Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!

Европа не трябва да става заложник на украинската политика
Обновена: 30 ное 2018 18:54 | 30 ное 2018 16:15,
186
Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море!
Снимка: Булфото

Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България и се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо.

Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на конфликта между Русия и Украйна.

Още по темата

Държавният глава призова всички страни да се придържат към нормите на международното право и да не нарушават законните граници.

По думите му обикновени моряци не трябва да плащат цената на политическото противопоставяне.

Попитан за протестите на миньори в страната и за предстоящата му среща с представителите на сидикалните организации у нас, Румен Радев заяви, че напълно споделя тревогата на миньорите.

"Със синдикатите и правителството сме на едно мнение – Парижкото споразумение трябва да се изпълнява, но без завишаване на целите. Това е моята позиция. Тя е отдавна известна, такава беше позицията и на служебното правителство", посочи президентът.

Държавният глава беше категоричен, че България трябва да съхрани работните места на миньорите, но очаква да види ясна политика и "ангажимент в стратегическа перспектива на нашето правителство към съхраняването на тези работни места на миньорите и към гарантиране на тяхната трудова заетост в една по-далечна перспектива".

"Затова аз имам въпроси и към синдикатите, и към правителството, и се надявам да ги разискваме", добави Румен Радев.

В отговор на въпрос дали позицията, която ще отстоява в Катовице, е координирана с правителството, Румен Радев подчерта, че e получил целия пакет документи, приет от Министерския съвет, както и изказване за форума, което е ревизирал, защото не е достатъчно убедително.

"Днес ще го предложа на синдикатите", посочи президентът и допълни, че до момента не е чул ясна и категорична позиция от страна на българското правителство за развитие на сектора на енергетиката в стратегическа перспектива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Водите били руски :))))))))))))))) хаахахахахахахтъпа свооолоч :)))))))))))
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Господин Премиера чак на десетата година си позволи да облече костюм и вратовръзка."---Ами, на "госпопдин премиера", чак на 10-тата година главата му увря, че ТРЯБВА да облече костюм и вратовръзка, като другите. Той се е шоп, а шопска глава увира едва когато омекне павето, с което е затисната в тенджерата.За тези, които не са от Софийско и не са запознати: Шопската глава е куха, затова при варене се затиска с паве.
60
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 58Тези води са само руски и на никой друг ако искаш *** да провeриш, защо не отиваш ?
59
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ясно е само едно... - Путин ще умори мyрзилките от глад... - да видим колко ще издържат...
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В международни води е станал инцидента и това вече всички го разбраха, включително и съда в Страсбург. *** сте кутевски дрогари, тъпиии :)
57
3
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 5 години
На баба ти фърчилото. Виж картата. Международни води, международни. Нищо руско няма в тези води. Руска ти простата тиква :)))
56
5
 
4
 
! Отговори
бъркаш са преди 5 години
До Анонимен 47 Не е в международни води , точно в руски териториални води е станала провокацията
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаварит Масква...така де Решетников :)
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Чета тук писаници от разни тролчета само.Нека ви попитам нещо.Знаете ли къде е станал конфликтът?!?Някой въобще гледал ли е картата?!?Мястото на НАХЛУВАНЕ на Украинците е РУСКА ТЕРИТОРИЯ още преди Крим да стане руски.Вие какво ще направите ако аз вляза в хола ви бeз да ме каните?Порошенко е с толкова нисък рейтинг ,че само военно положение би запазило властта му в Украйна.Отровенна провокация ,с цел да бъдат убити няколко войника,да се въвъеде военно положение и да се включи НАТО
53
1
 
2
 
! Отговори
колега , преди 5 години
До Анонимен 46 извинявам се колега , но ако не си чул - спират парите ни от Козяк бзсмислено е да се напъваме да пишем глупости , освен - за слава Тръмпу и Америку Все пак важното е , нашите американски господари да успеят да си пласират техния газ Затова , ако искаш продължавай с безсмилиците , но няма да ти се плаща . Знаеш ли Колко струва поддръжката на частните им самолети , автомобили ,часовници , къщи ??? Трябва да проявим разбиране . Може пък да те похвалят ....
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личният интерес на Румен Радев е пряко и финансово свързан с този на Путин. За което ще бъде увисен надолу с главата като Мусолини.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Ква агресия бе мишок ти кво пушиш бе ?
50
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
саше, цензуре, *** ти си болна мбе негъp евpеин! я ни кажи как измисли таговете на протестиращите майки!
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да каже и за серния диоксид страхуваме се, не искаме НАТО искаме мир.
48
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
саше, цензуре, *** ти си болна мбе opke jокей, нека да не е ***, а да е обама! *** евреин! я ни кажи как измисли таговете на протестиращите майки!
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България и се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо.По принцип е така, но...Украйна и България имаме едни и същи задокеански господари, които си имат собствени интереси, несъвпадащи с българските, а българските и украинските политици, послушно изпълняват заповедите
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заработи си рублити. За оная кубила неговата ще има парцалки.
45
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
саше, цензуре, *** ти си болна мбе *** евреин! я ни кажи как измисли таговете на протестиращите майки!
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пои продажна, русофиилситик-путинофилскаа измеет не сме имали. Гусин фааатмак, вижте картата къде се е случил инцидента и ще разберете че е в международни води, а не в руски. *** си е *** и това. Проста решетникова ***.
43
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България абсолютно има интерес от милитаризацията на Черно море, защото само това ще спре агресията на руските варвари!