Руснаците търсят спасение от студа... в България

Страната ни e лидер по закупени недвижими имоти от руснаци
28 дек 2018 11:15, Елка Василева
167
Руснаците търсят спасение от студа... в България
Снимка: архив, Булфото

Най-популярната страна сред руснаците за закупуване на недвижими имоти е България. Следват я Испания, Турция, Кипър и Черна гора.

Мнозинството от реалните и потенциалните купувачи на недвижими имоти извън Русия живеят в Москва, Санкт Петербург, Сочи, Владивосток и Перм. Този извод правят от Финансовия университет към Правителството на Русия. Социологическото проучване е проведено в 78 града на Русия с население над 250 000 души.

Главният редактор на Prian.ru Филип Березин каза пред Газетой.Ru, че България беше особено популярна до 2014 година, но в момента испанският пазар догонва българския. Става дума за това, че в България се отбелязва ежегоден ръст на цените – над 5%. Тази ситуация продължава вече четири години, като най-голямо е поскъпването в София и другите големи градове. Цените на жилищата по морето остават стабилни. И до момента има предлагане на жилища за 15-20 хиляди евро. За тези пари може да се купят апартамент или студио, но не на първата линия. Подобни евтини предложения в другите страни с излаз на море просто няма.

Преди 10 години делът на купувачите от Русия и Украйна в сегмента български курортни недвижими имоти съставляваше 70%, казва Березин. Сега по думите му става дума за максимум 20%.

Ръстът на интереса на руснаците към недвижими имоти в страната е неравномерен по страни на потенциални сделки. Така търсенето на недвижими имоти в Турция през последните две години е нараснал практически четири пъти, в България – 2,5 пъти, в Германия, Чехия, Кипър и Черна гора – около два пъти.

От друга страна ръстът на търсенето на недвижими имоти в Испания се оказва много по-нисък от средния (20%), а търсенето на недвижими имоти във Франция, Гърция, Великобритания и много други страни в Северна и Западна Европа остава на нивото отпреди две години или дори е намаляло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим не е руски ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ГРУЗИНЦИТЕ (гризачи(дребни))
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 116 патриот ПЕДРИОТ
106
7
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
вътрешния враг в СССР са бруталнитерепресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съмбългарин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нартатарска нация, потъпквайки българската национална идентичност ипреименувайки волжките българи в татари (впрочем, по подобен начин бесъздадена и македонската нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката властзаличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва отпоследвалите преброявания.
105
10
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски!!!! преди 5 години
Има 140 народа под руско иго .Васил Левски: Който ниосвободи, той ще ни пороби!Из заветите на Васил Левски: Когато се освободиБългария, аз ще да отида в Русия да съставлявам комитети, защото там , макар ида няма ***, но народът е притиснат от нас повече.!!! русофобията е резултатна провежданата от Русия и СССР политика на репресии, насилие и кражби !!!18май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестокитепристъпи на комунистическата ненавист към вътрешния враг в СССР са бруталнитерепресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съмбъ
104
2
 
2
 
! Отговори
Истински европеец преди 5 години
До Анонимен118 искам да попитам кои са "благородни хора"? Кравари? Англичани?Немци? Франсета? Ти си Комплексар,смяташ за бял човек си,нали? хи хи..
103
6
 
11
 
! Отговори
Нас ни освободи САЩ преди 5 години
От съветско робствоНа Блядистанци не дължим нищо!
102
4
 
9
 
! Отговори
Блядистанци преди 5 години
Са опасни!Ако решат ще обявят Варна за нов КримИма ли значение кой ни краде земята?!Блядистанци вън от Родината!
101
0
 
2
 
! Отговори
Чичо сам преди 5 години
До Анонимен 91 до до Дипломиран социолог.Милей,ти си голям фантазьор и лъжец!!!МГУ ,***, не ГМУ!
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 113Откъде липсата на малко благодарност?..Бля-довете имате много изкривено разбиране за "благодарността". Разбирате я като някакво задължение за вечно роболепие, стремите се чрез нея да поддържате едно перманентно "чувство за вина", чатал на врата и постоянна зависимост! Благородният човек никога не търси бладарност и никога не натяква "за ресто" от "за извършена услуга"! Това е много подла манипулация!
99
6
 
8
 
! Отговори
До Крим не е руски99 преди 5 години
Ако знаеше колко руснаци са купили имоти покрай Средиземно море и другаде на Запад,ще се разплачеш от мъка и злоба. Моите деца наеха апартамент в Ница при рускиня и от там обиколиха Прованса. Руснаците обожават топлото море, да прогреят кокалите от свирепите студове. Колко много са в Херцег Нови и въобще Которска бока, в Италия, френската Ривиера, Каталуня, Валенсия, в Андалусия, в Португалия - Кашкаиш, Коимбра. Там, където няма да стъпиш, а ако ти се случи, ще си броиш еврата за евтино кафе!
98
5
 
8
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Да вземем да изгоним руските окупатори овреме че ще вземат да анексират част от България...
97
0
 
1
 
! Отговори
шум в ухото преди 5 години
До Гост104КАКВИ СА ХОЗЯИ ТАКВИ СА ГОСТИ. ха ха ха
96
5
 
7
 
! Отговори
100 преди 5 години
99Питай братушките ти от Британия ,как на всички олигарси им дадоха и имоти и жителство ,Поредни русофоб ,който по-дпалече от късия си нос не вижда!
95
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим НЕ е руски !Да сте учили там? Ами и аз съм учил?.....Учил, недоучил! И ако е вярно, откъде тази омраза? Откъде липсата на малко благодарност? За това, че безплатно са се опитвали да налеят в кухата ти лейка нещо?А ты, суходрочка, русофобом стал! Какво продаваше там - кофточки, свитера? А в Болгарию чего вез продавать? Шевни машини, злато, ловни пушки? Спустить бы тебе в рожу!
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй, тъй, на мен - звездички, а на 106 оставихте думичката, която ме провокира! Що така, бе? Някакъв филтър уж автоматичен, а той - полупропусклив!
93
7
 
8
 
! Отговори
Крим НЕ е руски ! преди 5 години
Да попитам българомразците, т.е. путинофилите : готови ли сте утре да подадете заявление за напускане на Ес и Нато и да последвате раССия? Готовили сте, продажници?...пп. Не мога да разбера, откъде идва тази толкова дълбока ментална привързаност към раССия? Заради финансова зависимост ? Чак не ми се вярва да е от това и така да си зарежеш Его-то заради едни пари? Да е заради руски корени? Може, ама това е много, много малък % от българите. Да сте учили там? Ами и аз съм учил? Тогава от къде ?
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106Паразит си ти, и то от вида острици, които шават из задния проход. Гнъсни, вредни и дразнещи нематоди! Я излез на светло в купчинката!
91
4
 
4
 
! Отговори
hahaah преди 5 години
ще кажа - в еврогейската *** се зсилили, да използвам техния език:))))))))))))))
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До103Какви ти ченгета бе умник, с указ на Путин се забранява на държавни служители да притежават имущество в чужбина.-Е, разбира се, че се "забранява" ... на хартия, няли трябва да държи "патриотизма" на високо ниво, за пред офцете си!
89
14
 
11
 
! Отговори
Балкантурист преди 5 години
Добре, че са руснаците за да кретат нашите курорти.