"Президентът" на Донецка народна република е убит

Захарченко е загинал при експлозия на бомба в кафене
339
 "Президентът" на Донецка народна република е убит
Снимка: Reuters, архив

Командирът на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка област Александър Захарченко е загинал при експлозия на бомба в кафене в Донецк, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.

Още по темата
Администрацията на "президента" на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) потвърди, че Захарченко "е получил смъртоносно нараняване" след взрив към 17,30 ч. (и българско време) в ресторант "Сепар".

Най-малко трима човека били ранени, съобщи ТАСС.

Гибелта на Александър Захарченко бе потвърдена от Донецката информационна агенция - официалната медия на т. нар. ДНР, цитирана от Ройтерс.

През април 2014 г. Захарченко заедно с други сепаратисти участва в операцията по превземането на сградата на градската администрация в Донецк, По-късно през годината той бе избран за "премиер"и за "президент" на самопровъзгласилата се ДНР. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
2
 
! Отговори
1984 преди 5 години
Славяните и немците са били на един хал тогава - да грънците са им несъвършени, да градове нямат ама днес Европа си е въпреки нашествията от Азия на славяните които владеят 56 процента от Европа и на немците които владеят още 20 процента от Европа. Персите се потурчили и си имат само Лудогорец Разград. Сега развъждат чумата по свинете.
218
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПацuБогатство са разбира се, придават изразност на езика, която ти не можеш да разбереш. Българите са чужденци и са научили славянския език както не гър днес говори български - едно човек и тн. Славянската именна система е оцеляла и през фанатичното налагане на християнски имена през средновековието и през турско робство. Когато боляри, че и хановете са се женили за славянки, МАЙКАТА е тази която е надмогвала и е кръщавала детето със славянско име - ханските синове Владимир, Звиница,Маламир
217
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От славяните е останало - народът езикът, имената. Каменните градове на българите - лъжа. Всички историци казват че Плиска столицата е била направена от дърво. Във Волжка България Болгар и Биляр са били дървени и монголите просто са запалили стените и са съсекли народа. Двореца в Плиска е бил от камък, щото явно пратениците на някой хан са му казали какво са видели в Европа и оня се е понатегнал. Стига с това хулене на предците ни славяни.
216
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руси коси и сини очи - рецесивни гени, а се срещат толкова често в България. Гледах Иран на световното - църни и ***, доближават се да ромите. България е славянска държава а колкото и да ви плащат народът ни вижда че не е ирански - на перс прилича Ахмед Доган. Най-турския край в България е около Плиска и Преслав столиците на персийското племе на бълхарите. Славянски са ни имената на реките, ливадите горичките на всички местности. Хонолулу.
215
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в Донецк не въстанаха ги чакаше робство под терористичния превратаджийски режим, извършил преврат с 5 милиарда долара шпионски пари, режим, по думите на Надежда Савченко за да създаде истерия е избивал собствените си протестиращи на Майдана. Няма по-гнусен режим в Европа от този в Киев. Захарченко е герой и борец за свобода не поробител като убийците си ***.
214
6
 
2
 
! Отговори
безспорна истина преди 5 години
До Ким Че УнВсичките прабългарски държави са изчезнали а е останала тая, крепяна от славанския морал като обаче прабългарите от Лудогорието днес са прави турци начело с Ахмед Доган, който поне си знае корена и е български патриот. И езикът на прабългарите е изчезнал и имената им. Понаучили са славянски но са го вулгаризирали и опростили като са махнали речниковото богатство и падежите днес има западан 6 падежен диалект къдете водата тече се нюансира със 17 думи. България е славянска държава
213
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се готви следващия
212
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хунтата в Киев все повече се дискредитира, посягайки на политически лица. Понеже моралът на укроармията е нисък се занимават с м р ъ с н и атентати при които загиват и трети лица, имали нещастието да са в ресторанта със жертвата.
211
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сърбите направят същото с марионетния Хашим Тачи - какъвто президент е той такъв е и Захарченко. Аман от двойни стандарти.
210
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Укрохунтата и техните явни покровители се занимават с безогледен тероризъм и неговата подкрепа. Путин да не чака а да влиза в Киев.
209
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 години
Този "президент" отдавна, бе пътник...
208
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички мафиоти, рано или късно, свършват така.
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Че УнСъс седемте славянски племена и северите се смесват българите на север от Дунав,има го описано от византиеца Теофан.И оттогава сме един народ.
206
1
 
1
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Тъпунгера си ти ,кой ти е казал че имаме общо със Славяните .Със Славяните сме се сродили още на територията на Южна Русия и Украйна където се е намирала Стара Велика България и по точно с едно Славянско племе Северите ,който историците наричат Българските Славяни .Именно Аспарух довежда и тях тук на Балканите .А впоследствие към Дунавска България идват и другите седем Славянски племена .
205
2
 
1
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Абе лудият си ти .Чел ли си нещо за държавата Балхара и за държавата на хилядата златни градове и за столицата град Балх И за най точният астрономически календар признат и от Юнеско който е на над 5 хиляди години И че над две хиляди години сме били съседи на Китайците .И че древните Българи са създали на евразииският континент 4 големи държави ,като последната е Дунавска България на Аспарух .Още уроци искаш ли да ти преподавам ненормалнико *** .
204
1
 
1
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Ала_Бала Ами това си е самата истина за виновниците за ВСВ .Той Сталин първо не е повярвал и на Рихард Зорге ,но все пак на територията на Европейската част на Русия са били забранени всякакви вид строежи и всичко е изместено в Сибир по точно почти всичко .Даже всички командващи фронтове военачалници и те са били командировани там задно с елитните им армии .Това го пише в книгата бойци на тихият фронт Иван Винаров и в книгата Съветските дипломати съобщават .
203
5
 
3
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
До Анонимен Ей *** Българският език никога не е бил Славянски език ,никога .чети статията на Елена Стойкова Русева една от най добрите историци на България Българският език език на потомците на Аспаруховите Българи И така В Българският език ,падежни окончания няма той е безпадежен и аналитичен Звателни форми в Българският език има в Славянските няма Човек -Човече ,Мама -Мамо и тн ,така че ти си глей работата посръбчен Българино и не лъжи хората тук .
202
3
 
4
 
! Отговори
До Ива преди 5 години
Момиче, Щатите са велики, защото имат наложен ФЕД неизчерпаем източник на ликвидност от която се ползва цял свят, изповядват и налагат доктрината на "Контролируемият хаос " това са нещата които ги направиха номер едно.
201
6
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Скъпа Ива американците са велики защото купуват и плащат добре на хората които знаят и могат.При тях медали няма.Никой не работи за слава.
200
10
 
10
 
! Отговори
Ива преди 5 години
Американската нация е "велика" , защото крадат: земята от индианците, чужди финансови средства със замразени, а после и опустошени сметки на " диктатори", напр. на Кадафи и др., създаване на конфликти по света, а след това и продажба на оръжия, а откакто амер.войници в Афганистан " незнайно" защо производството на опиум там се покачил МНОГО. Нищо лично, само бизнес...