Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?

Иска да улесни придобиването на руско гражданство от украинци
3 дек 2018 11:15,
262
Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?
Снимка: Reuters

Владимир Путин реши да не въвежда симетрични мерки в отговор на забраната на украинските власти на територията на Украйна да влизат руски мъже. Освен това президентът обяви намерението си да улесни придобиването на руско гражданство за украинци.

Защо този отговор е много по-добър от някакви забранителни мерки и защо Путин се грижи толкова много за украинските мигранти?

Още по темата

Руският президент сложи край на разговорите за това дали ще има отговор на действията на Украйна, които забраняват на мъжете с руско гражданство на възраст между 16 и 60 години да навлязат на територията на страната след провокацията в Черно море и въвеждането на военно положение в определени райони, пише "Взгляд".

"Русия не само няма да въведе реципрочни ограничения срещу гражданите на Украйна, а дори и напротив, ще улесни режима на пребиваване и получаване на гражданство", заяви Путин.

Той подчерта, че Москва ще продължи да следи ситуацията в Украйна, защото "не сме безразлични към това, защото това е страна, близка до нас".

"Това многократно е заявено от президента. Това просто показва добрите намерения на Русия към гражданите на съседната, приятелска Украйна, за разлика от това, което вършат сегашните власти в Киев", заяви заместник-министърът на външните работи Григорий Карасин.

Освен това през октомври Владимир Путин подписа Концепцията за държавна миграционна политика до 2025 г., като подчерта, че сега "много от проблемите и бариерите, за които говориха нашите сънародници, са премахнати".

Концепцията беше посрещната много положително от членовете на Съюза на политическите емигранти и политическите затворници на Украйна, които изразиха надежда, че ще създаде по-удобни условия за преселване на сънародници от Украйна и други страни от ОНД в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има клипове в ютуб пуснати от руснаци живеещи в САЩ. Хубаво е тука някои да попрочетат коментарите под тези клипове, да видят как руснаците хвалят гнилата капиталистическа страна и си мечтаят и в Русия да е толкова уреден живота.
37
8
 
7
 
! Отговори
с подкрепата преди 5 години
На порошенкова украина ясно лъснаха фъшагите от нато и техните жалки васалчета, които се джавкат за една тръба руски газ. Е. Ба ти мижитурките. Индийците ви тепат и думкат като тъпани на свадба, ще ми се правят на умници. Нещастия ...
36
9
 
14
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 21"С екшъна в Керч, Путин е на крачка от замразяването на Северен поток 2 !А това означава гладни бунтове на оскотелия мужик."Ано ЕкспертеСеверен Поток 2 - 49% е собственост на западни компании - това както гениален така и принудителен ход от страна на Газпром - Ето Германия вече почна и да се зъби на тия които казват да се спре проекта защо техните компании са вложили много пари а и още повече потенциално ще загубят като ползиГладни Бунтове? - РФ е Номер 1 по износ на Зърнени
35
14
 
8
 
! Отговори
силна икономика преди 5 години
Русия изнася газ и прoститyтки, поне в това може да се разчита на тях.
34
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Абе Андрешко, не разбра ли най сетне, че Путин е този който се страхува да не му врътнат кранчето на газа !Я виж как трепери да не му спре Германия Северен поток 2, че ще умре от глад, като сомалиец !
33
3
 
11
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До Анонимен32украина замръзна това го каза задорнов малко преди да отиде да се лекува в сащ
32
7
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До реални фактитова не е възможно, русия има задължителен положителен прираст. това е третия рим, а не третополова страна, чиято столица е населена от брадати емигранти - друговерци
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Гледаш прекалено много руска телевизия, където внъпроса със замръзването на Украйна се разтяга като предъвкан локум всеки ден. В същото време 70% от руското население не е газифицирано отоплява 2 кв.м. около печката и самовара и наистина мръзне.
30
6
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До до възбуденитемиличък, като вземеме властта с другарите, ще тролиш мотиката по време на строежа на тунела под петрохан. такива като тебе и в чехия навремето беха смели, но им показахме къде зимуват раците.
29
11
 
4
 
! Отговори
реални факти преди 5 години
Това което няма как да прочетете по руската пропагадна преса е, че Русия има огромен проблем с отрицателния си прираст, по-голям и от България. Много руснаци се изнасят от Русия и искат да живеят в западни държави, и то по-заможните. С няколко хиляди умрели от студ и глад украинци няма как да го решат тоя проблем.
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв кран не могат да врътнат, защото изнасят за Запада и печелят $. Ако нямат износ на суровини са загинали.
27
9
 
5
 
! Отговори
до възбудените преди 5 години
русофоби. Ние русофилите отдавна се изнесохме и оставихме нашите приемници да се разпореждат в РБ. Я БСП, в ГЕРБ, все тая. Ама вие опъвате уши и въртите на хамстерското колело като дрогирани плъхове. По-лесно да се изнесем?!? Ние се изнесохме още когато скачахте по площадите под свирката на АлЙо и мармаланго Костов. А роско Пле, и него си го прибраха в сащ, бившият член на БКП.
26
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Украйна са демократи, за разлика от червените фашисти, които управляват в Кремъл след 1917 г.
25
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потрошенко да внимава защото Путин, ако врътне крана ще се озъбят от студ.
24
15
 
12
 
! Отговори
западняк преди 5 години
Руско гражданство искат само пияни пропадняци като Депардьо който се крие от френското правосъдие. На лилипута само такива искат да му стават поданици
23
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14"Защото Путин е в пъти по-интелигентен от всички орошенковци, еркелици, Макроновци и Мейовици. Путин си играе със запада като котка с мишка."Има хора които на руската агресивна проcтащина викат интелект и не могат да различат мишка от котка защото мозъка им е поразен от русофилщина.
22
7
 
16
 
! Отговори
Селянина с колелото преди 5 години
Сега украинците ще отидат в Русия,и Украйна ще остане без население.Тогава Путин ще вземе и земята за избягалите украинци.И без това на Порошенко фабриките са в Русия и работя силно.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без САЩ и Виктория Нюланд (еф ди ию ) Путин нямаше да си прибере Крим.
20
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С екшъна в Керч, Путин е на крачка от замразяването на Северен поток 2 !А това означава гладни бунтове на оскотелия мужик.От друга страна сега от "Има Украйна, има проблем" на него му остават 4 години от мандата до "няма Украйна, няма проблем" !
19
7
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 13"Като обаче в Украйна има повече свобода и може да кажеш и напишеш какво мислиш и може да покажеш какви са политиците."МОООЛЯ?Анонимни стига с тия ОПОРНИ ТОЧКИ.*** в Укропитекия и кажи ни повече ни по малко: "Приятели нека да живеем задружно" от мултфилм беше или още по простото да седнем на една маса и да обсъдим проблемите си с (тук изброявам по нетърпимост) Пнидестровие, Лнр, Днр . Русия, ПутинВ най-най-добрия случай просто повече няма да видиш(да те допуснат) ефир.