Кремъл иска категорични данни за случая "Скрипал"

"Дейли телеграф": Руският шпионин е награждаван от Путин
28 сеп 2018 22:00, Анисия Иванова
55
Кремъл иска категорични данни за случая "Скрипал"
Снимка: архив, Reuters

Говорителят на руския президент Владимир Путин заяви днес, че не разполага с данни за награждаването от държавния глава на човек с фамилно име Чепига, предаде ТАСС.

"Нямам информация за това човек с такава фамилия да е бил награждаван", каза говорителят Дмитрий Песков пред журналисти. Той изпълни обещанието си, дадено на представители на медиите снощи, да провери дали Путин е награждавал някой си Чепига.

Още по темата

В сряда британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на единия от мъжете, издирвани от Великобритания за нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри, е Анатолий Владимирович Чепига, руски полковник от военното разузнаване с награди, предаде Ройтерс. Вестникът се позова на свое разследване, проведено съвместно със сайта "Белингкет", който пише по теми, свързани с разузнаването.

По-рано този месец британски прокурори обвиниха двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, в опит за убийство чрез отравяне с Новичок на Сергей Скрипал и дъщеря му през март в южния английски град Солсбъри. Тогава прокурорите казаха, че заподозрените вероятно са използвали фалшиви имена, за да влязат във Великобритания.

"За да могат съответните наши служби да получат възможността да участват в разследването на този инцидент
(отравянето на Сергей и Юлия Скрипал), те трябва да имат изходни материали - официални изходни материали, тези материали могат да постъпват само от компетентни източници", подчерта Песков. Той отбеляза, че е невъзможно да се води дискусия с журналистите по този въпрос на базата на непотвърдена информация.

Говорителят на Кремъл изтъкна, че с идентифициране на хора могат да се занимават само спецслужбите, но за това са им нужни официални данни. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куку енглиш
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой казва:))))Група руски селяни казали на група английски ***, че Еди кой си е полковник от ГРУ?!:)))РАЗСЛЕДВАНЕТО СЕ ВОДИ ОТ ЖУРНАЛИСТИ....ПРОПАГАНДА И ТРОЛЕНЕ
42
2
 
5
 
! Отговори
Много преди 5 години
червени жабета в този сайт и от ден ден се размножават,явно с някакъв фертилизант от лабораториите на ГРУ!!Бивш полковник от КГБ пита,как така два индивида по 190см,пръкнали се изневиделица,без семейства,деца,роднини,месторабота и так дале и так дале,решили и отишли на екскурзия да се насладят на странния блатен климат и на постоянния студен дъждец,точно там къдео взел че умрял Скрипал и дъщеря му!Нйие ва тате,ни бях аз,бийеше твоят син!!
41
3
 
4
 
! Отговори
Русняците преди 5 години
трябва да имат изходни материали - официални изходни материали, тези материали могат да постъпват само от компетентни източници??!!Ами накрая ще им изпратят британците няколко термоядрени материала,че ще се убедят и най тъпите и упорити КГБ ***,че с Британската империя майтапчета не можеш да си правиш!Не веднъж британците са доказали,че по смелост и достойнство са далеч по напред от рубашките!!
40
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 31Анонимни ти май не различаваш ДЕ ЮРЕ - Юридически доказателства от ПОЛИТИЧЕСКИ И ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ "СЕНЗАЦИИ"ДЕ ЮРЕ до момента - АП и ВП са Били в Солзбъри от 10ч до 13ч еди кой си денПотвърдено от самите АП и ВП в ефир.Всичко друго извадено в МЕДИИТЕ и при ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗКАЗВАНИЯ е или СПОРНО(ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ ОТ СЪДА) или е ИЗМИСЛИЦА/СПЕКУЛАЦИЯ/"СЕНЗАЦИЯ"
39
7
 
12
 
! Отговори
за да няма проблеми преди 5 години
Европа не само руските дипломати трябва да изгони но и всички терористи с руски паспорти... Хем са настроени враждебно към Европа хем се редят на опашка да живеят там... ами време е :куфар,гара, сибир!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставам с впечатление, че Великобритания е пренаселена от руснаци!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно е, когато Шотландия се отдели, дали ще си възстанови старата шотландска династия или ще продължи с германската династия, която управлява британците вече 300 години.
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОМНИМ ЕДИН АНГЛИЙСКИ МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ, КОЙТО ИЗЛЪГА НТАЙ-ВУЛГАРНО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ИРАК.ПОСЛЕ ГО ИЗПЛЮ ШАЙБАТА, АМА СЪСИПАХА ЖИВОТА НА МИЛИОНИ ХОРА.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл може да си иска доказателства.Тук не е въпрос за двамата головодници дето в най-лошия за тях случай ще ги осъдят на 25 г. единия, 15 другия и след 5 години ще си ги пратят в Русия за да ги посрещнат като герои.Въпросът е да се черни Русия и прави живота на Путин по-труден. За какво им е да дават доказателства на Кремъл, те си ги дават на САЩ и ЕС. Руснаците поне вярваха че службите са добри. След интервюто на двамата *** са бая разочаровани. И пенсионна реформа...
34
5
 
7
 
! Отговори
Simple преди 5 години
"Чудя им се на руснаците.....ЗАЩО ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИМ СЕ ОБЯСНЯВАТ НА ТИЯ ингилизета????"_______________Защото англичаните ги държат за топките. Парите, децата, съпругите, любовниците, недвижимостта, яхтите т.н. всичко им е на запад, в офшорните острови особено на Великобритания а Лондон (не Москва) им е любима дестинация за живеене.
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя им се на руснаците.....ЗАЩО ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИМ СЕ ОБЯСНЯВАТ НА ТИЯ ингилизета???? Я да им теглят една......Че то така, даже и кофата за *** на кралицата да се обърне и да падне от камиона, и тогава ще им е виновен Путин и Русия!!! КОЙТО СИ ИМА проблеми....да си ги решава! Скапана храна в заведенията, тровят си хората...айде, руснаци им виновни! То това тяхното вече не е смешно, тия пробиха дъното с щуротиите си! Поне малко по-умно да бяха направили провокациите си! ВСИЧКИ ИМ СЕ СМЕЯТ!
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36 37 38От коментарите ти личи, че си бил Чепика на руския ти инструктор от химическия батальон !Надминаваш и най-фанатичните русофили тук...дори и те слагат минуси на глупавите ти умозакаключения !
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиА какво повече им трябва на руснаците? Име, паспортни данни, снимки, награди.. Защо не го покажат, да се види,че е друг човек, който няма нищо общо? Ясно е защо. Нямал информация.
30
13
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 32 прод6. Обвинения че АП е псевдоним на Полковник Чепига - ЗАВЪРШИЛ ОБЩОВОЙСКОВО ВОЕННО УЧИЛИЩЕ - какво мислите профил Разузнаване? - НеПрофил РТР(Радио Техническо Разузнаване)? - НЕЗавършил е профил Въздушно Десантни ВойскиСлед това като КАДРОВИ ВОЕНЕН е служил в ЧечняСлед това ВЕРОЯТНО 5-7 години е готвен за Шпионин ...Нова самоличност от 2009 годинаВсичко това не са ФАКТИ а ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО РАЗСЛЕДВАНЕ - Става за "СЕНЗАЦИЯ" но определено не става за пред съда
29
10
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 32"Кремъл е в Цугцванг !Вече нищо не отричат, а минаха на модус - нямам нформация"Грешите Великобритания е в ТЕХНИЧЕСКИ ФАУЛ1. ВБ обвинява РФ в МЕДИИТЕ и дава ПОЛИТИЧЕСКИ/ДИПЛОМАТИЧЕСКИ УЛТИМАТУМ2. Всеки ще каже дайте доказателство - не са представени доказателства важащи пред съда3. Санкции4. ВБ извършва глупости като кремиране на животни и прочие - УНИЩОЖАВАНЕ НА ДОКАЗАТЕЛСТВА(ако не в интерес на ВБ то в интерес на РФ)5. Доказателства че АП и ВБ са били 10 до 13 в Солзбъри
28
12
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 35Моето лично мнение е че те наистина са това за което се представят - търговци на едро на спортни препарати. Да много вероятно имат и сенчест бизнес но пак според мен е доставка на препарати които са разрешен допинг или откровено допинг но доставяни на хора които не са спортисти. А напълно възможно е да са доставчици на бързо изчисващи се допинги(до 2-3 седмици)Но това не означава че са убийци пратени да ликвидират Скрипалдо 34А кой да реагира на дипломатически изказвания - Кварталния?
27
10
 
15
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Фактът е че от летището са тичали директно към катедралата в Солсбъри (от всички катедрали в Англия), без да спират, без да хвърлят за 15 минути поне едно око на град като Лондон, после пак са се върнали да проверят същата катедрала и хайде обратно в Русия. Това им е представата за 2дневен отпуск в британия.Трябва да си *** за да не разбереш ч,е са поне някакви куриери ако не повече! Ако не е новичок - какво е ... пари дрога...?Англичаните така са хванали руснаците за топките че, накъдето и да мръднат все ще сбъркат.
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, защо до сега на обвиненията на британците не отговаряха КГБ босовете, а ту ПЕСков, ту ПУТин, ту Захарова !?
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин: - А, помня че наградих Боширов, а не Чепига...уверявам ви !