Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
9
 
14
 
! Отговори
Някои данни преди 5 години
САЩ дават на СССР по време на войната:22,000 самолета13,000 танка375,883 камиона51,503 джипа165,000 триосни Студебейкъри3,000 щабни коли Вилис35,170 мотоцикли131,000 автомата1981 локомотива11,155 вагона105 подводници90 товарни съда105 подводници28 фрегати197 торпедни катери7,784 корабни двигатели2,130,000 тона авиобензин2,300,000 тона стомана$1,078,965,000 за машиностроително оборудване4,478,000 тона консерви
434
9
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Европа ще ви принуди да живеете по правилата!"Коя Европа?Евро-Халифатът ли?Както вървят нещата,да не вземат да търсят спасение в Източна Европа като ги натиснат тара*мбуките,които сами докараха!Щото източните държави упорито отказват да се "оцветят"!
433
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента целта е, да ни скарат и вкарат в конфликт помежду европейските държави,не трябва да допускаме раздори в Европа никога,нито с руснаците,нито с англичаните,нито с немците,защото колкото е по-разпокъсана Европа,толкова по-безпомощна и по-бедна ще е!
432
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:-)НА старите карти Европа е територията на Южна Тракия. Поради климатични особености (скоро ще разберем за тях) тогава днешна северна Европа е била слабо заселена. Не случайно голяма част от историята им е свързана с тевтонските рицари.
431
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нацистите не стъпкаха вСеСеСеРе, после нормалния цивилизован свят го стъпка...икономически. Прати го в небитието за 0 време. Че и онея дето бяха държани в рая насила се пръснаха все по загнилите части на света.:D
430
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
459 Не знам кой кого ще принуди,но в днешният и утрешен двуполюсен свят САЩ-Китай,шансът за нас е съюз между ЕС и Русия!
429
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
То и американците вече пета година се провалят с Русия.Не им остава още много да опитват...
428
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До: 434Това се нарича "проклятието на ресурсите".Богатите на ресурси държави са бедни икономически. Факт!
427
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя готин нов сериал игра на *** няма край бе надмина и дързост и красота.Докато нацистки и комунистически мишоци не свършат всичките пари на Путин и Тръмп ще продължават да се дерат наляво и надясно.Що се отнася до я.стреби и мечки не ми дреме от тоя . империалисти зоопарк от кандидат колонизатори.Трябва света да се обедини против тях и и двете роботърсачески империи да си седнат на ***.Много здраво са се разпищолили и стават вече ама нетърпимо нахални днес тук.
426
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макар и утопично съюзът между Европа и Русия е единственият шанс,да бъдем фактор в днешният свят!
425
2
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До Ци-ник,Чети, чети, ама гледай какво четеш, осмисли го първо и тогава коментирай!
424
6
 
11
 
! Отговори
PD преди 5 години
Честит празник на "Братушките"!Най великото дело в новата история. В по общ план е поредната битка, за възпиране на господарско слугинажния модел. Напред ни чакат нови такива. От народите на бялата раса, само руския остана с нужното за отпор разбиране, за справедливост, всеотдайност и свободолюбие. В останалите е само личностно качество.
423
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен446Едната гола чест им остана.
422
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За диктаторите като ни обясняваха на времето в академията ни го обясниха така има два типа хора едните ценят само своята свобода другите и чуждата.Първите са тоталитаристи вторите демократи.Който иска само за себе си абсолютна свобода може да я има само като отнеме тази на другите за това и в диктатура диктатора му е позволено всичко а на другите нищо.Тъй че ценители на своята свобода колкото искаш.Всичките са един тип ***.
421
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж на най-старите карти къде пише "Европа",не в държавите от западна Европа,а точно на мястото на териториите на Русия пише "Европа" и днешна Полша,която също е била част от Русия в миналото.Русия е имала една изключителна култура,писменост и образование,бани,дикато в западните държави дори владетелите им са били неграмотни.Но днес трябва да се обединим,защото Европа трябва да е цяла,вкл. и Русия и да не допускаме раздори и конфликти в Европа!
420
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В днешно време Някой е забравил урока,и пак притиска"мечката"Лошото е че тоя път никой от"дразнителите"няма да се измъкне ненаказан!
419
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 444 съвършено прав си и аз това казах но никой не чува.Тоталитаризма все тая ляв десен или в пресен си е отврат по дефиниция.Нацисти,комунисти,фашисти,джихадисти,тръмписти все една и съща крадливаот психопади и убийци изтребващи собствените си народи и когато свършат с тях подкарват и чуждите.На всичките кандидат страни им трябва концлагер и там бой и работа цял ден докато припаднат, да пробват онова дето го искат са другите на свой гръб,щото на чужд винаги е готино.
418
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ци.никНа бас,че зад тези изпратени немци за Окт.революция са стояли англичани,те са всявали раздор сред европейците,но после идват проблеми и на тяхната глава и започват да подпомагат руснаците,за да не бъдат унищожени от немците.И в ПСВ също англичани са стояли зад започването на войната.Русия е спасявала непрекъснато европейските държави от войни,много пъти,без никаква изгода за себе си и са давали много жертви.Виж на най-старите карти къде пише "Европа",не в държавите от западна о
417
1
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
До Ци-ник,Кво- ти изобщо четеш ли ми коментарите или пишеш само пишеш и адресираш до мен само ей така- да пълниш форума?
416
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 437 тия дето са искали да стъпчат Германия след войната се казват американци и колонии за световно крадене и сие, но спокойно сега и на мен и на теб ще ни пишат по един минус щото долу пак цари война на *** *** превели са им вчера заплатите от НКВД и драскат като разпрани.Впечстляващо е колко фенове имат в България нейните бивши съветски окупатори дето ни смениха мирно режима с армия.И те нападна хуманно като американците.Но пък парите от диктатори разливат паметта на задниците.