Милен Керемедчиев: Путин затвърди бъдещето си!

Той направи тиха революция в Русия
16 яну 2020 22:41, Александър Попов
37

Михаил Мишустин наследи Медведев и е новият министър-председател на Русия. Досегашният шеф на федералната данъчна служба беше предложен за поста от президента Владимир Путин и бе избран без нито един глас "против".

"По лицата на хората изглеждаше, че бяха изненадани. Но явно е доста добре планирано действие от страна на Путин, защото той направи една тиха революция в Русия", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Путин си е поставил две цели - едната е да постави рестарт на руската политическа система.

"Тя беше изпаднала в една летаргия и губеше гласоподаватели. Медведев беше с падащ рейтинг сред руснаците и беше един от неодобряваните мининистър-председатели, изцяло засенчен от действията на Путин", допълни той.

Още по темата
А втората цел - Путин да затвърди бъдещето си, след като изтече мандатът му през 2024 г.

"Рестартът на политическата система се откроява с много интересни действия - едно от тях е увеличаване на правомощията на министър-председателя, възможностите да бъде избиран от парламента, а не да бъде назначаван от президента", добави Керемедчиев.

В Русия беше взето решение гражданите, които не са живели в Русия през последните 25 години, да не могат да се кандитират за президентските избори. Също така, ако някога през живота си са имали второ гражданство или пребиваване в друга държава.

"Министър-председатели, депутати, министри, зам.-министри нямат право да имат второ гражданство, а това засяга около 543 хил. руски граждани. Засяга и 10,7 млн граждани, които живеят извън Русия. По този начин близо 7% от населението на Русия бива изключено от полическия живот на страната в бъдеще", допълни бившият министър.

"Путин се опитва да изключи всякаква външна намеса в руската политика за години напред. Той има и друга цел - да се кандидира и да стане министър-председател с доста завишени фунции, контролирани от парламента", каза още Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За този има да четем статии още 10г.. мале, ужас, живота ми мина да чета за тоя..
4
40
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Руски балалайки обичат да пият самагон и да се забавляват с варварските си танци. Това не са хора а Зверове. От времето на хуните и монголските племена, Европа не я е грозяла такава опасност.
3
34
 
22
 
! Отговори
руските крепостници преди 4 години
са свикнали Бащица да ги язди, в Русия никога не е било по-различно - една шайка аристократи (през царизма) , друга шайка мошеници (през болевизма), трета шайка селски тарикати (при комунизма), а сега дойде реда на шайката олигархични ченгета, т.е. мутри назначени от предишната шайка комунисти да им варди ограбеното от крепостното население.Пролетарски му работи, но си заслужава да пратим русофилите при матушката им Россия защото тук ги стяга чепика, там да ходят наемници - в Сирия, Донбас и к
2
16
 
46
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Може да всякакъв Путин , но поне имат Въздух , Вода и Храна в Русия .
1
16
 
53
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Сън не ги лови русофобите от вчера. Тъкмо тайничко бяха взели да вярват, че с края на мандата си отива и Путин и хоп ... кошмарът им продължава.Спокойно бе, господа псевдодемократи !Путин няма да е вечен. Но ... и Русия никога няма да е ваша със или без Владимир Владимирович.