По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...

Журналистите нарекоха новото предаване за Путин "Житие в пряк ефир"
4 сеп 2018 21:20,
228
По руска телевизия: Путин – добрият цар, милеещ за нуждите на хората...
Снимка: Pixabay

Ново руско телевизионно предаване показва руския президент Владимир Путин като обикновен човек. Поредицата отразява работата и живота на държавния глава и съчетава "съветския пропаганден стил с ориенталски славославия", отбелязва "Ведомости" в статия, озаглавена "Един захарен Кремъл", пишат от БТА.

Редакцията коментира вчерашната програма "Москва. Кремъл. Путин" с участие на президентския прессекретар Димитрий Песков, излъчена по държавната телевизия "Россия 1".

В нея работната седмица на Путин бе обсъдена подробно, а към дейността му бяха отправени и куп комплименти. Вестникът коментира, че работата на руския държавен глава е илюстрирана с кадри от паркетната хроника: "Ето го Путин как общува с жителите на Омск, ето как разговаря с деца в Сочи, ето го как събира гъби в Саяните (планини в Южен Сибир), ето го как със собствените си ръце коригира пенсионната реформа" в Русия, пишат от изданието.

Предаването предизвика иронични коментари в социалните мрежи заради тази гърмяща смес от съветска пропагандна стилистика и ориенталски славословия в чест на мъдрия управник, който работи толкова много и ефективно, толкова се вслушва в нуждите на обикновените хора, почива си толкова скромно и същевременно демонстрира чудесна физическа форма, пишат от "Ведомости".

Още по темата

Очаква се "Москва. Кремъл. Путин" да започне да се излъчва всяка неделя. Целта е да се компенсира спадът в рейтинга на руския президент сред аудиторията на държавните телевизии заради обявеното вдигане на пенсионната възраст в Русия, посочва политологът Николай Петров.

Миналата седмица президентът заяви в специално телевизионно обръщение, че ще бъдат смекчени някои от най-неприятните моменти в предстоящите промени. Това обаче може да не е достатъчно и "се налага по-честичко да показват на телевизионните зрители един добър цар, милеещ за нуждите на дребните хорица", добавя експертът.

Острите отзиви в социалните мрежи едва ли вълнуват авторите на идеята, тъй като предаването е адресирано към зрители на държавните телевизии, които вярват на пропагандата, смята "Ведомости". И допуска, че каналът "Россия 1" също може да си вдигне рейтинга с такава продукция.

Според опозиционната руска телевизия "Дожд" водещият новата програма Владимир Соловьов, известен с прокремълските си позиции, е създал нов жанр - телевизионна иконопис. Журналистите от "Дожд" наричат предаването "Житие в пряк ефир", информира Би Би Си.

Предаването е най-вече опит да се изгладят негативите около пенсионната реформа в Русия; появата му сочи наличието на проблеми във вътрешната политика, смята наблюдателят Григорий Добромелов.

Хората в Русия "няма да хукнат сега да обичат реформата заради действията на кремълските пропагандисти", но властта "по принцип може" да ги накара да не свързват реформата и последиците й със самия Путин. За целта Кремъл "трябва да насърчи очовечаването на образа на Путин, сиреч да добави багри в този образ", обяснява аналитикът Абас Галямов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Анонимен 10А ТАКА ! МАЧКАЙ НАРЕД ! АКО НЕ СИ ТИ ДА НИ КАЖЕШ - ТАКА И ШЕ СИ ИДЕМЕ НЕПРОСВЕТЕНИ ! ТИ СИ ЮНАК БАЛКАНСКИ И СВЕТА ТИ СЕ ВЪЗХИЩАВА !
12
15
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
И друго ..Гледам редовно Канал 1 на руската телевизия.Мога да кажа със сигурност, че Путин го дават по нея по-рядко, отколкото *** по нашите скъпоплатени телевизии.Всички знаем какво направи Путин за Русия през последното десетилетие.Всички знаем и какво направи Тиквата с България ...Е, как смятате тогава руснаците или ние сме облъчвани от телевизиите повече ?Чии мозъци промиват повече ?И кой живее в по-авторитарна държава те или ние ?
11
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин и политическата върхушка нямат нищо общо с народа!Едните тънат в богатства и разкош,а народа живее в пълна мизерия!
10
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия се работи здраво, Баба Меца не се кланя на *** вие като искате не работете и чакайте на Изперкeл да ви даде трохички, жалка пародия на същества.
9
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ ПРИКЛЮЧИ ЗАВИНАГИ НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА ЗАВИНАГИ!!! ТАМ ЩЕ СТАВА САМО ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ!!! ЖИВИ СА САМО, ЗАЩОТО ПРОДАВАТ ГАЗ НА ЕС!
8
6
 
17
 
! Отговори
поздрави от .... преди 5 години
Даваите Български Лъвове ! Вие оправихте Родината България , сега е време да оправите и рашките !
7
14
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Странно нали ?По света има и лидери, които милеят за народа и родината си.Те не изпълняват чужди поръчки за ГЕНОЦИД над собствения си народ.Не се кланят на чужди господари.Не слугуват. Не цiганизират държавата си под натиск на западни НПО-та. Напротив - гонят ги и ги забраняват.Има такива лидери, представяте ли си ?Лидери, които поставят повишаването на жизнения стандарт на народа си като задача номер 1 пред властта за годината.Лидери нямащи нищо общо с нашите крадци, мутри и тунеядци.
6
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ Е ЖИВА ВСЕ ОЩЕ, ЗАЩОТО 75% ОТ ПРИХОДИТЕ НА СТРАНАТА СА ОТ ПРОДАЖБАТА НА ГАЗ ЗА ЕС! СПРЕ ЛИ ПРОДАЖБАТА НА РУСКИ ГАЗ ЗА ЕС С РУСИЯ СЕ ПРИКЛЮЧВА И СТАВА ПО-ЗЛЕ И ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ!ДО НАЧАЛОТО НА 2020-ТА ОЧАКВАМ РЕЖИМИТЕ В ТУРЦИЯ И ИРАН ДА БЪДАТ СВАЛЕНИ! ТУРЦИЯ ИНФЛАЦИЯ А ИРАН НАПАДЕНИЕ ОТ САЩ!ДОРИ ДА ОТНЕМЕ 5 ГОДИНИ АЛТЕРНАТИВА НА РУСКИЯ ГАЗ ЩЕ ИМА И С ТОВА РУСИЯ ПРИКЛЮЧВА ТОЧНО КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ И ПО-ЗЛЕ МНОГО МНОГО ПО-ЗЛЕ!)
5
9
 
21
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Путларах Акбар го рекламират бясно щото му падна рейтинга и сега са в паника
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Вовата, те и на 20 могат да искат да се пенсионират ама не става, ще изпукат от пиячка и цироза на черния дроб. Tова e масов феномен вече никой не иска да работи само да лежи и пъшка наготово. Децата от милениума се родиха със златна лъжица в устата и не искат да работят мислят си, че всичко е потроено е тъй от въздуха. Краят на цивилизацията е съвсем наблизо.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с пенсионната реформа беше много груба грешка.
2
10
 
17
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЖИТИЕ- описание на живота на човек, канонизиран за СВЕТЕЦ.Очакваме да съобщят, че започва подготовка за разширение на мавзолея на Красная плошчад.
1
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН!!!ЛЮДМИЛА ПУТИНА: МОЯ МЪЖ УМРЯ 2007-*** ГОДИНА ОТ РАК! ИМА Я СТАТИЯТА В НЕТА ЛИЧНО ОТ УСТАТА НА ЛЮДМИЛА ПУТИНА!