Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети

Грузинските авиолинии нямат право да влизат в страната
22 юни 2019 18:48,
126
Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети
Снимка: Reuters

Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8 юли, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки руското транспортно министерство.

Още по темата

Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия

"Причината за спирането на полетите е необходимостта от гарантиране на достатъчно равнище на авиационна безопасност, както и наличието на просрочени задължения" на грузинските компании, се казва в съобщението, публикувано на сайта на транспортното министерство, пише БТА.

Вчера руският президент Владимир Путин забрани временно пътническите полети от Русия до Грузия, след като в Тбилиси започнаха безредици, причинени от посещението на руски депутат, припомня Ройтерс. Забраната за грузинските полети до Русия също влиза в сила от 8 юли.

Експерти заявиха, че забраната руските авиолинии да летят до Грузия ще доведе до първоначален спад в туристическия поток, но очакват грузинската туристическа индустрия да се възстанови бързо, предаде Асошиейтед прес.

Забраната напомня на въведената през 2006 г. забрана за полети и за внос на грузинско вино и минерална вода. По-късно тези забрани бяха отменени.

"Първоначално те имаха негативен ефект, но бяха намерени нови пазари и нови договори. Мисля, че същото ще стане и в сферата на туризма", заявява Кака Гоголашвили от грузинската туристическа агенция Глобал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Русия цивилизова средноазиатските републики в Съветския съюз. "Мдаа с 25% руслямци......честито.
38
3
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
заглавието и статията определено са за "Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети", a в коментари от дойче веле от германия чета за изборите в туркия. и си викам, че аз ли започнах не разбирам български...
37
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалираха руснаците!!!Слава Америка.......
36
16
 
7
 
! Отговори
Anus shepti преди 4 години
ЯЗЬК ЗА РУСНАЦИТЕ
35
24
 
11
 
! Отговори
операция на НАТО преди 4 години
Руския окупатор ще бъде сериозно ударен в Южна Осетия
34
10
 
25
 
! Отговори
Ястребител преди 4 години
Грузия представлява сериозна заплаха за сигурността на Руската Федерация и като превантивна мярка Русия трябва да наложи пълно икономическо амбарго на джугашвилите, морска блокада и да каже на Азербейджан да затвори границата с Грузия. Турция може да окаже също съдействие на Русия като си затвори границата с Грузия. Разбира се срещу сделка за военна технология, като С-500, Ка-52, СУ - 57 и пр.
33
19
 
12
 
! Отговори
Аерофлот конец преди 4 години
Руски самолети не могат да летят през Украйна, сега през Грузия, скоро Аерофлот ще трябва да минава през Северния полюс за Париж
32
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия цивилизова средноазиатските републики в Съветския съюз. А САЩ отне цивилизацията от Афганистан и я превърна в ислямска република.
31
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранени са полети на руски компании руснаците не са затворили въздушното си пространство за полети към Грузия. Руските туристи са съществена част от туристите в Геузия, но по голямата част не са руснаци 80%Русофобите в Грузия със сигурност приветстват това решение на Путин, едва ли зависимост от русия им е много по вкуса.
30
20
 
9
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Военните бази на НАТО в България са близко до Грузия, от там може да се започнат наказателни удари срещу агресора Русия.
29
21
 
11
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Русия е агресивна и примитивна държава, цивилизования свят трябва да я научи да не се меси във вътрешните работи на съседите си. Ако не разбират от приказки може да бъде използвана за целта и военна сила
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30България развита страна, ти ме расмя....Да така е развитите държави от западна Европа нямат прираст но те си държат едно ниво.Например Германия е 82м. от 50години насам...Колкото до имигрантите, нормално, те вършат черната работа...на кой му пука да се гърчат, винаги ще си останат чужденци.
27
16
 
8
 
! Отговори
санкции до дупка преди 4 години
Достъпът на руски самолети до небето на Европейския съюз трябва да бъде забранено, при нужда НАТО да ги сваля с ракети
26
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грузия трябва да плати на Русия за сталинските репресии на грузинеца Сталин.
25
3
 
8
 
! Отговори
до швабата преди 4 години
и това ще стане, споко, бързаш, тогава ще ти замръзне ехидната усмивка
24
8
 
6
 
! Отговори
до men преди 4 години
aбе пъпеш, дори и цялата полиция да ти подменим пак ще ми приказваш клишета от типа шкембелии....ти къв си, манекен сигурно от фешън ченал
23
14
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Владимир Илич Путин трябва да забрани на грузинските самолети да летят и над грузинско небе ! Щом украинските води са руски , защо грузинското небе да не е руско ?!
22
6
 
20
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До русофил=предател: Пак ли тия кьорфишеци. Германия защото се отказа от Русия строи Северен поток 2, Австрия и Унгария, които щяха да се включват към Южен поток, сега също ще се закачат към Северен поток 2. Ние иначе уж сме русофили (т.е. "предатели" според теб), а проваляме всички съвместни проекти, и все си мислим, че някой ще ни похвали за това. А накрая сме от губещата страна.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми ще им преотстъпим туристите от САЩ които Герб обеща да доведе
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те грузинците имат ли самолети?