Паси бе пич, говоря ти за Куба 62 та ракетна криза, чети не тичай кат муле пред майка си, чел недочел. Както Порошенко уж се чувства запкашен и иска НАТО, така и Кастро е бил реално заплашен от САЩ и е поискал ракетите на негова територия. Но това можело САЩ да ревнат, а днес Русия трябва да си трае.... нещо...а