Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж

Косачов: Крайно тревожни новини идват от България
10 сеп 2019 10:17, Елка Василева
188
Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия, предаде ТАСС.

Още по темата

"Крайно тревожни новини идват от България. Поредица задържания, разпити и обвинения в "шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Отлично познавам мнозина от тях", написа днес във Facebook председателят на комисията по външни отношения в горната камара на руския парламент.

Той добави, че руските парламентаристи са постигнали в сътрудничество с тези хора много неща по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, организиран всяка година в Крим от Съвета на федерацията.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България ", предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
5
 
12
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Забравих да добавя те и Южния поток ни спряха ,а глупавия турчин си скъса подметките да ходи на колене до Путин , но ние сме хай ,нищо ,че сме най-бедни ,абе ние сме супер,но германците стоят завода в Турция , тази лошата с диктатурата ! Само пропаганда , а за обикновения българин ...! Важно е *** да са на власт,за да може каквото е останало да се опоска нищо, че хора не останаха тука ...!
124
5
 
8
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Защо не закриете всичко руско у нас , АЕЦ , военни заводи и т.н Те сега американците ни построиха хиляди неща и с тях само печелим ..! И нови самолети ни дадоха е на двойни цени ама как и да е и от Мариците ,които руснаците построиха и от тях тока е без пари и златото ни изнасят ,но нали всичко е ок е ама за всичко са виновни русофилите , те и петрол ще ни вкарат , ама от зад ........ Само ние плюем, затова ще страдаме !
123
4
 
5
 
! Отговори
КНЯЗ КРУМ преди 4 години
До анонимен 127:Чети "Именника на Българските князе" за Исперих княз (понякога КЪНЯЗ), старо-Българските редакции на Манасиевата хроника (Крума княза, Кардам князь) и древните Български надписи, в които владетелската титла е КАНАС (гръцки запис на титлата КАНАЗ т.е. КЪНЯЗ/КНЯЗ, посочена като Българска в древноарабските извори).
122
7
 
7
 
! Отговори
КНЯЗ КРУМ преди 4 години
Затова историята на България, т.е. биографията на Българския народ е два вида - истинска и русофилска !
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КНЯЗ КРУМДе си го чел в оригинал това дето си го писал?
120
7
 
6
 
! Отговори
КНЯЗ КРУМ преди 4 години
Четете древните извори в оригинал - в тях пише че Ирник, Кубрат, Исперих, Кардам, Крум, Паган и Мортаг ("Омортаг") са князе и никога (НИКОГА, Н-И-К-О-Г-А !!!) не са били "ханове"! Те са "ханове" само в руските фантазии и в русофилските учебници - не във историческите хроники! Русия ги направи "ханове", за да ни изкара черни татари и диви катунари, та по-лесно да ни открадне Кирилицата: да ама не е познала с кого ще се заяжда, за да не си отима безброй ядове и гайлета!
119
6
 
9
 
! Отговори
До анонимен 121 преди 4 години
На продажния анонимник 121 честта на Русия му е болка- не честта на България, с която Русия хиляди пъти се подигра!
118
7
 
10
 
! Отговори
До анонимен 121 преди 4 години
Какви "предателства" на България бре, глупец ??!! Нас Русия ни предаде хиляди пъти на сърби, гърци, власи, татари, турци и македонисти - ние имаме право да реагираме както преценим, а не като овце да се оставим на заколението, което ни бе докарано от Русия!
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на руснаците не е в това че има русофили в България които народът ги дискредитира публично,а в това че тези русофили не могат да се домогнат до абсолютната власт в сърцето на Европейският Съюз,и да подпишат така неудачните договори за АЕЦ,и газопроводът които са в силен ущърб на Българската държава и икономика.И не само това,ами и положението на зависимост за в бъдеще.Кремъл иска само един мандат на своите хора в България колкото да подпишат,и после да идва който си иска на власт.
116
4
 
9
 
! Отговори
До евроатлантическа преди 4 години
"Македонска", "беларуска" и "молдовска" нация по-добре ли ти звучи от "косовска" бе рублофилче- забрави ли, че сталинистът Тито създаде Косово като държава??!!
115
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Путин който лъже че има Македонска нация"Путин ще намери начин да защити честта на Русия и да отмъсти на България за предателствата и отношението. Голяма, скъпоструваща грешка на нашите *** е тази политика
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 118 каква любов на Българина към Русия?Путин който лъже че виж ли азбуката е дошла от тях или от Гръцките *** !Путин който лъже че има Македонска нация и същия казва че ни освободил от Хитлер!Освободители не избиват царски семейства не правят атентати в църкви не избиват интелегенцията и не крадат архиви !
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 115 със сигорност НФСБ не са рубладжии!
112
10
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Каква изключителна недалновидност....Хайде започвайте и дерзайте с репресиите си срещу русофилите в България - няма да е за първи път в историята ни......Само че атлантиците е добре да знаят: няма тояга която може да избие любовта на българите към Русия
111
4
 
4
 
! Отговори
Аз пък преди 4 години
Аз пък искам БългароЧерноморска организация - нещо против!Индианоеладите съвсем изтрещяхте.Режете глави, арестувате, обвинявате без презумция за невинност, изобщо Гестаповските соро"*** в действие.Пяна и жупел, врящи казани, дъх на евроатлантическа сяра.Утре в концлагерите ще ни вкарате....Избършете лигите, че ще се задавите, носоглътката ви ще сдаде багажа.
110
4
 
3
 
! Отговори
Евро атлантическа преди 4 години
Ти да видиш, колко авторитетно звучи, ерде люлката на европейската цивилизация Елада, ерде Антлантика и индианските племена.Много индиано-еладско съчетание, като Западни Балкани, и Косово държава.Само изтрещели соро$roиди измислят подобни словоизвращения, свързвайки ги с някакъв техен си смисъл и логика.
109
5
 
8
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 4 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Кольо Колев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, П. Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, Първ.Симеонов,Шаренкова,братя Чукови, Иво Христов
108
4
 
8
 
! Отговори
За доброто на БГ преди 4 години
Освен да се вкарат няколко агента в затвора, трябва да се забранят и няколко български партии, за които руските интереси са по-важни от българските!
107
4
 
10
 
! Отговори
Нахендри агента преди 4 години
Някой съмнява ли се, че Русия има интерес България да бъде отклонена от евроатлантическата си ориентация и работи сериозно в тази насока!Без овладяването на България балканската им геополитика е обречена на крах!Някой съмнява ли се, че "Движение русофили" работи синхронно с руските интереси!В Парламента има цели 3 партии, които активно защитават руските интереси!Едната даже напира да идва на власт. Ако не им резнем навреме манерките и тези успеят,то ще си припомним как 1$ става 3000 лв
106
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Руски сенатор ще защитава русофилите ... ""...........Аз като ви казвам, че Русия само чака повод да вкара войски някъде, ... българските селяни се смеят и не вярват.