Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха

В рухналата част от сградата са живели 120 души
146
Експлозия на битова газ събори блок в Русия, четирима загинаха
Снимка: Reuters

Четирима загинаха при рухването на жилищна сграда в град Магнитогорск, Русия. Причината за трагедията е експлозия на битова газ, предаде БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски. Има данни за 52 души. От тях четирима са загинали, 16 са евакуирани, включително 7 деца, още четирима са настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28 души. Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ температурата в уралския град, а студът затруднява работата на аварийните екипи и създава проблеми за хората, които може все още да се намират под развалините, поясни местният клон на министерството на извънредните ситуации.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск, заяви премиерът Дмитрий Медведев.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас". Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: блокРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като нема пари за водка има "Боярищник".
50
0
 
2
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ей за това в жилищни сгради газ, йок, не знаеш кой палачор около теб как си поддържа системите и да не те взиви....мерси, електриката не си я давам....искам АЕЦ не ГЕС.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах какво има САЩ със случая?Да не би гадните империалисти да са замесени?Мръсни гадни капиталисти.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некой се е натрескал с концентрат за вана и е драснал клечката.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много почнаха да падат там панелките.
46
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Бог да ги простиЕХХ ЕКСПЕРТЕЗащо в световен мащаб хората се събират в ГРАДОВЕ?КООПЕРАЦИЯ НА ТРУДА - ПОВИШАВА СЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТАко имаш един блок построен по всички КАНОНИ за енергийна ефективност няколко стотин човека ще се отопляват с ресурсите необходими за отоплението на една луксозна разгърната едноетажна къща постоена по КАНОНИТЕ на ЛУКСА(отворени пространства, Високи тавани, прозорци на покрива и прочие Красоти)
45
3
 
8
 
! Отговори
Инж преди 5 години
Панелното строителство е неподходящо за газ и бойлери! Бетонните елементи (панели) са свързани здраво помежду си и при взрив всеки панел повлича другите. Ако е тухлена стената, ще стане дупка до газовата бутилка или бойлера. А при панелната конструкция... Виждате резултата - целия вход е съборен. Достатъчно е един от входа да е с бойлери или газ и целия вход е в риск.
44
10
 
9
 
! Отговори
У САЩ преди 5 години
Във ФАЩ убийства на ден са десетки, но само с негативни новини от Русия ни занимават.
43
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До F-16Машините не са получени БЕЗПЛАТНО за твое съжаление. Но това го знам със сигурност че са получени на производствени цени тоест както за СССР Армия (все пак сме получили експортните версии на самолетите а не тези за СССР армия - някои самолети са идвали от складовете на СССР Армия и дори са воювали в Афганистан но СССР електроника е сваляна и слагана експортна за Соц бока)
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен до NATO преди 5 години
Абе кре...те..н това е битов инцидент, а какво ще кажеш за младеж в америка застрелял свиоте съученици ? Или някой психопат започнал безразборна стрелба по хора. Ама да бе това това са нормални случки в дивашкия запад сащ.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Взривът е съборил само един вход, а не цял блок.--Малко ли ти е ?
40
3
 
4
 
! Отговори
платена пропаганда преди 5 години
Сега забелязах че карето с новините то Россия е "спонсорирано съдържание". Затова четем постоянно за челния руски опит.
39
9
 
6
 
! Отговори
NATO преди 5 години
Нормална случка в тази азиатска територия
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учете руски господа, за да не се излагате. Взривът е съборил само един вход, а не цял блок. Руските думи за "блок" и "вход" са коренно различни и може да ги обърка само дилетант.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е било некоя от новите ракети на ***?
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБе то и САЩ са богати на ресурси почти колкото Русия, ама 40 милиона американци живеят на купони за храна защото доходите им не стигат и могат само да мечтаят за къщи с басейни, в селата живеят в дървени къщи, а в градовете в комуналки, Русия реши въпроса с комуналките още по времето на Сталин, а много американци още живеят в комуналки.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще правиме ли и тези руснаци паметници в България !?
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Да се случи нещо лошо има безброй причини и варианти. Ако мислим само за това по-добре да се гътаме и да умиргаме.--Пич, слагаш си в къщата бомба! питам - ид-иот ли си ти, или да ? Имаш "вещество" - под налягане, което гори! Какво повече искаш от перфактна бомба! Че на всичко отгоре може да влезе и в ролята на химическо оръжие!Пак те титам - ид-иот ли си?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да се гъзифицираме , да се бомбардираме.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не са дочакали Путин да ги изпрати в Рая !Лека им пръст !