Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?

Иска да улесни придобиването на руско гражданство от украинци
3 дек 2018 11:15,
262
Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?
Снимка: Reuters

Владимир Путин реши да не въвежда симетрични мерки в отговор на забраната на украинските власти на територията на Украйна да влизат руски мъже. Освен това президентът обяви намерението си да улесни придобиването на руско гражданство за украинци.

Защо този отговор е много по-добър от някакви забранителни мерки и защо Путин се грижи толкова много за украинските мигранти?

Още по темата

Руският президент сложи край на разговорите за това дали ще има отговор на действията на Украйна, които забраняват на мъжете с руско гражданство на възраст между 16 и 60 години да навлязат на територията на страната след провокацията в Черно море и въвеждането на военно положение в определени райони, пише "Взгляд".

"Русия не само няма да въведе реципрочни ограничения срещу гражданите на Украйна, а дори и напротив, ще улесни режима на пребиваване и получаване на гражданство", заяви Путин.

Той подчерта, че Москва ще продължи да следи ситуацията в Украйна, защото "не сме безразлични към това, защото това е страна, близка до нас".

"Това многократно е заявено от президента. Това просто показва добрите намерения на Русия към гражданите на съседната, приятелска Украйна, за разлика от това, което вършат сегашните власти в Киев", заяви заместник-министърът на външните работи Григорий Карасин.

Освен това през октомври Владимир Путин подписа Концепцията за държавна миграционна политика до 2025 г., като подчерта, че сега "много от проблемите и бариерите, за които говориха нашите сънародници, са премахнати".

Концепцията беше посрещната много положително от членовете на Съюза на политическите емигранти и политическите затворници на Украйна, които изразиха надежда, че ще създаде по-удобни условия за преселване на сънародници от Украйна и други страни от ОНД в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
4
 
! Отговори
13 преди 5 години
Какви са тия дебелоопашати лъже бе селски? Ти руски и украински разбираш ли бе рабфаковец на дрогата. Само за разнообразие Анатоли Шарий, Николай Дулский, Александър Семчемко. Укрсина да те е. Ба и у фашиското ***.
17
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко обмисля да строи ограда по границата с Русия за да възпрепятства хора да бягат там от фашисткия му режим.
16
20
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Че кой е луд да се натиска за руски паспорт? Даже и БГ *** не искат. Стискат си БГ личната карта, а плюят България! Изобщо не осъзнават колко са жалки!
15
5
 
11
 
! Отговори
Н.Петров преди 5 години
Просто е твърде умен и който ще го подценява , очевидно се готви за имигриране.....,а и се очертава да е заразно.
14
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото Путин е в пъти по-интелигентен от всички Порошенковци,Меркелици,Макроновци и Мейовици. Путин си играе със запада като котка с мишка.
13
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двете държави си приличат. Като обаче в Украйна има повече свобода и може да кажеш и напишеш какво мислиш и може да покажеш какви са политиците. И в двете държави народът е беден, а политиците са олигарси, свръх богати и крадящи всичко безнаказано. Украинците си отдъхнаха от хватката на Москва, която е все още комунистическа и сега живеят по-свободно. Иначе и езиците им са близки, като украинците поред мен на 100 % разбират руският свободно. Много от украинските медии са на руски език.
12
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много умно решение на *** да си прибере руския *** в Русия където му е мястото. Много умно решение и на Порошенко, да не допуска руската заpаза към Европа.
11
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами за безродните ни русофили гражданство кога? Хайде бе Путине гледай ги ще се избият тук да те благославят... вземи ги при теб да мирясат най-после :(
10
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щот не му стиска. Всеки му сваля самолетите вече и "велика" русия не смее да гъкне.
9
1
 
10
 
! Отговори
Любомир Бончев преди 5 години
Като изключим 1 500 000, други няма.
8
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-сетне българските путинофили ще могат да се преселят в матушка Русь и да си плещят само руски свободно-гордо!
7
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе много е толерантен! Турците като свалиха самолета пак нищо, пак си затрая или Ерго си плати, не знам загадка!
6
5
 
37
 
! Отговори
Пак преди 5 години
и им го заби!
5
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна трябва да забрани и излизането не само на мъже а и на жени от Украйна. Унгария, Румъния, Чехия и Словаликя вече почнаха ускорено издаване на паспорти за своите малцинства, руснаците също улесняват миграцията, само Тиквун първи още се ослушва като глиган в царевица но и на него ще му дойде акъла.......евентуално!
4
34
 
13
 
! Отговори
птнпнх преди 5 години
А хуйлото скоро ще захапе, но няма да са украинците, а нещо друго/Слава Украини ! Героям слава !Слава нации ! Смерть ворогам !
3
26
 
12
 
! Отговори
птнпнх преди 5 години
Златко Желев, добре ще е да си смениш името на "рубльо рубладжиев". Не че и така не ти личи. Скоро не бях чел по-подлизурска статтия дори и в най-русофилистичните нашенски медии.
2
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чака украинците да го захапят, за да не бъде той агресорът.
1
36
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
то сигурно освен от днр и лнр украинците се трепят да емигрират в русия и да работят за 10 000 рубли по 14 часа на ден