Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много славно е да избиеш милиони руснаци и да предизвикаш втората световна война. Сталин, този демон пратен от Луцифер, е захранвал с ресурси немската армия да коли и беси народите в Европа! Последните влакове със суровини са пътували за Германия когато започва Операция Барбароса. Няма по-големи демони от т.н. "стари болшевики" - Ленин, Троцки, Сталин, Дзержински и т.н. Масови убийци и психопати,. "Ако трябва ще избием 80% от руския народ, но ще наложим комунизъм". Това са ви идолите.
414
4
 
6
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Думи...само думи...Ленин и Октомврийската революция са " плод на руски контрабандист на оръжие " живеещ в Германия - предложил план за отслабване на царска Русия....Ленин търсен от Швеция терорист - я пресича в запечатан с немския орел конски вагон - заедно с още 30ина "другари" - терористи...първите "стачки и демонстрации" в Русия са финансирани с 3 000 000 райхсмарки!Истинския баща на октомврийската революция е Александър Парвус!
413
3
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До Ци-ник,Образование от западопоклонник, ако ще и безплатно да е- НЕ, Благодаря! Първо вземи направи една ревизия на собствените си възгледи и убеждения, чак след това ходи да поучаваш хората, че и да предлагаш да ги образоваш, че и платено!
412
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък и нещо да добавя.Ще помоля днешните фенове на тоталитарни крадци и тролещите в тяхна полза да не си приписват победи над нацизма който нямат.За да победиш нацистите трябва да си бил на фронта, а там Путин Тръмп и троловете им не са били и им настръхват космите при мисълта че биха могли да трябва да са.Нацизма го победи руския и другите европейски и азистски народи не комунистическата номенклатура която по това време се занимаваше с крадене от едри търговци и геноцид на диховния елит.
411
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, РУСИЯ НЕ Е///България е най-старата организирана държава в Европа,но Русия се ражда като държава още през 8 век и е била с не по-малко висока култура от България и Византия,преживява жестокото нашествие на монголите от които е треперела цяла Европа и се справя с тях,спира нашествениците от Азия като с това предпазва Европа,а в западна Европа до 16-17 век е нямало държави,а само разпръснати малки бедни феодални владения.
410
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАБРАНА НА РУСКАТА ПРОПАГАНДА
409
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ СМЕ С РУСИЯ
408
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които са мислели да стъпчат СССР,са нацисти!А тези от СССР,които след обрата на войната,са искали да стъпчат Германия,как се казват?
407
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са войни, но не знаят какво да правят със свободата си. Огромни ресурси, слаба икономика и беден народ. Вярна е приказката, че онова, което сам си направиш и най-големият ти враг не може.
406
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Анонимен 428 Да , да си беден е голямо предимство.
405
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За комунизъм и социализъм ей сега ти обяснявам.След създаването на ссср там управлява болшевизма или тоталитарния комунизъм който е друга подобна на нацизма ***.Но социалисти и анархисти са гонени и преследвания в ссср и комунистите ги наричат социалпредятели защото отхвърлят тоталитарния комунизъм и го обвиняват че чрез неговата номенклатура създава нова крадлива буржоазия, което и е вярно.Тъй че комунисти и социалисти не се обичат.Нищо, че имат родствени представи в някои черти.
404
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, РУСИЯ НЕ Е///България е най-старата организирана държава в Европа,но Русия се ражда като държава още през 8 век и е била с не по-малко висока култура от България,Византия или България,преживява жестокото нашествие на монголите от които е треперела цяла Европа и се справя с тях,спира нашествениците от Азия като стова предпазва Европа,а в западна европа до 16-17 век е нямало държави,а само разпръснати малки феодални владения и много ниска хигиена и култура
403
7
 
8
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Руснаците никога не са живели НИКАКЪВ живот...те винаги са слугували...и вегетирали!Така и до днес!
402
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две обяснения за въпроси по долу.Първо руския народ е в и е част от Европа другите народи в руската империя са си чисти дръпнати азиатци ако те са европейци значи и арабите с френски паспорти са европейци второ руската държава винаги се е правила по модел на азиатски хаганат тъй че нищо европейско няма в нея и трето социализъм и комунизъм не е едно и също тъй че да заразата на тоталитарния комунизъм дойде от ссср но не и демократичния социализъм.
401
1
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До Ци-ник, Това за "твоя стил" се отнасяше само за "шшшш...алоуууу", а това относно 9-ти век и България съм ти го написал като ! Да пределно съм наясно, че България е била силна и могъща държава през 9-ти век! Друг е въпроса какъв е бил вида на кирилицата по това време!
400
1
 
4
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Сталин е системно пребивания син на пиян обущар...заловен от царската тайна полиция ...става доносник...когато е заточен в Сибир - другарите му научават по 2 - 3 чужди езика в дългите нощи на нищоправене...а на въпроса им - защо и той не учи - тъnaка социопат - отговаря, че няма да учи империалистически езици.Даже и шпионина на немския ген.щаб - Ленин - вижда заплахата за СеСиСЕРЕ в лицето на Сталин и пише до ЦК - ДА НЕ ГО ИЗБИРАТ!
399
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле каква агресия към нацистите а руснаците забравиха че бяха дупе и *** с тях като нападнаха и поделиха Полша или за това забравиха.А за официалните снимки с Хитлер и Сталин под ръка ухилени като *** в тенджера какво ли ще кажат.Някоя лъжа пак вероятно сигурно.А за нацистите да те не смачкаха ссср той сам се смачка а и не е имало нужда щото вместо да завладеят Русия сега демократично ги избраха там на власт начело с фюрера Путин другарчето на другия фюрер Тръмп.Днес е на мода да си тиранин.
398
3
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
До до 392 398 Че то има ли разлика между СССР и социализма ? Нали от там тръгна заразата.
397
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА, РУСИЯ НЕ ЕБългария е в Европа, Русия също е в Европа( Европейска Русия) . Русия е на два континента - Европа и Азия, а в миналото е била и на 3 континента.
396
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПрез 1939 в Брест-Литовск германци и руснаци правят общ парад,анонсирайки подялбата на Европа между вълци в *** кожи!Шест години по-късно германците са загубили войната и всичко останало!Руснаците са спечелили 20 млн.жертви и рухнала държава!Така завършват имперските ортаклами...--------Абсолютна опашата лъжа,нещо друго не можа ли да излъжеш?