Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал

Другият е руски полковник от разузнаването, твърдят на Острова
9 окт 2018 09:20, Елка Василева
169
Военен лекар от ГРУ – вторият "отровител" на Скрипал
Руслан Боширов и Александър Петров. Снимка: БТА

Един от двамата руснаци, който според Великобритания е свързан с опита за убийство на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, извършено в южния английски град Солсбъри, е военен лекар, служещ в руското разузнаване ГРУ, съобщи разследващият сайт Белингкет, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Според сайта истинското име на мъжа, известен досега като Александър Петров, е Александър Евгениевич Мишкин, военен лекар на служба в руското военно разузнаване. При идентифицирането му са използвани множество открити източници, включително копия на личните му документи и свидетелски показания на хора, които го познават.

Още по темата

Другият обвинен от Великобритания руснак е Руслан Боширов. Според британската версия двамата са опитали да отровят Скрипал, намазвайки дръжката на входната врата на дома му с нервнопаралитичното вещество, известно на Запад като "Новичок", припомня ТАСС. Москва категорично отхвърля тези твърдения и заяви, че програма за разработване на подобно отровно вещество не е съществувала нито в СССР, нито в Русия.

В края на миналия месец британският в. "Дейли телеграф" съобщи, че истинската самоличност на Руслан Боширов е Анатолий Владимирович Чепига, 39-годишен руски полковник от военното разузнаване, удостоен с награди. Вестникът заяви, че тази информация е получена след съвместно разследване със сайта Белингкет. Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин обаче заяви, че няма данни държавният глава да е награждавал човек на име Чепига, припомня ТАСС.

Британската полиция отказа да коментира разкритията на сайта, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименот 150 милионна държава се намери САМО ЕДИН ЧОВЕК, който да ходи по светакой ти е казал, че е един бе ушaнко? Един от многото ГРУ *** е.
60
3
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 61: Май ти не си ходил :) Крим е БЪЛГАРСКИ ! Далеко е от Руското княжество. Родината на Русия е Украйна. Родината на България е КРИМ. И ако Сталин не беше изселил маса българи още щеше да е български. И да Крим е бул Български по дълго време от колкото руски :)
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56Ха-ха-ха..............че РУСИЯ Е ИСТИНСКАТА ПЪРВА РОДИНА НА всички прабългари!!! Или и ти не си ходил на училище и за Хан Кубрат си мислиш че е сорт бира!!!!
58
5
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 56 не си хаби времето тези хора са от типа които все още мислят,че кацането на луната е снимано в пустинята в Дубай въпреки ,че те самите с 1 телескоп от 100$ могат сами да си докажат дали е така или не......
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тея лекари в ГРУ? Не знаят ли, че това не е военен санаториум?
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това, сериозно, ако този човек от снимката е извършил всички неща, които му приписват, трябва да е нещо като руския Джеймс Бонд. Защото явно имат само един агент, и той обикаля целия свят и прави бели и светът е пропищял дотолкова, че вместо да си викнат английския Джеймс Бонд и да си направят бос батъл, достойна за филм, те реват по медиите докато въпросният се оправдава с хомо-намеци. Светът напълно се е побъркал. С Туитър гласуване ли трябва да решим кой е крив и кой прав?
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 47.Че защо му е на Путин да стъпва в Европа,след като всички евролидери ходят на крака в Кремъл(може и в Сочи или Санкт Петербург).По принцип нали знаеш,че не шефът ходи при подчинените,а обратно-подчинените при шефа.Както ти ходиш при твоите началници от Козяк.Е,Вова ходи и в чужбина отвреме навреме,особено когато го канят като вип гост на разни светски сватби.
54
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ikarИ какви са белите конци на историята??Показаха ви хората, доказаха, че Путин лъже за самоличността им.Изкараха и доказателства за трети човек, но вие продължавате да си твърдите вашето.На вас и снимка, докато слагат новичока да ви покажат, пак ще ревете колко невинна е вашата истинска родина- Русия.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честно казано не знам защо още ни занимавате с тази история. Или англичаните са прави и е извършен опит за убийство на двоен агент, т.е. човек виновен в държавна измяна, което се наказва тежко навсякъде по света. Или руснаците са прави и всичко е изценировка. И в двата случая, защо трябва да пука? Този човек не е невинен, по никаква дефиниция на думата, не е и умрял, защото него го спасиха, за разлика от напълно невинните клошари. Ами тогава да си се оправят Англия и Русия и да не ни занимават.
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските *** едно си знаят и повтарят.Изкараха им лъжите за псовдотуристите и пак продължават да реват.Путин излезе и каза, че Скрипал е долен предател...и почти потвърди, че си е заслужавал съдбата, но руските *** пак продължават да отричат.Всички знаете, че е дело на КГБ, но нагло продължавате да искате още доказателства, докато ви ги навират в пияните муццуни.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Абе, не ти ли става СМЕШНО, че от 150 милионна държава се намери САМО ЕДИН ЧОВЕК, който да ходи по света и да се бие по майданите, в Сирия, в Истанбул, в Чечня, в Донбас..........компютърен хакер.....Боже, Боже...........Че гевара и Джеймс Бонд ряпа да ядат.......такива СУПЕРМЕНИ САМО В РУСИЯ ИМАЛО!!! БАВОС, БРАВОС, КЕФ!!
50
5
 
12
 
! Отговори
ikar преди 5 години
Цялата история с отравянето е съшита с бели конци. Защо подценяват толкова руските служби? Ако ще изпратят хора да свършат нещо, надали същите ще ходят като глухи *** из улиците и да обикалят бъдещото местопрестъпление. Освен ако авторите на тези твърдения и статии не си падат или пък се учат по евтините булевардни криминаленца. В тази професия се иска доста добра подготовка откъм легенда, действия и секретност, а тук имаме демонстрация на див непрофесионализъм.
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белингет гледат на боб и са видели звездите и Меркури.
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фалшиви новини
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Mi6osp 44Че какво са "изкарали"??? Нали бяха "отровени" от някаква жена, после от гречка, а накрая измислиха това с вратата!!! И то така, че цял свят им се смее!!
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Е, не им е за първи път на ингилизите да си отварят лакомата уста, те воюват с Русия още от 16-ти век! Тия мизерници се облизват за руските богатства откак съществуват, ама йок! Тоя път руснаците няма да се спрат нито в Берлин, нито Париж!
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин вече не стъпва в Европа, което е показателно, а и в Русия настроенията се обръщат.
44
7
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Повече или по-малко дните на тези двамата са преброени. Те са вече неудобни свидетели. Ботоксът само изчаква удобният момент да реши проблема по сталински.
43
6
 
9
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Това вече не е интересно. От всеки предполагаем опит за отравяне ли се раздуват такива балони?Да, вярно, че "хайкли лайкли" граничеща със сигурност Русия е виновна, но да оставим на правосъдието да си каже думата, а не на някакви сайтчета финансирани от британското разузнаване.Това ли е големият проблем на Англия? Тридесет години са крили изнасилвания и убийства на бели момичета от пакитa. Сега почнаха да осъзнават и последствията от брекзита.Та затова си мисля, че всичко е нагласено.
42
4
 
7
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Белингкет са фейкомети на МИ 6 в категория професионални любители. Нищо от това, което са изкарали не е годно за представяне в съд.