Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал

Другият е руски полковник от разузнаването, твърдят на Острова
9 окт 2018 09:20, Елка Василева
169
Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал
Руслан Боширов и Александър Петров. Снимка: БТА

Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, извършено в южния английски град Солсбъри, е военен лекар, служещ в руското разузнаване ГРУ, съобщи разследващият сайт Белингкет, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Според сайта истинското име на мъжа, известен досега като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин, военен лекар на служба в руското военно разузнаване. При идентифицирането му са използвани множество открити източници, включително копия на личните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

Още по темата

Другият обвинен от Великобритания руснак е Руслан Боширов. Според британската версия двамата са опитали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество, известно на Запад като "Новичок", припомня ТАСС. Москва категорично отхвърля тези твърдения и заяви, че програма за разработване на подобно отровно вещество не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

В края на миналия месец британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на Руслан Боширов е Анатолий Владимирович Чепига, 39-годишен руски полковник от военното разузнаване, удостоен с награди. Вестникът заяви, че тази информация е получена след съвместно разследване със сайта Белингкет. Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин обаче заяви, че няма данни държавният глава да е награждавал човек на име Чепига, припомня ТАСС.

Британската полиция отказа да коментира разкритията на сайта, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КГБ'то се оказаха обикновени милиционери. Цялото страхопочитание към тях се дължи единствено на това, че наистина убиват, но са недосегаеми с мирни средства.
40
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешни напъни на една отиваща си бивша империя.Няма вече туземни колонии,от които да папкат ингилизите.Там вече всичко е опоскано.Затова реват като девици за х...Остана само Русия и Путин,ама те пусто са прекомерно голям залък за лакомата,но вече доста малка британска уста.
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На КГБ им беше много лесно да лъжат защото нямаше Интернет. Сега виждате какво се получи пуснаха търсачката по лице и веднага от Интернет изплуваха истинските имена звания и лични данни за руските държавни убийци Чепига и Мишкин.
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега какво е разкрито за полковник Чепига. 2014 година участвал в разстрелите на Майдана в Киев за което е получил званието герой на Русия лично връчено от Путин, през 2015 година извършил убийство в Истамбул на чеченски бунтовник, 2017 година опит за влизане в сградата на ВАДА и неуспешен опит за манипулиране на данни на ОЗХО в Хага където е арестуван и върнат в Русия заради дипломатическия му паспорт. 2018 год изявил се като турист в Лондон любител на катедрали.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До забавния 37 днес бях в ужасно настроение ама с тая отровна мумия ми го оправи.Сега знам тайната на Путин той е възкръсналата мумия на Ленин сигурно е отровна от химикалите за консервация.Върха сега веле знам кой ще спре Путин или Блейд или Алис от Заразно зло казваха че фантастиката роман е предсказател на бъдещето от това по- голямо предсказване здраве му кажи.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36 на Бойко липсват шкембе войвода по рождение няма.А тия първо не бяха никакви агенти после бяха нещатни сътрудници вече са пълноправни агенти егати кариерното развитие три нива за месец токлова бързо и Джеймс Бонд не са повишавали.Ти пък да изгонят полвината и тогава кой ще плаша на руските *** и *** от ОП те от там са сложени никой не си атакува работодателя.
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е Интерпол да издаде заповед за арест на кремълската отровна Мумия !
34
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваме Бойко немедленно да изгони половината служители на руското посолство в София!Нали обещаха с шкембе войвода че ако има доказателства да изгони шпионите от посолството, а те са повече от половината служители и всички работят срещу България! Но за това трябват топки, а такива липсват при Бойко!Но все пак чакаме!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишкин - доктор !Знаех си, че КГБ'то са хуманитарна организация !
32
3
 
10
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Ха ха като чета сълзи ми се леят от очите от смях :) Аз пък си признавам че съм кадър на Държавна сигурност и работя по нова/стара позната система/ за отравяне с чадър. Който иска да ме наеме да се обади:)
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин трябва да намаже вратата на КГБ'то с Новичок ако иска да си заличи следите,...ама май вече е късно !
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чепига с Нина Ричи, а Мишкин санитар - туристи !Отишли до Солсбъри да видят катедралата и на бегом се върнали да разкажат на Путин преживяванията си !!!
29
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 17!Само видео ли ти дойде на ума, като стане дума за неоспоримо доказателство бе индивид безподобен??? Толкова ли ти е капацитета, че да вярваш буквално на удобните медии, а не се поразровиш из нета за други гледни точки???
28
4
 
22
 
! Отговори
agent provocateur преди 5 години
Агентите не са били двама, а четирима. Съобщават компетентни източници, пожелали анонимност, от средите на продавачите на дамско бельо в Лондон. Били са четирима, за да направят каре и да играят на карти между убийствата.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двамцата са внуци на Щирлиц...
26
9
 
27
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 5 години
Изглежда, че подценяваме глупостта на британските служби. Очевидно тя е много по-голяма, от колкото ние предполагаме.
25
2
 
13
 
! Отговори
QM/MM преди 5 години
Ние пък си помислихме, че е молекулярен биолог токсиколог, специализирал в молекулен дизайн на флуоро-органични пестициди със селективно невро-паралитично действие, не разчитащ на добре съвпадащи данни от Монте-Карло симулации при protein docking. Най-вероятно нещо не е отчел слаби водородни въздействия при променлив динамичен вискозитет на разтворителя.Абе казахме му да не работи с феромагнитни наночастици при системи със степени на свобода от висок порядък, ама не ще да слуша и т'ва си е.
24
9
 
21
 
! Отговори
Наблюдение преди 5 години
Хайде стига с тия Скрипал! Банални станахте. Много сте загрижени за тях, пък нито веднъж не им дадохте думата, нито едно интервю с тях! Това говори, че англ. служби са им видели сметката, като на котарака и другите им животни. И сега само лаят, понеже жертвите няма как да ги опровергаят. Мръсни ингилизки номера.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тц, мразим ви за удоволствие бе ***.Манол Глишев , ти ли си бе, клош ?
22
8
 
11
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Стига си запълвахте сайта с глупости. Стига с тези Скрипал, явно на запад нямат проблеми ?????