Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

И дали ще съхрани мира? Пита германският външен министър
Обновена: 6 яну 2019 12:19 | 6 яну 2019 12:11, Нели Христова
153
Ще потвърди ли Русия, че ликвидира ракетите си?

Русия трябва да потвърди, че спазва Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО), заяви германският външен министър Хайко Маас в интервю за в. "Велт ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

"Ключът към съхраняването на ДЛРСМО се намира в Москва. Ако Русия иска да съхрани договора, тя трябва да извършва разоръжаване, което може да бъде проверявано", каза Маас. Той напомни, че този договор десетилетия наред е гарантирал сигурността на Европа и затова Германия продължава да му придава голямо значение.

В същото време Маас призна, че от момента на сключването на този договор през 1987 г. положението в света съществено се е променило.

"Трябва да изработим нови правила за прозрачност и контрол на въоръженията. Затова ние предлагаме да се водят дебати по този въпрос с Китай и Индия", заяви той.
На 4 декември м.г. държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че Вашингтон ще спре да изпълнява задълженията си по ДЛРСМО, ако Русия в срок от 60 дни не започне отново да спазва своите задължения по него. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
33
 
35
 
! Отговори
LOVE SOROS преди 5 години
До Adolf EichmannПоредния руски роб, който си няма и идея какво говори :)"Янките" са най-технологично развитата страна в света и колкото и да не ви се харесва това, то си е факт. Не забравяй, че САЩ откри ядреното оръжие 4 години преди руснаците ;)
86
2
 
58
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Русия може да унищожи ракетите за които запада знае под проверка и надзор, но трябва ли да разруши тези за които нато си няма идея, че съществуват? Същата работа стана и в Куба. Американските генерали са гарантирали на Кенеди, че могат да разрушат всички руски ракети на територията на Куба за които знаят, ами другите за които не знаят? В този ред на мисли как може янките да са сигурни, че няма руски ракети в Куба? Няма как. А янките нямат и пво срещу тях докато Путин има за техните ;)
85
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия има над 300 американски бази. Наскоро им доставиха ракети с атомни глави.И какво правим сега. Да ревем ,че Русия не си унищожава техните, но нашите да ги слагаме във всяка точка на Земята.Смешна и жалка статия. За тия 80% дето се връзват на глупости.
84
39
 
36
 
! Отговори
Стронг е преди 5 години
Не поставяйте САЩ и Русия под общ знаменател ! Путин е милитарист и диктатор ! Той си мечтае за някакъв рвванш ,сега в Русия наричат Горбачов предател! Да не би някой да си мисли ,че сибирското джудже се интересува от бита на собствения си народ.! При определени обстоятелства той би предизвикал световна война ,особено ако изпадне в икономическо фиаско ,каквито признаци има! И какви са тези фишеци ,каквито хвърля. с оръжията ! Старото поколение инженери знаем как безсрамно техните агенти крадяха
83
5
 
65
 
! Отговори
САЩ преди 5 години
САЩ раположиха ракети в Полша преди 7 години. Защо? Препоръчвам на Путин да разположи "противоракетен щит" в Куба
82
3
 
60
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
докога германия ще търпи ам бази на територията си те са заплаха за всичкинас какво сте се хванали с русия
81
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има снакции
80
0
 
37
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Перушан
79
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Германия, която се напълни преди година с американски ракети с ядрени глави ще ги унищожи ли?
78
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Путин е виновен!!!"Вярно е. Наистина незнам как издържа Путин на провокациите".---Едва издържа. Толкова се е притеснил горкият, че вече отвреме-навреме забравя да си го ме.сти от левия в десния, когато го провокират. :)
77
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайко Маас, какво ще предприемеш, ако Русия не потвърди, че спазва Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО)?
76
5
 
67
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
А ще махне ли НАТО базите си около Русия.
75
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайко Маас, пред кого Русия трябва да потвърди, че спазва Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег (ДЛРСМО)?
74
37
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски не го считам за ,спасител на България,Издигнат от комунистите.До преди 9 ти,не са го знаели властите.Просто е бил разбойник най-обикновен
73
0
 
39
 
! Отговори
Н преди 5 години
Ни наймалко вас това засяга
72
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ са заплаха,за целият свят,дори за вселената,слугинажа на Сатанаил
71
6
 
53
 
! Отговори
кинжал преди 5 години
Иска им се на сащ,ама друг път,Майк Помпеьо долна твар,гнида
70
5
 
61
 
! Отговори
майорски преди 5 години
незнам за Русия ама от новата история където Американски ботуш е стъпил само разруха и хаос....примери :ЮгославияИракАвганистанЛибияЕгипетСирияУкрайна...и много мног други България е също в списъка макар 4е нас ни завладяха икономи4ески и полити4ески ...с рушвети и подкупи
69
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Според мен Гермния е най-голямата заплаха за мира в Европа.
68
5
 
48
 
! Отговори
майорски преди 5 години
До Анонимен 74ако не знаеш крепосни4еството в Русия е отменено 5 години по рано от Робовладел4еството в Америка !и по онова време 18ХХ години в америка не е било кой знае колко по разли4но от Русия ....беззаконие безвластие ....и робовладелци ....