Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж

Косачов: Крайно тревожни новини идват от България
10 сеп 2019 10:17, Елка Василева
188
Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия, предаде ТАСС.

Още по темата

"Крайно тревожни новини идват от България. Поредица задържания, разпити и обвинения в "шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Отлично познавам мнозина от тях", написа днес във Facebook председателят на комисията по външни отношения в горната камара на руския парламент.

Той добави, че руските парламентаристи са постигнали в сътрудничество с тези хора много неща по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, организиран всяка година в Крим от Съвета на федерацията.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България ", предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
12
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
Русофилите ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ В РУСИЯ, американофилите в САЩ, туркофилите в Турция, СЪС ЗАБРАНА ДА СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО В СТРАНАТА, ДОКАТО ЖИВИ И САМО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ! Лошото е, че НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ!
104
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пращайте армията докато тези гербави *** не са прекъснали окончателно отношенията между България и Русия. Третирайте ги като терористи. Няма по *** човек управлявал държавата от банкярския кютук.
103
8
 
10
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Рашка - Говняжка кога не се е бъркала във вътрешните ни работи чрез петата си колона безродниците ***. И сега продължава. Ето така трябва - да идват туристи, бизнсмени, да купуват апартаменти, обаче шпионите наши и тяхни - бой по червените кратуни и в панделата. Казах.
102
3
 
5
 
! Отговори
ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИ преди 4 години
Помнете....Ние ви наблюдаваме....Бъдете кротки в изказванията си...иначе ще ви посетим в 7 сутринта и ще ви отведем на разпит....
101
6
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 4 години
Ясно е , че Борисов скоро ще хукне да бяга , затова трябва навреме трябва да се следи неотлъчно и да се пипне за гащите!Може да се е харесал на янките , но в България вече е най.мразения !
100
2
 
12
 
! Отговори
32 преди 4 години
До 123Само ние българите като наивен народ вярваме, че в политиката има приятелство. Там има само интереси. Русия и Турция скоро ще се скарат.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв ционски ред бе, мен, Русия продава ПВО на Турция, ти врагове ги изкара :)
98
5
 
8
 
! Отговори
Тъжна работа преди 4 години
е бългърската "политика"- без суверинитет, без собствен идеал, без гръбнак, без себеуважение, без морал, без памет, без сила, без интелект, без стратегия, безродна и малодушна - ТЪЖНА РАБОТА!!!
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
според мен проблема е че са про руско настроени и от там е проблема , просто се чудят как да ги сплашат
96
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интерсно ми е какво могат да шпионират като ние нямаме армия нито техника , имаме няколко самолета и малко бронирана техника , просто това са пълни глупости
95
12
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
по закона за шпионаж всики натовци и евро-атлантици трябва да са в затвора!
94
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а червените *** за Сибир където им е мястото
93
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците да си гледат собствената тоалетна!
92
12
 
10
 
! Отговори
туй беше преди 4 години
До сега говняшките си правеха каквото искат из родината необезпокоявани от закона.От днес нататък прането на руски пари стана забранено.
91
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно ще се наложи днешните управляващи да целуват ръка на руснаците, затова, че досега целуваха гъ*за на американците!
90
13
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКААА преди 4 години
Оставка на диктаторите от ГЕРБДолу диктатурата!
89
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те сега ще видим "Кон боб яде ли"?Руснаците ще ни скъсат от бъзик, за реалните последствия да не говорим....., много са злопаметни...Май, ще се наложи "Буда"лата доа ходи в Московията и да целува зад..., ъъъ.... ръката на бащицата!!!!И за кво му трябваше тази "инициатива" и още по-важно Ккой му пусна тази "муха"!
88
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво тайно има в България за разузнаване? Министрите по телевизията съобщават броя самолети изтребители, броя танкове, броя за закупуване на самолети и бронетранспортьори. Медиите раздухват всяка клюка и тайна. Чужди НПО-та вземат пари за пропаганда. Не забраниха финансирането от чужбина на религиозни организации и партии, както бяха обещали, защото имало опасност за националната сигурност. Олигарсите вече могат да си купуват партиите.
87
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ТТРеално аз казвам че броя мъртъвци - което е буквално/директно описание на това което правя а наименованието на длъжността ми пре спокойно може да бъде и Бля Бля. Проверявам кои хора са починали за да се оформят съответните документи. Да и такава работа има. Ровя се в съответните бази данни и вадя информация за съответните хора.
86
5
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 4 години
До Боби...и какво точно "работиш"-превеждаш вестник" Известия" на български ли???