Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!

Някои ракети може да достигнат Москва за 10-12 минути
20 фев 2019 14:25, Елка Василева
411
Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Русия ще предвиди огледални и асиметрични мерки, ако САЩ разположат в Европа ракети със среден и малък обсег. Това заяви руският президент Владимир Путин в годишното си послание към Федералното събрание, предаде ТАСС.

"Вече съм казвал и искам да повторя, Русия няма намерение, това е много важно и го повтарям специално, Русия няма намерение първа да разполага подобни ракети в Европа. Ако пък те наистина бъдат произведени и доставени на европейския континент, а САЩ имат такива планове, поне не сме чули изявления в обратния смисъл, това рязко ще изостри ситуацията в сферата на международната сигурност, ще създаде сериозни заплахи за Русия. Защото за някои класове от тези ракети времето, за което биха долетели до Москва, може да достигне 10-12 минути. Точно това е много сериозната заплаха за нас. В такъм случай ще бъдем принудени, искам да подчертая - именно принудени, да предвидим огледални и асиметрични действия", каза Путин.

Още по темата

Икономиката и социалните въпроси са във фокуса на годишното обръщение на руския президент.

Семействата с три и повече деца в Русия ще могат да получават от федералния бюджет по 450 хиляди рубли за погасяване на ипотечен кредит, заяви Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

Тази допълнителна мярка в подкрепа на многодетните семейства ще бъде въведена с оглед стабилната макроикономическа ситуация в Русия и нарастващите доходи на държавата, отбеляза Путин.

"Хората не можеш ги излъга, те остро усещат лицемерието, неуважението към себе си и всяка несправедливост. За хората е от значение какво се прави реално и как това подобрява живота им, живота на семействата им, и то не след време, а сега", заяви държавният глава.

Путин подчерта: "Не бива да повтаряме грешките от минали десетилетия и да чакаме пришествието на комунизма, трябва сега да променяме ситуацията към по-добро". Дейността на изпълнителната власт на всички равнища трябва да бъде добре съгласувана, съдържателна, енергична - и руското правителство трябва да дава тон, добави президентът.

Руският лидер предложи от 1 януари 2020 г. помощите за първо и второ дете да бъдат увеличени, като достигнат двойния размер на жизнения минимум. Той изрази убеденост, че през 2023-2024 г. в страната ще бъде възстановен естественият прираст на населението.

Държавните и общинските служители, заети в социалната сфера, не бива "никога да допускат високомерно отношение, неуважение към гражданите - нито с думи, нито с действия", подчерта в посланието си Владимир Путин.

Това е 15-ото годишно обръщение на Владимир Путин. За втора поредна година то не е в Кремъл, този път темите не бяха обявени предварително.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин: Разположат ли САЩ ракети в Европа, Русия ще отговори!Отговорът ще бъде унищожителна анимация с отвратително качество.
208
3
 
3
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Мечтите са безплатни,Препоръчвам ви филм "Срив", там бивш Майкъл Рупърт обяснява за ресурсите, конкретно нефт и САЩ. Дори в отделни части на колите се ползва нефт, същото е с пластмасата и пестицидите - четката за зъби и паста. Нещата за ресурсите са много по-критични.Иначе ви препоръчвам Crossing the Rubicon и A Presidential Energy Policy...Книги от Майкъл Рупърт, предупреждава, че ще го убият, първият неуспешен, 2014 го намират прострелян в главата на 65 г.,както и др. осмелили се да мисля.
207
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** много разбира от самолети ама сам армия няма надява се на Ердоган ! Аве смешници ще ме уморят от смях.
206
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Да но никой не го третира като руско, така руските майки ще ходят в черно.Това е положението"ЕХ КЪСОГЛЕДИето ти пример с 8 бр F-16V за България1. могат да оперират само то Графа2. Трябва да се бръкнем за нова логистична база - няколко КЛИМАТИЗИРАНИ БУНКЕРА за боеприпаси3. Трябва да ремонтираме до състоянието на Графа още 2 авиобази за да има къде да кацат Ф-16 в случай на нужда(атмосферни условия)4. Трябава да се бръкнем за нови Бункери за Ф-16 - ясно защоПлащай от джоба си
205
3
 
10
 
! Отговори
Мачкай преди 5 години
Мачкай Путин
204
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** дьвче чесьн и лук и смьрди много яко разбира от ракети краставици и домати
203
4
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Дали наистина си Боби или онова Изгърбиче ще се окаже прав този път?Руското оръжие се прави от най-съвременни материали по най-модерни технологии. Сравни 2000 изстрела, които дават за живота на цевта на наш, български, отечествен, патриотичен пистолет с 50000 на един ПЛ-15, СПС, да не говорим за "Стриж"! Или стоманите, които използва Лобаев за неговите снайперски карабини. Или за "немагнитните" високоякостни стомани за подводниците. Или за композитите за самолетите.Материалознанието е силата им
202
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"да не говорим че света отива към масови електрически коли, при които пионери са западния свят."Първите електромобили в САЩ се появиха още 70 години на миналия век след петролната криза. Дори с допотопните акумулатори(литиово *** батерии нямаше) колите бяха рентабилни. Но къде са сега тези коли - в музеите - защо защото петролната мафия склони САЩ правителство да не дава грандове за развитието на тези технологии а фалиралите фирми ги изкупиха петролните мастодонти за всеки случай
201
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно западно оръжие ако го третираш/поддържаш като руско то просто ще откаже ни повече ни по-малкоДа, но никой не го третира като руско, така руските майки ще ходят в черно. Това е положението.
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби, с допотопни технологии не можеш да постигнеш ТТХ, кавито може с модерни технологии.
199
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиНа парада за да спестят пари са ползвали НАБОРНИЦИ механик водачи принципно ги обучават 3 месеца все едно и също до автоматизъмНо доставката на Т-14 закъсняБоби, колко пари да спестили на фона на парад, струващ към 10 млн долара? И последно, кое е причината - икономия или доставката на Т-14 закъсняла?
198
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Е, добре щом руското оръжие е допотопна техника, няма от какво да се страхува демократичния запад! Само незнам защо щатите вият на умрело и вдигат врява заради руските ракети!"Защото след появата на Калашника руснаците всичката си бойна техника се опитват да я направят като него - Евтина, Надеждна, с приемливи ТТХ, елементарна за ползване, подръжка с май на та, тслъта и флексоженаЕдно западно оръжие ако го третираш/поддържаш като руско то просто ще откаже ни повече ни по-малко
197
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука пак са се събрали ботовете дето разправят едно и също че някой им иска ресурсите на Руснаците :D всички основни ресурси, с които си изкарват парите основно (не с технологии) САЩ си ги имат, доставят си от други, да не говорим че света отива към масови електрически коли, при които пионери са западния свят. Мечтите са безплатни!
196
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако сьм на Путин веднага пускам една атомна бомба в Гайньостан това е от пьрва необходимост
195
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименСАЩ са окупирали Германия1. Без съгласието на Немското правителство могат да правят в тези бази каквото искат ПРИМЕР Франфурт релно е ЛОГИСТИЧЕН ХЪБ по време на развръщане на части за поредната война дори местните САЩ администратори не знаят какво и колко оръжие има там.2. САЩ държи ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ на територията на Германия въпреки политическото решение на парламента на Германия3. САЩ имат повече военни от Немската армия в Германия4. ВБ има военни бази в ГерманияСуверенитед?
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 224Е, добре щом руското оръжие е допотопна техника, няма от какво да се страхува демократичния запад! Само незнам защо щатите вият на умрело и вдигат врява заради руските ракети!
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни и същи болни хора пишат, че: 1. САЩ са окупирали Германия, имат осем бази и не им връщат златото и; 2. САЩ плащат 1.5 милиарда долара само за Рамщайн. Не знам, с Г3 си ли мислите като пишете?
192
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"е ВСЕ ПАК СЕ ОПИТАХА ДА ГО ОПРАВЯТ Т-14. РАЗПАДНА СЕ ОЩЕ НА ПЪРВИЯ ПАРАДГРЕШКАТА Е МОЯ"Грешката е твоя ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВНа парада за да спестят пари са ползвали НАБОРНИЦИ механик водачи принципно ги обучават 3 месеца все едно и също до автоматизъмНо доставката на Т-14 закъсняна парада младежа включва АВАРИЙНАТА СПИРАЧКА(бутон)След това два БРЕМ(Т-90) не можаха да мръднат с теглене Т-145 мин след като инжинер на завода влезе в танка на собствен ход се изнесе от площада
191
2
 
1
 
! Отговори
Млад Старец преди 5 години
"огледални и асиметрични" е добре казано.
190
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тинев: Тая същата статия я има в Работническо Дело от 1988....сам си коментирай другото