Русия показа военноморска мощ! Кадри от парада по Нева

За първи път се появи уникалният разузнавателен хеликоптер Ка-31Р
30 юли 2018 09:15, Елка Василева
392

Снимка: БТА

В чест на Дните на военноморския флот (ВМФ) на Русия по река Нева в Санкт Петербург се състоя голяма парад.

В него участваха 40 бойни кораби, подводници и катери, 38 самолети и хеликоптери на морските въздушни сили и 4000 военни моряци.

Парадът бе открит от противодиверсионни катери, издигнали руското знаме, флага на въоръжените сили и Андреевския флаг (руският военноморски флаг - бел. ред.).

След тях се появи десантният катер Д-67 с копие на лодката на Петър Първи на борда.

Сред корабите, преминали по Нева в празничен строй, за първи път беше и безекипажен роботизиран катер, базиран на миночистача от ново поколение по проекта 12700 "Александър Обухов". Той е част от състава на противоминните средства на кораба.

Парадът приключи с участието на авиацията на ВМФ на Русия. Начело на въздушния парад за първи път се появи и уникалният разузнавателен хеликоптер Ка-31Р.

Руският президент Владимир Путин отбеляза приноса на флота в борбата с тероризма и осигуряване на стратегическия паритет. В речта си на военноморския парад той изтъкна, че всекидневно интересите на Русия в световните океани се защитават от десетки кораби и подводници.

Русия ще подсили военноморския си флот с 26 нови кораба тази година, включително четири кораба, въоръжени с крилати ракети "Калибър", заяви още Путин, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Той подчерта, че тази година руският флот вече е получил четири плавателни съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
13
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Калеко Алеко: Много ти работи фантазията. Но светът видя Русия и отвътре по време на Световното първенство по футбол. *** и ти, разходи се, снимай, (па се разходи и из нашите ромски гета) и пак пиши.
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова добре живеят, че пият масово Боярищник.Нямат пари да си купят една бутилка водка.
52
6
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
САЩ КОГА ПАК ЩЕ ХВЪРЛЯТ ХАМЪРИ ???
51
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия има военноморски флот от 1696 годинаОще по-рано Магелан, Колумб и Кук са си правили круизи из целият свят. А твоята рАссията тогава се е борела с вътрешно феодалните си войни, което прави и до момента!
50
9
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ СМЕ ВЪОРЪЖЕНИ И С ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ -АКО НЯКОЙ НИ НАПАДНЕ ВСЕКИ ЩЕ ВАДИ НЕГОВИТЕ ОТ ДЖОБА И ЩЕ ЗАМЕРВА ПРОТИВНИКА С ТЯХ ДО ПЪЛНА ПОБЕДА
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гордейте се, и ние имаме един-два самолета. Баце и Красито като ги вдигнат и ще уплашим всички с военната си мощ.
48
4
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Тоя път поне са се светнали де не показват димящата гемия Кузя,че пак щяха да станат за смях на света... То не че тези кораби са по-стока ,ама поне един парад могат да изкарат без да потънат...
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24000 рубли заплата на лекар в прованса... мерси...
46
6
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До СДС: "кога ще покаже повишаване на жизненото равнище на своите граждани"? А между другото Путин намали военният бюджет за да останат повече пари за социални разходи. Това, или не го знаеш, или предпочиташ да не се сещаш за това. Не са толкова глупави управляващите в Русия и един и същ номер (да ги вкарат в прекомерни разходи за въоръжение) и при тях не минава два пъти.
45
12
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До Анонимен ... Бойната мощ на рашките се заключава най-вече в непригодните условия за живот в които може да оцелее само местното туземно население. Маскава е превземана на два пъти, а като видят зор *** бягат и се крият в блатата и чакат руската зима, калта и болестите да си вземат своето ... Това е мощта на Матушката Русь ... Да не забравяме че по-голямата част на раССия е разположена в Азия, а там е пустош. Дано поне китайците след време облагородят тези диви територии ... !!!
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-сигурният начин *** да седи мирна е да се държи уплашена и милитаризирана.
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8000 рубли пенсия... мерси...
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сн. 7 - само един етаж от блок е саниран, от всичките блокове. Тея са много зле.
41
8
 
4
 
! Отговори
СКЪРЦАЙТЕ СЪС ЗЪБИ преди 5 години
А БЕ, ИМАТ ХОРАТА, НЕ Е ДА НЯМАТ. ЩОМ ТРЪМПЕЛЪТ НЕ СМЕЕ ДА НАПАДНЕ, ЗНАЧИ СИ ИМА ЕДНО НА УМ.
40
4
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
До Mr.STARBUCKSЧестит празник и на теб приятелю в далечния Див Запад.Поне на 2-3 години идвай насам за по месец,за да избегнеш...хамериканската интеграция.Да си жив и здрав.
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ СА АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ С ЕДНА РАЗЛИКА, ЧЕ В РУСИЯ НЕ Е ЗАБРАНЕН ШОКОЛАДА КАКТО Е СТОРЕНО В СЕВЕРНА КОРЕЯ!И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ЗАПЛАШВАТ СВЕТА С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ НО ЕДНАТА ВЕЧЕ Е НА ПЪТ ДА ГО НАРЕЖЕ ЦЯЛОТО СИ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ РЕЖИМА ИНАЧЕ СЛЕДВА СМЪРТ ХОРАТА СА ГЛАДНИ!КОЛКОТО ПО-СКОРО АТЕИСТИЧНА РУСИЯ ИЗПАДНЕ ФИНАНСОВО В ПОЛОЖЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ТОЛКОВА ПО-СКОРО МИРА НА ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ!
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това имат - това показват чебурашките
37
7
 
9
 
! Отговори
уууу преди 5 години
НЕЩАСТНИЦИ! РУСКИ САЙТ! ВЪЪЪН! КВО ДРУНКАРТЕ ОРЪЖИЕ БЕ? ПЛАШИТЕ ЛИ НИ/ ПОСЛЕ СЕ СЪРДИТЕ, ЧЕ ВИ МРАЗИМ!
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъм паради са го докарали. Сега ако можеха да вдигнат и стандарта на живот в най-богатата на прородни ресурси страна в Света...
35
6
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
И В БЪЛГАРИЯ СИ ИМАМЕ ОГНЕВА МОЩ:ПРАШКАРИ, КОННА КАВЛЕРИЯ , СТРЕЛЦИ С ЛЪК. ПРИ СЕРИОЗНА ВОЕННА СИТУАЦИЯ ЩЕ ХВЪРЛЯМЕ ТИКВИ - ИМА ГА В ИЗОБИЛИЕ