Опасeн път: Нагнетяване на напрежение между ядрени страни!

Предупреждението отправи руски заместник външен министър
Обновена: 5 окт 2018 09:04 | 5 окт 2018 09:00, Елка Василева
69
Опасeн път: Нагнетяване на напрежение между ядрени страни!
Сергей Рябков. Снимка: архив, Reuters

Москва предупреждава Вашингтон, че целенасоченото нагнетяване на напрежение между ядрени държави е опасен път. Това заяви днес заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от агенция ТАСС.

Рябков посочи, че в Русия са свикнали с подобни методи на САЩ, тоест антируски обвинения, които могат да станат повод за нови санкции, но отбеляза, че "целенасоченото нагнетяване на напрежение в отношенията между ядрени държави и на международната арена е опасен път".

"За това следва да се замислят и Канада, и онези европейски страни, които предано обслужват американските претенции за глобална хегемония", заяви руският заместник външен министър.

Обвинявайки Русия в кибератаки, САЩ се опитват да спасят измислицата за руска намеса в американските избори и да създадат допълнителен предлог за санкции, смята Сергей Рябков.

"Във Вашингтон с всички сили се стремят да не позволят окончателно да отшуми старата измислица за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г. Сега се опитват да я подкрепят с нови фалшификации, продължавайки да лъжат своята и световната общественост, за да създадат допълнителен предлог за санкции и други мерки за натиск върху нашата страна", посочи руският заместник-външен министър, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: САЩРусияСергей Рябков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
11
 
! Отговори
ф111 преди 5 години
Без да съм фоб или фил от каквото и да естество, а обикновен българин, трябва да се съглася с горното мнение.Не съм геополитически стратег и сигурно затова не разбирам това демонизиране на една страна.Каква е целта? Още санкции? Военно нападение?Трябва да има някаква рационалност зад тези обвинения (по скоро клевети)?Да откажат Германия, Австрия и другите от Северен Поток? Едва ли, когато става въпрос за пари, всеки си гони интереса.Война? Надявам се не са такива ***.Отговор?
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ниевидимият F-35 си падна сам..
53
12
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
А после го попитали дали знае къде са щатските атомни подводници им казал, че са много висока технология и че си няма на представа от къде могат да го изпраскат .
52
27
 
4
 
! Отговори
ники преди 5 години
ХАХАХАХАХАХ,Тия когато са безсилни и започват да плашат с ядрено оръжие. Кого ще уплашиш бе мишок!
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Сан Франциско съобщават за солиден чувал с екскременти с тегло 10 кг., който някой е изхвърлил на улицата. Подозират се бездомниците или жителите с изключена канализация такива в града са много хиляди. Характерен коментар на градските власти: "Купчини екскременти на улицата стават обичайно нещо, но тук имаме не съвсем типичен обем".
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То все трябва да има развръзка все някога. Не може да се живее вечно в простотии и заплахи.
49
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** на снимката ако се замисли май няма нищо руско по него - дори и пломбите в устата му са произведени в ЕС :)
48
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На одной из встреч Владимира Путина с клубом "Валдай" Президента России спросили: - Говорят, вы же можете уничтожить США примерно за полчаса. Путин на несколько секунд задумался и ответил: - Вообще-то быстрее...
47
6
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ФАЩ и нато заплаха за световният мир !
46
1
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
До 1Усещаш ли каква страшна глупост си казал? Хората бягали в ЕС,защото там имало пари... Значи България не е в ЕС ,така ли? И кой ги подгони тези българи на запад? Ей такива безмозъчни калинки като теб гонят хората от страната!
45
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете им интернета на получовeците
44
3
 
22
 
! Отговори
Смешниците преди 5 години
кого се опитват да заплашват? Даже другаря Ун не се хвана на смешните им заплахи. САЩ се изчерпаха, но отчаяно се правят, че не са. Американците няма какво да предложат. Фактически вече нямат нищо.
43
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДжигитАко Русия реши да отговори на санкциите и леко кръцне кранчетои кво ше яде тогава просията бе каскет омачкан? Нали всичките денги идват от газ и петрол.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАма колко е минималната в членката на ЕС и НАТО България?
41
2
 
20
 
! Отговори
Джигит преди 5 години
Над 40% от газа в Европа е от Русия (в момента). Предстои този процент да се вдигне занчително. Ако Русия реши да отговори на санкциите и леко кръцне кранчето, Европата ще се върне в ерата на кюмюра.. Цените на всичко ще отидат на майната си, голяма част от индустрията ще блокира (газа не е само енергия, но и суровина в много производства). Бизнес лобитата в Европа сами ще натирят политиците си... Енергията в днешно време е втората сила след атома, а Русия притежава и двете.
40
6
 
20
 
! Отговори
Джигит преди 5 години
Русия отдавна не е онази разпаднала се страна. Самите НАТОвци постоянно ревът - кибератаки, световни конспирации, руски агенти на тайни мисии ги правят разногледи. Русия манипулира изборите в САЩ и Европа. Русия е енергетиката на Европа и част от Азия. Запада какво може?... санкции. Ще пукна от смях. Бъдете реалисти! не русофили или русофоби!
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настъпващият отказ от долара.
38
12
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
тук е пълно с руски ***, пишат си и по простите вярват, ама така ще изпразнят съвсем държавата, защото хората вярват вярват само на добро заплащане, а него го има в ЕС
37
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 5 години
САЩ са агресор номер едно в света.
36
10
 
5
 
! Отговори
Неизбежно е преди 5 години
Неизбежно е. Очевидно е, че ще има нови санкции срещу Русия. Въпросът е какви и кога...