Чехите категорични: Русия е все по-агресивна

Томаш Петържичек: Москва е опасност и за ЕС!
25 ное 2018 08:38, Нели Христова
271
Чехите категорични: Русия е все по-агресивна
Снимкa: Reuters, архив

Властта в още една държава определи Русия като заплаха. Новият чешки външен министър Томаш Петържичек бе категоричен, че Москва представлява опасност не само за страната му, но и за целия Европейски съюз, предаде ТАСС, цитирайки чешкия новинарски сайт irozhlas.

"Според мен Русия представлява опасност", казва Петържичек в публикуваното вчера изявление, посочвайки като пример за заплахи "разпространението на дезинформация и прилагането на различни хибридни заплахи".

Още по темата


"Ситуацията няма да се реши с някакво по-нататъшно изгонване на руски дипломати. Трябва да укрепваме стратегическата комуникация и способността си да се борим с дезинформация, при това в рамките на целия Европейски съюз", подчерта чешкият първи дипломат.

Той се позова на данни на чешкото контраразузнаване за засилване на руската активност на чешка територия. Ръководителят на контраразузнаването Михал Коуделка неотдавна заяви, че "целта на руските специални служби е унищожаването на НАТО и на ЕС", припомня ТАСС.

Русия "се държи все по-агресивно, трябва да приемаме сериозно получената от контраразузнаването информация", категоричен бе чешкият външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
2
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
До антизападопоклонникДнес за да получава един българин споменатата заплата от 1500лв, то трябва да работи и живее в София! - ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Змията най-хапе когато агонизира.
158
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджо съвсем изтрещя. Колкото и да са смачкани руснаците, едва ли ще го търпят още много.
157
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЧЕШКИЯТ ПРЕМИЕР КАЗА: ТО МИНИСТЪРЧЕТО НИ Е ОЩЕ МНОГО МЛАДО И ГЛУПАВО И ОЩЕ ГОВОРИ СЪС ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ.ПРАВИШТЕЛСТВОТО НЕ СМЯТА РУСИЯ ЗА ЗАПЛАХА ЗА ЧЕХИЯА журналристката е сложила много смело заглавие, да не би и тя да е като министърчето - млада и глу....
156
16
 
9
 
! Отговори
za RU преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски завинаги...............................някой скоро иска да го гази руската мечка!!
155
11
 
8
 
! Отговори
Преди седмица преди 5 години
*** им сложи АКЦИЗ на месото. Не знам дали осъзнавате какво ще рече това. Рассия е тръгнала по пътя на СССР....аминНе че ще ни липсва де.
154
13
 
10
 
! Отговори
Терорашка-говняшка преди 5 години
Винаги е била заплаха за ЦивилизациятаНо пък и друго какво да очакваме от наследниците на Златната орда на Чингиз ханДобре е че хората проглеждат за същността на северните варвари
153
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците отвратиха цял свят от себе си. Единствените им поддръжници са сирийците, иранците и венецуелците. Какво падение. Голям шахматист се оказа плешо наистина
152
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ НЯМА КАКВО ДА ГУБИ ПРИ ЕДНА ВОЙНА ---ЗАЩОТО Е БЕДНА И С НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО СИ!ЗА ЕДИН ТАКЪВ ПОСТ--КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРОЙ ---ВОЙНАТА Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ , ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ВЪТРЕШЕН СБЛЪСАК ОТ ВЪТРЕШНИТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ!ЗА РУСИЯ --"ВОЙНАТА" Е СПАСЕНИЕ НА РЕЖИМА!!!!!/...това важи за всички Диктатури.../
151
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е най-агресивната държава за всички времена и нали именно заради това русофилите я наричат велика...иначе няма за какво !
150
14
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Ами, от край време Путин предупреждава да не се дразни мечката. Но кой да слуша?! А сега - олеле.
149
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахъм, руснаците от дълго време си търсят боя.То не е Брекзит, не е Тръмп, не е Крим,търпението си има граници
148
2
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Един от Северозапада 198 Русия нямя да окупира Чехия , ама правят така да им е годничко , както и на нас и не само.
147
3
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
И поляцете казаха същото.И Литва Латвия и Естония.И наш Плевнелиев.
146
4
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
Голям прелъстител бил този Путин, ей! Само не ми е ясно защо шефката на РЦБ ходи да дава отчети в САЩ?! Нещо не се връзва- уж Путин яко работи против "запада", а тази дето отговаря за финансите в държавата му ходи да се отчита при неприятеля! Да не се окаже само накрая, че всичко е един голям театър, в който обикновения човек, особено в Източна Европа, е ползван за "реквизит"!
145
7
 
4
 
! Отговори
Един преди 5 години
Злото за Европа е уса! Така че, да живее Европа!
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остава и унгарците да ги нахокат. Така ще се оформи четворката която Путин се опитваше да прелъсти.
143
15
 
14
 
! Отговори
Един От Навалицата. преди 5 години
Лелеййй! Човек ще каже като ви гледа писанията, че ако Русия изчезне, България ще се превърне в най-проспериращата държава в историята на Галактиката! Същото важи и за чехите... Баси, тая Русия, по-голямо зло и от дявола, бе! Знаете ли, какво ще ви кажа - обикновено, този по когото плюят, си върши твърде добре работата, и останалите ги е яд. И, другото е - на нещастниците, винаги нещо или някой им е виновен за неуспехите и провалите! На нещастниците!
142
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте си работата,България загуби милиарди от интригите покрай Русия,дадохме и ЮП на Турция,вашите интриги не ни интересуват!Ние имаме нужда от пазара и евтините суровини на Русия!Два пъти направихме грешката с конфликт с Русия и загубихме много,стига!
141
7
 
10
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Един от СеверозападаТе за руснаците границите са като бутилките водка - винаги са готови да минат на следващата.