В. "Велт": Със "Северен проект 2" Русия засилва влиянието си в Европа

Показва ли Русия мускули, коментират германски издания
9 фев 2019 08:30, Петя Славова
154
В. "Велт": Със "Северен проект 2" Русия засилва влиянието си в Европа
Снимка: Reuters

Проектът за газопровода "Северен проект 2" е средство Русия да засили влиянието си в Европа чрез по-голям контрол върху доставките на енергия, заявява в редакционна статия днес германският консервативен в. "Велт", цитиран от ДПА.

Още по темата

"А сега Берлин използва лост да прокара проект, който разделя Европа - "Северен поток 2". Германия и Русия ще излязат победители от този проект, докато губещи ще са Полша, Украйна и всички онези страни в Европа, които изказаха опасения за сигурността и поискаха да се обуздае, вместо да се насърчава руското желание за агресия. "Северен поток 2" ще превърне Германия в основния дистрибутор на руски природен газ в Европа, предаде БТА.

Това е смислено от икономическа гледна точка, но политическият негативен ефект ще е значителен: Москва ще увеличи мощта си, докато недоверието на централно- и източноевропейците към Германия ще нарасне", посочва вестникът.

Друг германски всекидневник, "Райн Некар Цайтунг", се пита доколко благоразумно от страна на Берлин е преследването на спорния проект за газопровода "Северен поток 2" в момент, когато Русия показва мускули.

Много е хубаво, че германско-френските отношения бяха изгладени /с компромиса за регулирането на газопровода "Северен поток 2"/. Защо обаче този газов проект се лансира точно сега, от което ще спечели най-вече Русия, страна, която току-що заяви, че иска да увеличи ядрения си арсенал и разполага с ракети, които могат да достигнат безпроблемно Германия, центъра на ЕС, пише редакционният екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕ САМО ПЕТЯ ,ВЕЧЕ, МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ПОЧИВА НА ЮЖНИ ОСТРОВИ !!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Просто в Европа ще идва повече газ и цената ще падне.Колкото до Источна Европа не трябва да берат грижа, защото и сега има газопроводи които доставят. Строят се и нови като този от Норвегия за Полша.Терминалът в Александропол ще доставя газ от други источници.Русия няма да може да контролира цената.
78
2
 
6
 
! Отговори
тя преди 5 години
По- добре влияние от Русия, отколкото американска експлоатация
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СИЛНО ВЯРВАМ ЗА СИЛАТА НА РУСКАТА РУБЛА И СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА- ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ЗАЩО БЕЖАНЦИТЕ СА ПОЕЛИ КЪМ СКАПАНАТА И РАЗРУШЕНА ЕВРОПА, ОТИВАЙТЕ БЪРЗО КЪМ СИЛНА И МОЩНА РУСИЯ- ТЯ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ- ВСИЧКИ ВЯРВАМЕ В ТОВА И НАШИТЕ МИГРАНТИ РАБОТЯТ В РУСИЯ.
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕГА ЧЕРВЕНИТЕ КАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ЩЕЛИ ДА ЗАВЪРЖАТ ВАЛУТНИЯ БОРД ЗА РУБЛАТА.
75
2
 
4
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Не купувайте руски газ никой не ви кара насила Има американски три пъти по-скъп има и въглища Както вие го наричате "ДИВЕРСИФИКАЦИЯ" !
74
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ ПОКАЗВА МУСКУЛИ, ЗАЩОТО ГИ ИМА. ОТ ТОВА НА ЗАПАД ИМ СЕ ВЪЗПАЛЯВАТ ХЕМОРОИДИТЕ.
73
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е в топ 20 по заболеваемост от туберкулоза. В Русия детската смъртност е по-висока от всяка нормална държава. Какви мускули? Мускули на празен стомах.
72
3
 
12
 
! Отговори
към 63 преди 5 години
"Америка реве, но още не съм видял да е предложила смислена и икономически изгодна алтернатива на руския газ."---------------Надежда всяка тука остави, приятелю. Няма да видиш такава и в бъдеще. Целта на Пиндостан е да печели и да стане едиствен, диктуващ правилата хегемон на планетата, а не да предлага на васалите и на слугите на васалите смислени и икономически изгодни алтернативи, от които последните да дебелеят.
71
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия има нови огромни количества газ. Прочетете какво е Ямал.
70
4
 
11
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
"Със "Северен проект 2" Русия засилва влиянието си в Европа"И обратно!Със "Северен проект 2" Европа засилва влиянието си в Русия.
69
2
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 5 години
УмЦаруваУмРобуваУмПатки пасе...
68
5
 
14
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
България се откажеше на ЮП, ала Германия е по-умен. Германия направи своят СП-2. Кой е загубил? България. И как умно русские направиха! Те не правиха глупи разговори с т.н. ЕС. Те купиха (економически, разбира се) най-важния членът от ес Германия. И Германия направиха всичко. Браво Шредер, браво Россия!
67
2
 
12
 
! Отговори
haha преди 5 години
Защо обаче този газов проект се лансира точно сега - "Северен поток 2" ще превърне Германия в основния дистрибутор на руски природен газ в Европа. Това е смислено от икономическа гледна точка.__________________________________________________________________________ABBA - Money money money
66
5
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
До 64 Германците ? Независими? Да бе да!!!Германия е окупирана държава със слаба армия, без ядрено оръжие и с марионетно проамериканско правителство.Германеца работи като вол и за това е богат но независим е само доколкото нищо в света не зависи от него. Преди 70г. германците се биеха срещу половина свят и го побеждаваха. Сега е никой.
65
4
 
22
 
! Отговори
Край преди 5 години
Тоя вестник Велт да не се тормози толкова за руската газ ми да пита - Какво правят американските бази в Германия?!? От кой я "пазят". Русия сама се оттегли преди 30г. от Източна Германия и не мисли да се връща.
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Държавна сигурностМе естествено, защото германците са умни, независими и работливи, защо ли България не превземе икономически Европа, запитвал ли си се.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка реве, но още не съм видял да е предложила смислена и икономически изгодна алтернатива на руския газ.
62
9
 
10
 
! Отговори
въй преди 5 години
български тиквеници к'во ви интересуват тея игри - и без туй нямате думата там , малко неща зависят от вас ако се напрегнете и организирате поне можете да си осигурите мъничко по-добър живот на микро ниво вий се занимавате със световна политика дето никой не ви цепи басма
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон кога си е променил мнението?