Горбачов съзря: САЩ се стреми към абсолютно военно превъзходство

Хегемонията на една сила е обаче невъзможна, подчерта той
17 дек 2019 18:45,
284
Горбачов съзря: САЩ се стреми към абсолютно военно превъзходство
Снимка: Reuters, архив

Бившият лидер на СССР Михаил Горбачов заяви, че чрез излизането от системата от договори за съкращаване и контрол на ядрените въоръжения, САЩ се стреми към едностранно военно превъзходство.

Той обаче смята, че тази цел е опасна и недостижима. Това заяви той в интервю пред японския вестник Asahi..

"Причината САЩ да се оттеглят от договорите се крие в желанието им да се освободят от всякакви ограничения във военната сфера и за абсолютно военно превъзходство", твърди Горбачов.

Още по темата

"В съвременния свят обаче хегемонията на една сила е невъзможна. Ако има нестабилност в сферата на обезпечаването на сигурността, то в резултат от нова надпревара във въоръжаването цялата световна политика ще се потопи в анархия и непредсказуемост. Това ще навреди на сигурността на всички страни, включително и на САЩ", смята бившият съветски лидер, пише ТАСС.

Според Горбачов Русия и Съединените щати трябва да възобновят диалога по въпросите на ядрените оръжия и да се насочат към свят без ядрени оръжия.

Преди време в интервю за CNN Горбачов изрази надежда, че Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег между САЩ и Русия ще бъде съхранен.

Действието му беше преустановено на 2 август по инициатива на Вашингтон. Бъдещето на Договора за мерки за по-нататъшно намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия остава неясно. Действието му изтича през февруари 2021 г., но продължаването на документа остава под въпрос поради позицията на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
9
 
3
 
! Отговори
БНА преди 4 години
До МурадовОт майките ни взимаха и във сандък ни връщаха!
141
10
 
3
 
! Отговори
преградата преди 4 години
До ха късмет де!Омразата ни към Турското ни пречи на Америка да ни окупира с цел освобождение!
140
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Добрият чичко АдолфПобеди го световният ционизъм дето въоръжава и финансира и двамата противника!
139
4
 
13
 
! Отговори
световният ционизъм преди 4 години
Той стои в центъра на всички злини и политически убийства!
138
8
 
3
 
! Отговори
ха късмет де! преди 4 години
да ни дойде нов богат робовладелец! Бедни руснаци не е.ем!
137
1
 
15
 
! Отговори
Селянина преди 4 години
Горби мяза на тая снимка на Дарт Вейдар кога му свалиха шлема,след боят с императора в Империята отвръща на Джедайте...
136
1
 
5
 
! Отговори
атентати срещу Ленин преди 4 години
За първи път по колата му стрелят през януари 1918 г. а стрелбата е поръчана от монархисти.Малко след това е разкрита и подготовката за друг опит за убийство.Скоро, през август 1918 г., Ленин почти е убит от куршума на терористката Фани Каплан,но бързо се възстановява(този атентат е организран от чужбина)През 1919 г. колата му е спряна в покрайнините на Москва от шестима въоръжени бандити, които искат да откраднат возилотоИма сериозни съмнения също,че е заразен или отровен.
135
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКА СМРАД! КОМУНИСТИТЕ СТЕ НАВРЯНИ В КЛОЗЕТА И ТАМ ВИ Е МЯСТОТО.
134
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите са животни. Руснаците са поробители.
133
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предател!
132
13
 
8
 
! Отговори
ЛЕНИН-СИФИЛИС преди 4 години
Улянов-Ленин (по майка Бланк) е умрял от невросифилис в кратуната. Сифилитична пареза на невменяемите. Това е диагнозата.
131
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИма няколко атентата срещу Ленин и е умрял от това,също и няколко тихи атентата срещу Сталин,умрели са от чужда ръка,явно от някой външен,който не ги е харесвал.
130
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето този човек направи така че светът да влезе в 21-ви Век с надежда за по-добро бъдеще на човечеството.Ако не беше направил Перестройката,руснаците още щяха да пият само одеколон,а китайците и до днес щяха да ходят само с ватенки и дочени работни ***,и още щяха да пазаруват единствено ориз и то само с купони.Този човек промени светът.
129
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленин е бездетен хомосексуалист пyкнaл от сифилис, който са си делили с разни други болшевишки ***, като Бронщаин (Троцки), Зиновиев и други гнусни влечуги. Комунистите са хомороби! Кланят се на гей-мумия.
128
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите си отивате. С кафява пяна на устата се отправяте към вашия повелител-станата. Стари сте вече! Сбогом! Комунизмът е мъртъв!!! Сбогом! Вегетирате в мизерия и смрад. Сбогом! И трохите, които имате са ви много. Сбогом! Целувайте ръка на Бойко-комунягата за коледното подаяние-Сбогом!!!
127
6
 
16
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Краварската алчност и наглост са безкрайни ,но времето на краварите изтича.Горбачов е предател и изменник.Мнението му не струва пукнат грош.
126
6
 
17
 
! Отговори
преди 4 години
Белязаният дърдори старчески брътвежи. Горби ти си една смотана история, ще бъдеш запомнен, като най-обикновен предател. Живей сред чуждите и заспивай тежко до последния си ден
125
6
 
22
 
! Отговори
И какво от това преди 4 години
Гроби е прав но какво от това? Той развали диполния модел!Хамериканците излязоха от договора и 9 месеца по-късно тестваха ракета със забранения преди обсег. Тоест поне две години преди това са имали чертежите и са разработвали технологиите за производство...Абе лицемери и измамници.
124
7
 
14
 
! Отговори
шепот от отвъдното преди 4 години
каквото и да каже - късно е !Историята ще го запомни като крътуната с белега.
123
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горбачов предателя - НAЦИCTKО АДОВО ИЗЧАДИЕ!