Руски сайт: Трети от ГУ замесен в отравянето на Скрипал

Сергей Федотов напуснал Великобритания точно на 4 март
11 окт 2018 10:15, Елка Василева
49
Руски сайт: Трети от ГУ замесен в отравянето на Скрипал
Снимка: архив, Reuters

Руски сайт назова трети служител на военното разузнаване, който според него е замесен в отравянето на двойния агент Сергей Скрипал във Великобритания, предаде Ройтерс.

Новинарският портал "Фонтанка" цитира данни, че Сергей Федотов е посетил Великобритания през 2016, 2017 и 2018 г. и е напуснал тази страна на 4 март - в същия ден, когато от кралството са си тръгнали и други двама агенти на Главното управление (ГУ) - руска разузнавателна служба, по-известна под старото си наименование Главно разузнавателно управление (ГРУ) - които вече бяха назовани като заподозрени за атаката.

Още по темата

Бившият руски разузнавач, превърнал се в британски шпионин, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка в британското градче Солсбъри именно на 4 март. Великобритания твърди, че Скрипал баща и дъщеря са били отровени от двама служители на ГУ, идентифицирани като Анатолий Чепига и Александър Мишкин, с военното нервнопаралитично вещество "Новичок" - обвинение, което Москва отрича.

Миналия месец вестник "Дейли телеграф" писа, че британската полиция е установила самоличността на трети руски агент, който според нея е бил на разузнавателна мисия преди опита за убийство на Скрипал. Британският ежедневник не разкри името на заподозрения, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Ингушетия втора седмица протестите против предаването на тяхна територия на Чечня не стихват, но в Задунайската губерния, никой нищо не казва.
7
5
 
7
 
! Отговори
От Америка преди 5 години
цитат - Бившият руски разузнавач, превърнал се в британски шпионин.....А трябва да се пише - Бившият руски шпионин, превърнал се в британски шпионин....Усещате ли как ви манипулират, добрите значи са разузнавачи, а лошите, видите ли, шпиони били. Най-малкото и едните и другите са мерзавци. А че Британските служби са на светлинни години по-кадърни от Руските - в това няма никакво съмнение, така е било, така и ще бъде, а колхоза ще духа супата.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е Русия, че да имате с какво да пълните сайта.
5
3
 
3
 
! Отговори
до 2,3,4 преди 5 години
Андрейчо, докога ще се правиш на цял отдел, бре?
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, щом като Фонтанка го е писал, така ще да е, хахахах
3
3
 
10
 
! Отговори
ГРУХЧО преди 5 години
Какво толкова искат тези досадници? Не оставят човек на мира да си остави отровата докато обикаля насам-натам. И се смятат за свободни хора?!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдддаааа....щом го пише "руски сайт", можеш да си представиш колко е "руски"!!!! Мили Боже, разбирам да си упрекваш държавата, когато се касае за поправяне на някакви вътрешни проблеми, да се стремиш да я направиш по-добра и по-справедлива..... НО САМ ДА СИ ХУЛИШ ДЪРЖАВАТА И ТО КОГАТО НИЩО ВЯРНО НЯМА В ОБВИНЕНИЯТА.......КАКЪВ ПЪЛЕН и-д-и-о-т трябва да си!!!!!!Ммдддаааа.......явно "славата" на Юда все още има кого да "привлича"!!!!
1
8
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Сигурно доста руснаци са били във Великобритания по това време. Ще им публикуват имената на всички - всяка седмица по един. Русофобската пропаганда трябва да върви непрекъснато.На мястото на руснаците бих публикувал имената на всички британски разузнавачи, които са били в Русия тази година. А сетне нека британците доказват, че те не са отровили никого.