Русия показа военноморска мощ! Кадри от парада по Нева

За първи път се появи уникалният разузнавателен хеликоптер Ка-31Р
30 юли 2018 09:15, Елка Василева
392

Снимка: БТА

В чест на Дните на военноморския флот (ВМФ) на Русия по река Нева в Санкт Петербург се състоя голяма парад.

В него участваха 40 бойни кораби, подводници и катери, 38 самолети и хеликоптери на морските въздушни сили и 4000 военни моряци.

Парадът бе открит от противодиверсионни катери, издигнали руското знаме, флага на въоръжените сили и Андреевския флаг (руският военноморски флаг - бел. ред.).

След тях се появи десантният катер Д-67 с копие на лодката на Петър Първи на борда.

Сред корабите, преминали по Нева в празничен строй, за първи път беше и безекипажен роботизиран катер, базиран на миночистача от ново поколение по проекта 12700 "Александър Обухов". Той е част от състава на противоминните средства на кораба.

Парадът приключи с участието на авиацията на ВМФ на Русия. Начело на въздушния парад за първи път се появи и уникалният разузнавателен хеликоптер Ка-31Р.

Руският президент Владимир Путин отбеляза приноса на флота в борбата с тероризма и осигуряване на стратегическия паритет. В речта си на военноморския парад той изтъкна, че всекидневно интересите на Русия в световните океани се защитават от десетки кораби и подводници.

Русия ще подсили военноморския си флот с 26 нови кораба тази година, включително четири кораба, въоръжени с крилати ракети "Калибър", заяви още Путин, цитиран от Франс прес и ТАСС.

Той подчерта, че тази година руският флот вече е получил четири плавателни съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
3
 
! Отговори
Исперих преди 5 години
Вашето бъдеще е Турция! Един народ сте и докато България е била управлявана от Аспаруховия род е била силна и велика! Но не могли да изтрепат славяните, защото се покръстили, а след това дошъл Светослав, спасил ги и няколко българи /турци/ са се укрили в Македония докато всичко приключи и се възстанови след 200 и 350 години!
33
2
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
нещо не виждам статии за протестите срещу пенсионната реформа в РФ.
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е един огромен непотопяем самолетоносач. От Каспийско море бият в Средиземно.А американските самолетоносачи отдалеч избягват контейнеровозите, защото знаем какво става.
31
1
 
0
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Първи коридор!
30
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
То тя друго няма какво да покаже ( а , забравих дашните хорошие рускинки , нямащи аналог в целия свят)!!!
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Баце показва само магистрали, като не може да покаже високо жизнено равнище.
28
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОЛЯМА МОЩ СА НЯМА ЩО!!!КЛОШАРИТЕ ОТ РУСИЯ ИМА САМО 1 ЯДРЕН САМОЛЕТОНОСАЧ ДОКАТО САЩ ИМАТ НАД 10!ВАЖНОТО Е РУСКОТО ПРОСТОЛЮДИЕ ДА СЕ РАДВА!
27
10
 
7
 
! Отговори
Мразя Англо-Саксония преди 5 години
Хвърляй атома, Владимире! Ракетите калибър изстреляни от кораби и подводници да опърлят ционистките рептили в Уошингтън.Русия има военноморски флот от 1696 година - тогава когато задокеанските психопати са избивали индианците и не са имали държава.
26
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай калеко от алекоНаполеон превзел Москва, ама тръгването от там било доста интересно. Май само Наполеон се върнал в Париж и чакал там руския цар.А бедният фюрер така и не влезе в Москва, сигурно се е поучил от Наполеон. И к`во стана?ЕЛАТЕ ДА ПЛАЧЕМ.
25
11
 
11
 
! Отговори
Чичко Роги преди 5 години
А новият руски Айфон кога ще покажат? - НИКОГА!
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русия може да победи всички за 2 дни, но не иска така! Защото трябва да има трагедия, Наполеон да запали Москва, Хитлер да стигне до Кремал, да има жертви, глад, блокада, контраатака и героизъм! А то ако ги опердашат за 2 дни какъв героизъм.Няма да има повод за почерпка за Ден Победа!"Ха ха ха, наивник! В опита си да осмееш Русия, само подчерта нейното величие и несломимост. Развесели ме.
23
15
 
8
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Цитат:...Русия показа военноморска мощ! Кадри от парада по Нева.....кога ще покаже повишаване на жизненото равнище на своите граждани..../ Хайде *** и ***--давайте с минуси, защото руското посолство не иска руснаците да живеят добре, Путин иска само да е плашилото на севта./
22
14
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Знаете ли кой купи ТЕЦ ВАРНА, а знаете ли какво притежава тецът. ДЪЛБОКОВОДНО ПРИСТАНИЩЕ. За това го купиха руснаците , готвят ви кримски сценарии след някое друго десетилетие. АКО ги има тях де
21
2
 
6
 
! Отговори
🏳&#1 преди 5 години
До АнонименПише се иСтински, а не иЗтински
20
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз го гледах-направо страхотен!А катерът-робот направо ме разби!Последните 10 години руснаците направо станаха други,кравари/те и ингилизите трябва малко да се замислят вече,че да не стане инфекция!Щото руснака един път като тръгне-само в столица спира!!
19
10
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
А шлепът Кузя влачиха ли го пак през половината свят? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
18
11
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До Активист на БКП .... И Наполеон и Хитлер превзеха маскава ... Какво друго да превземат, сибирските блата ли ... или пък да ходят да воюват с чукчитата от Чукотка ... ???
17
10
 
12
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Путин & Русия.На гол ЗЪГ,чифте пищови.
16
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия може да победи всички за 2 дни, но не иска така! Защото трябва да има трагедия, Наполеон да запали Москва, Хитлер да стигне до Кремал, да има жертви, глад, блокада, контраатака и героизъм! А то ако ги опердашат за 2 дни какъв героизъм.Няма да има повод за почерпка за Ден Победа!
15
6
 
7
 
! Отговори
сара преди 5 години
До Гошо...ТъпотоПодкрепям!