Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!

Европа не трябва да става заложник на украинската политика
Обновена: 30 ное 2018 18:54 | 30 ное 2018 16:15,
186
Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!
Снимка: Булфото

Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България и се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо.

Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на конфликта между Русия и Украйна.

Още по темата

Държавният глава призова всички страни да се придържат към нормите на международното право и да не нарушават законните граници.

По думите му обикновени моряци не трябва да плащат цената на политическото противопоставяне.

Попитан за протестите на миньори в страната и за предстоящата му среща с представителите на сидикалните организации у нас, Румен Радев заяви, че напълно споделя тревогата на миньорите.

"Със синдикатите и правителството сме на едно мнение – Парижкото споразумение трябва да се изпълнява, но без завишаване на целите. Това е моята позиция. Тя е отдавна известна, такава беше позицията и на служебното правителство", посочи президентът.

Държавният глава беше категоричен, че България трябва да съхрани работните места на миньорите, но очаква да види ясна политика и "ангажимент в стратегическа перспектива на нашето правителство към съхраняването на тези работни места на миньорите и към гарантиране на тяхната трудова заетост в една по-далечна перспектива".

"Затова аз имам въпроси и към синдикатите, и към правителството, и се надявам да ги разискваме", добави Румен Радев.

В отговор на въпрос дали позицията, която ще отстоява в Катовице, е координирана с правителството, Румен Радев подчерта, че e получил целия пакет документи, приет от Министерския съвет, както и изказване за форума, което е ревизирал, защото не е достатъчно убедително.

"Днес ще го предложа на синдикатите", посочи президентът и допълни, че до момента не е чул ясна и категорична позиция от страна на българското правителство за развитие на сектора на енергетиката в стратегическа перспектива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецко президент?! Ами алеята на славата в Орландовци!?
41
2
 
3
 
! Отговори
пак не е в час! преди 5 години
Президентът допълни: "че до момента не е чул ясна и категорична позиция от страна на българското правителство за развитие на сектора на енергетиката в стратегическа перспектива."При такава политическа система и конюнктура в РБ никога няма да се чуе категорична позиция за развитие на енергетиката не само в стратегическа перспектива, но и за близко бъдеще! С дзърта-пърта избори и смяна на политически играчи от кол и въже и от ден до пладне! У нас се играе на ден да мине, друг да дойде!
40
4
 
8
 
! Отговори
ФАШАГИТЕ В КИЕВ преди 5 години
дето ПЛЕВЕЛА лекуваше у нас БЕЗПЛАТНО само за провокации мислят. 1 МИЛИОН е дава БЪЛГАРИЯ за лекуване и почивка на НАЙ-ФАШИЗИРАНИТЕ АЗОВ и АЙДАР. 300 техни войници са се лекували в санаториумите и ВМА. А за децата пари Нямало. Солидарност с кого с - ФАШИСТИ и МИАРДЕРИ от ХУНТАТА в КИЕВ....
39
2
 
12
 
! Отговори
Негрипен преди 5 години
Тоз накрая взе, че каза две смислени думи ама да каже, че Окрайна няма политика, а само опипва отнякъде да насъска другите срещу Русия за да се справи със собствените си проблеми. Апропо колко е рейтинга на Потрошенко и като какъв напада Русия със тез прогнили гемии.
38
3
 
3
 
! Отговори
Рамбо Американ. преди 5 години
СЛАВА СТАЛИНУ И ПУТИНУ,СЛАВА РАСИЯ
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей Радев! Какво си се изтупал като манекен на "Армани" бе!? Господин Премиера чак на десетата година си позволи да облече костюм и вратовръзка. С две кирливи тениски само е ощетил държавата човека за 9 години !
36
5
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
до президента: абе геврек, спри си цензурата на американския блок!
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал въпроси към синдикати и към правителството А защо не пожела да се срещне с правителството,чрез медиите ли ще ги пита.
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** какво противУкраинските политики и цели има? Сляп ли е да види, че се борят за независимост и териториална цялост! Поп Кирчо не му ли е казал, че след Украйна идва ред на следващите съседи.
33
6
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Мнението на хората в България - Украйна трябва да се подкрепи от България .Трябва да се разположат временни военни бази в Черно Море за подготовка за войната .Ние имаме подходящи условия - По черноморската ивица на България има подходящи пристанища и големи Хотели които биха приели УС Армията - може да се настанят до 1 милион военни .
32
4
 
8
 
! Отговори
ХА,ХА БОЛИ ЛИ преди 5 години
прости герберчета, когато ви го кажат право в очите. ГЕРБ Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ
31
0
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
ГРОБАДЖИИТЕ, че или те нас ще затрият, или ние ще ги изритаме от властЗа разлика от вас ние не искаме да "затриваме" никой! Вие мислите постоянно какъв зулум да ни направите!Постоянно плашите, кълнете и ни обиждате!
30
7
 
8
 
! Отговори
ТИКВИ И КРАТУНИ преди 5 години
кухи, че даже семки нямат тръгнали да се борят с авторитета на РАДЕВ. Все той е в устата на ЦЕЦО с голямата крива празна кратуна, мазника-поет СПАС ГЪРНЕТО, ЛЪЖЕЦА АНТОН ТОДОРОВ, или неуспелия актор БИКОВ. Мооого ги боли БЕРБ защото рейтинга на вожда ИМ е на порядък по-долу от този на РАДЕВ
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На вас българите не ви трябва нито президент, нито премиер по простата причина, че от 1300 години няма държава.
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руска ***, марионетка!Когато полския президент беше в България говори едно, днес друго, явно че Решетникое му е спуснал опорки.
27
5
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Румка, дай да забраним чадърите, защото таксиметровите шофьори са го закъсали финансово.Дай да забраним автомобилите, защото моят конезавод го е закъсал финансово.Кога ще признаеш, че Крим е български?
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажи го на водещия си офицер от ГРУ
25
8
 
7
 
! Отговори
МАЧКАЙ РАДЕВ преди 5 години
ГРОБАДЖИИТЕ, че или те нас ще затрият, или ние ще ги изритаме от власт
24
8
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
*** да го каже това на ботксовото джудже, което превърна Крим в огромна военноморска база, а Черно Море в руска военна зона.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овце, кога ще ви управляват моряците?