Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж

Косачов: Крайно тревожни новини идват от България
10 сеп 2019 10:17, Елка Василева
188
Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия, предаде ТАСС.

Още по темата

"Крайно тревожни новини идват от България. Поредица задържания, разпити и обвинения в "шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Отлично познавам мнозина от тях", написа днес във Facebook председателят на комисията по външни отношения в горната камара на руския парламент.

Той добави, че руските парламентаристи са постигнали в сътрудничество с тези хора много неща по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, организиран всяка година в Крим от Съвета на федерацията.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България ", предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
11
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До ТТЕХ "УМНИКО"1. От трета година в университете до ден днешен работя без прекъсване по специалността за която съм учил.2. Ако бях на Московска хранилка Умнико щях да си изтропам опорките без даже да си направя труда да си напиша името както правят ТРОЛОВЕТЕ и да мина на следващата тема да се изтропам и тамДо Симеонов"Най-големия проблем на българската политика от ХХ и ХХ век са точно тези предатели"Според мен ББ, правителството и Половината Парламент ни предадоха със сделката за Ф-16!
84
4
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Скоро ще ги изкарат и репресирани интелектуалци. Ще реват, че в България има политически репресии и е застрашена свободата на словото. Стой та гледай!
83
7
 
11
 
! Отговори
ТТ преди 4 години
До Боби-Пиши,пиши сега моето момче щото скоро рублите ще секнат и ще трябва да работиш ако искаш да ядеш...Московската хранилка се поопразни вече....
82
9
 
20
 
! Отговори
Симеонов преди 4 години
Най-големия проблем на българската политика от ХХ и ХХ век са точно тези предатели.Те са патриоти на ссср и русия, а не на България.Ако им падне възможност ще ни харижат на путин и ще викат ура, без да ги интересува,че предават не само интересите на България и българския народ, а и на собствените си деца.Погледнете ги само - *** до бок лука, всичките "учили" в русия, учили недоучили, но до един вербувани от руските служби.Неприкрити шпиони,в други държави (нормални)направо са в затвора
81
6
 
6
 
! Отговори
анон преди 4 години
Гошу набеди всички, които не се строяват зад него, че са руски агенти, шпиони и ботове в такт с калеко ви алеко, бих се хванал на бас, че точат шекели от едно и също място но е прекалено очевадно.
80
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на нас не ни е виновна Русия и това че лед 2-рата свет.война се падаме към нейния блок -в крайна сметка никой не търси отговорност от Рузвелт/САЩ/ или чърчил/Англия/-защо така са подписали .Ние си изгубихме пазарите в Русия като подгъзуваме на САЩ -трябва да си гледаме собствения интерес но открай време политиците ни са продажни .Аз съм за България не за ЕС САЩ или Русия -но у нас такава политика липсва .Какво остана от заводите които бяха на първите места-затриха ги политиците -ние си траем
79
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България може да има добри отношения както със САЩ така и с Русия, за Европа не става дума, Русия е най-голямата страна в Европа, българския етнос е в Европа от няколко хилядолетия. Но след провала на САЩ в Украйна сега се турси ново огнище за разплаване на конфликт около Русия, САЩ ще направят всичко възможно да скарат България с Русия, и най-добре е ако има кофликт в Черно море коло Крим и Турция, да ври и да кипи, да се стрелят ракети и да има военни действия, САЩ са далече, не ги засяга.
78
3
 
4
 
! Отговори
Защо триете? преди 4 години
Гузен негонен бяга.....
77
8
 
18
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
---и по този начин настройват по-глупавите да вярват в една тотално измислена Пропаганда, промиват ви мозъците, най-общо казано ви манипулират да вярвате на лъжите им и като дойдат изборите сте лесни, путинoпитешkoто стадо да бъде накарано да гласува за удобни на Джуджето-Гном партии като БСП и ДПС. Ето така се месят във вътрешните ни работи и с това се занимават шпионите им. Сега светна ли ти?
76
10
 
18
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До 71Ами ще ти кажа с какво се занимават путинoиднитe шпиони тук, у нас. Руското посолство плаща на такива като теб, да запълват коментарите на 95% във всяка една електронна медия и новинарски сайт. Да повтарят като папагали едни и същи спам малoyмия като "Copоc", "еврогейове", и да пишат против истинската демокрация на Запад и САЩ. От друга страна пак със същите клишета пишат за някакво си измислено православие и славянство и Джуджето-Диктатор колко е Велик и могъщ и носител на ценности...
75
8
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Че откога колхозниците имат и сенатори ... Сигурно са гледали много филми за сената на римската империя или са се поучили от "загниващия американски империализъм" ... Що се отнася до антибългарската природа на местните ***, тя е доказана многократно и само тези дето са плод на "Нерушимата българосъвеЦка дружба" нямат сетива да я видят ... !!!
74
5
 
12
 
! Отговори
това е важно преди 4 години
Нека този сенатор обясни защо Георги Иванов Коларов /агент Юстас/ почина на 18.04.2018 на гарата във Воронеж.
73
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна смешници,и нашите служби и ,,русофилите"!Да обвиняват в шпионаж най-обикновени хора ,а в същото време ,,русофила," бившия офицер от ДС Димитър Иванов ,награден с руски орден по случай 100 г.ЧК,да не смеят даже да разпитат,показват какви аматьори са нашите служби!A,русофилите всъщност са путинофили или рубладжии!
72
14
 
20
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Е такива са възможностите на герберската пропаганда...Не може да се очаква кой знае какво от тези нещастници.Да арестуваш гл.редактор на "Дума" на 9 септември и да фъфлиш несвързано за някакъв шпионаж в полза на Русия е :елементарно ,глупаво и дори смешно.Но тиквените пропагандатори толкова си могат...
71
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помня ,че трима сенатори идваха да спират Южен поток и тука наскоро някви дойдоха при затворени врати Времето ще покаже какво лаiно са *** за наша сметка
70
8
 
17
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
А кога ще разберем какви ги е вършил Цвъко на Молитвените закуски в САЩ през последните 10 години?И защо не е в затвора този предател и доносник?
69
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре. Да приемем, че тия са руски шпиони! Какво са шпионирали? Да не би да имаме индустрия или пък научно-развойна дейност? Или пък армия и секретно въоръжение?Нещо, секретни обекти ли имаме или някакво военно производство? Може би са разузнавали пплановете на Правителството за присъединяване към ИДИЛ?Абе, кой луд да плаща на шпиони, за да шпионират разграден двор?!
68
14
 
14
 
! Отговори
днес преди 4 години
Братя руснаци не занимавайте с българите те сами се унищожават,стига им емиграцията и катастрофите на ден,най висока смъртност в Европа.На последно място в всички класаций.Това е факкт,от години корупция и кражби,историята е показала че политиците в държавата са послушници на великите сили заради финансови изгоди.
67
11
 
15
 
! Отговори
така трябва преди 4 години
Москва да приеме че България е суверенна държава.
66
10
 
11
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До хаха"БЕ КАК ГИ ИЗМИСЛЯТЕ ТАКИВА - РУСКИ СЕНАТОР ХАХАХНО ТОЙ ДИРЕКТНО ГИ УЛИЧАВА , КАТО ПРИЗНАВА, ЧЕ РАБОТИ АКТИВНО С ПРЕДАТЕЛИТЕ!"А когато ХАмерикански сенатор не само приказва а дойде на крака в правителството и го принуди да промени радикално политиката на държавата ти това какво е?