Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година

Въпреки санкциите и нелоялната конкуренция, допълни руският президент
16 дек 2019 21:31,
232
Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година
Снимка: Reuters

Позициите на Русия на световния оръжеен пазар укрепват, въпреки засилването на санкциите и нелоялната конкуренция, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Износът на руско оръжие и военна техника нараства. През тази години е изнесена продукция на обща сума 13 милиарда долара", каза руският държавен глава на заседание на комисията по въпросите на военнотехническото сътрудничество с чужди държави. Той отбеляза, че "това е с малко над два милиарда повече в сравнение със същия период на миналата година", пише БТА.

Русия се завръща в Африка! Путин заявява амбицията на страната си

"Руските позиции на световния оръжеен пазар укрепват и това се случва въпреки санкциите и нелоялната конкуренция", подчерта Путин.

Руският президент заръча постоянно да се анализира ситуацията на оръжейните пазари, да се отчитат променящите се потребности на купувачите и да се отговаря на нарастващите им изисквания.

Засилено търсене на руско оръжие

"Като цяло портфолиото на поръчките на руско оръжие се намира на стабилно равнище и надвишава 50 млрд. долара", заяви Путин и добави: "Засиленото търсене на руска продукция с военно предназначение е сериозен стимул за това да се усъвършенстват формите и методите на работа, да се запазят водещите позиции в този високотехнологичен сегмент."

Руският президент отбеляза големия принос, който имат за развитието на износа международните изложения. По думите му през тази година в Русия са били проведени седем оръжейни изложения, сред които военнотехническият форум "Армия-2019 г.", военноморският салон в Санкт Петербург и авиационно-космическото изложение МАКС-2019 в Жуковски.

"Чуждите партньори имаха възможност да се запознаят с последните постижения на нашата отбранителна индустрия: бяха демонстрирани най-новият изтребител от пето поколение Су-57, десантно-транспортният вертолет с повишена товароподемност Ми-38Т, зенитно-ракетният комплекс със среден обсег от четвърто поколение "Викинг", бронираният автомобил "Тигър" и много други образци техника", заяви Путин. Той отбеляза, че "в резултат на изложенията са сключени договори на обща стойност около 35 милиарда рубли (близо 560 милиона долара)".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
въпросът е: с какво тези 13 милиарда долара допринесоха за повишаването на жизнения стандарт на руския народ?...
189
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 179дето изнасяхме огромни количества плодове и зеленчуци, консерви, вина и ***, сега внасяме домати от...Полша, Македония,Турция, сливи от Чили, дини и грозде - от ЮАР?Ние пак изнасяме бе другарю.Относно внасянето, аз пък да те питам колко струваха доматите през зимата преди 1989г?
188
1
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
До Анонимен *** 188След 30 години капитализъм в България аз не живея по-добре.В последните 10 години вече е още по-страшно.Някой помни ли какво е ГЕРБ?Не е Бойко Борисов,не.Българският Герб е на знамето,което целунах в казармата на клетватаИ се закле да служиш на Партията и СЕСЕСЕРЕ !Никога не сме живели по-добре от последните 10 години! НИ - КО - ГА!
187
1
 
3
 
! Отговори
Кога преди 4 години
Кога Путин ще обяви---направихме нещо и за хората....
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тия 13 милиарда - 10, подаръци или 20 годишни кредити, които никой не си и помисля да ги връща.
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русенец 200 Може и да си прав.
184
0
 
8
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
Уж на долара дните преброени и ще работи само с рубли, а пак в долари смята? Дали преводача да е сбъркал? Да са продали за 13 млд рубли?
183
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко и ще изкара бюджета на Стар Уорс от последната трилогия. Давай Вова!
182
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кучето си лае кервана си върви българия умират от глад че са без пари няма икономика и завиждат на русия че им наложиха санкции и печелят от търговия милиони и милиарди долара.да живей демокрацията да са живи и здрави сащ нато и ес.да са живи и здрви наще политици плювайте на русия колкото си искате че стедолни продажници
181
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соростутка царкировка кърка,прасе му в краката подхърква,магаре му реве от сайванта, *** му кротко лиже таланта,*** на глава му курешки цвъка, а той на компа цъка ли, цъка
180
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюват по Русия, прилагат епитети на Путин които са типични за западните политици, извинения се търсят за отминалият преди 30 години социализъм. България след 30 години демокрация прилича на страна която е бомбардирана и току що войната е привършила и това е след близане на западните задни части през всичкото време. Ами като любимият ви герб и запада са толкова обичани защо ли сме най бедните в европа. Госпожа Мустафа май е развързала кесията за коледа рано тази година.
179
0
 
2
 
! Отговори
страндж до тон преди 4 години
три звездички- мам,що ми го триете
178
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Веднага си ГО местяА ДАЛИ ШЕ СИ го НАМЕРИШ?Имам много хубава лупа, китайска, разбира се! Да ти услужа ли или да ти префасонирам мутричката? Не се бой, съвсем малко болка после и с тези нови хиалуронови конци ще станеш съвсем нов, направо за ***! Много ще ти се радват...
177
6
 
13
 
! Отговори
СССР и то продаваше преди 4 години
и продавачите на оръжия взеха че го самоубиха, сега същите КГБ-ейски продавачи продават за Руската империя, която на свой ред ще се... и така до края на... Руската империя.Мужик да пиет водку и да помпит нефт, крепостниците да не се притеснява за светлото бъдеще, той като настъпи комунизъма и всичко ще се оптавить, олигарсите да му мислят като Свети Петър Православни ги попита от къде натрупахте богатствата?
176
8
 
21
 
! Отговори
За 188 преди 4 години
Аз пък си живея животаКеф ти море в ГърцияКеф ти пазар в ОдринОбикновен човек съм - не мутраСоцът си беше смърдялник
175
7
 
14
 
! Отговори
На коча мъдете преди 4 години
*** обявява пачалбата в омразни долари, държи откраднатото в долари по офшоркитеКитай е вързана валутен борд за долара и той Ужас , дрОгареТоз долар не ще да мре и тва си е
174
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 30 години капитализъм в България аз не живея по-добре.В последните 10 години вече е още по-страшно.Някой помни ли какво е ГЕРБ?Не е Бойко Борисов,не.Българският Герб е на знамето,което целунах в казармата на клетвата
173
5
 
14
 
! Отговори
Гущеров преди 4 години
Не е ли жалко да обявяваш резултатите си от продажби на оръжие във валутата на конкуренцията
172
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано му останат пари за централна канализация в големите градове, че се вмирисаха.
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Четейки коментарите тук.Виждам че само малки Американофилчета оплюват Русия!"ДрОгаре, остана ли кислород защото до година две си отивате и остава само Internet Research Agency да стои на барикадата с фалшиви лозунги?