Стратегия за вечна власт на Путин ли е оставката на Медведев?

Създават се нови баланси на властта, смята Валери Тодоров
16 яну 2020 18:33, Красимир Ангелов
123

Правителството на Дмитрий Медведев подаде оставка броени минути след като Владимир Путин призова за промени в руската конституция. Държавният глава предложи премиерът да се избира от парламента и поиска национален референдум. Kритиците в Русия смятат, че случилото се е стратегия след края на президентския си мандат Путин да запази властта. 

Още по темата
"Създават се нови баланси на властта, влиза се в нов преходен етап на властови трансформации, някои наричат това "транспутинизъм". Пълномощията на президента се засилват, включително влиянието му върху Върховния съд на Русия. Въвежда се нов орган - Държавен съвет", коментира журналистът Валери Тодоров в студиото на "България сутрин".

По думите му Медведев ще управлява Съвета за сигурност, към който ще бъдат насочени много проблеми.

"Руската икономика все още продължава да бъде зависима, социалните проблеми също започват да се трупат. Всичко това трупа напрежение в обществото - това е опит и реакция да се търсят решения", заяви директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков.

Според него ще се търси конкретно решаване на проблемите.

"Недоволството срещу правителството е силно, но е показателен и изборът на Михаил Мишустин за премиер. Цялата му кариера преминава в данъчната служба, където се смята, че е най-успешната реорганизация в министерските структури. Подаването на властта между Путин и Медведев се запазва", добави Тодоров.

"Технократ с визия, човек, който решава проблемите - това определение се появи за Михаил Мишустин. Путин възвърна националната гордост на Русия. Кофронтацията до голяма степен консолидира руската държава", каза още Любомир Кючуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че влиянието на Путин все още е достатъчно голямо, за да не може да се оспорва.

Тодоров обясни, че Путин разглежда два сценария - да остане и да отстъпи властта, като прогнозира, че вторият е по-възможен.

"Путин се опитва да въведе задържащи механизми. По-вероятен сценарий е той да оглави в бъдеще този Държавен съвет" , смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбираемо е в огромна държава като Русия да се направи опит властта да се запази от един изключителен политик и родолюбец като Путин. Аз не знам за какво реват всички - може би искате да дойде някой като Елцин и да разпродаде Русия на САЩ и запада? Това е недопустимо за руския народ и е нормално да има сериозна подкрепа за Путин сред всички слоеве на населението.
78
8
 
10
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Много е важно да се обясни,че Путин иска да запази властта си до живот,а и след живота и също така обрича руснаците на глад и мизерия.Това,че България е зарината от европейски *** и в Перник и Шумен няма вода -това е без значение.А на част от международните шофьори прекарването на *** в България продължава да е основна дейност!?Бяхме държавата на розите ,а сега ...?
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТЕЖЪК ИЗБОР "ЩЕ Е НА НОВИЯТ ПРЕМИЕР - РЯКО МЪЖЕ СА ПОД 155 СМ..."Освен всичко друго, те са и комплексари.Още Ч.Чаплин го е показал във "Великия диктатор", където Хитлер винаги го слага на по-висок стол от Мусолини.Днешните ходят на токчета. И съвременна техника,позволява много игри в които Путин е само с 1-2 см по нисък от Тръмп. :)
76
3
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Горките руснаци. Мъката продължава. Да заповядат при нас.
75
9
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До АнонименЛъжата товарищ е приоритет на руснаците и техните роби.
74
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новия министър-председател на Русия Мишустин.Той държавен служител,а жена му милионер.Позната история.
73
7
 
8
 
! Отговори
ТЕЖЪК ИЗБОР преди 4 години
ЩЕ Е НА НОВИЯТ ПРЕМИЕР - РЯКО МЪЖЕ СА ПОД 155 СМ...
72
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪРЖАВЕН СЪВЕТ- И НИЕ ИМАХМЕ ТАКЪВ ПРИ ТОШО. ТЕ *** ЕДНО СИ ЗНАЯТ... ВАРИ ГО, ПЕЧИ ГО..МУЖИЦИТЕ ОБАЧЕ ВЕЧЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ ПАРАДИТЕ, РАКЕТИ НЕ СЕ ЯДАТ. КАТО НАВСЯКЪДЕ ИКАТ ПАПО. А ПУТИН ИЗДИША В ХЛЯБА.
71
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жълта слуз открита в свинското месоконтейнери с отрови покрай луковитвиновен е путин
70
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе я покажете някоя снимка на банкянското комунистче че народа да се отпусне да си покълне малко
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато на Елцин му бе казано, че трябва да се оттегли, той потърси човек, който срещу властта,пое ангажимента да не закача семейството му. Намери го. Сега Путин прави същото, Винаги и навсякъде се е правило така. Разбира се няма гаранция. Историята изобилства от случаи, когато те предават и свалят от власт най-близките ти хора вкл и от семейството. Риск печели- риск губи.
68
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Striker "Сега му строят мавзолей - редом до сифилистиците Ленин и Сталин"Очаквам по-радикален сценарий. До няколко години, полковник Гундяев да обяви Путин за Бог и преминаване от християнство, към нова религия.
67
12
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ех, батюшка Путин, не си безсмъртен, но поне може да ти направят мавзолей!
66
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лъжата основно оръжие на гербавата боклукцийска дружина- берлински конгреспредставителя на англия - евреинът дизраели поставя ултиматумнеможе да има обединена българия - или се приема разделянето или война на русия с англиятова е истината гербави по.мияр.и и престанете да ни занимавате с путин докато крадете и тровите страната ни
65
13
 
15
 
! Отговори
1885 преди 4 години
Ако не беше Англия, щяхме още да сме Мизия и Източна Румелия. Руснаците са били бесни, че искаме да бъдем единна България.
64
10
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До българин-християнинБлагодарение на Русия съществувате единствено русофилите. И вие никога не сте били и никога няма да бъдете българи. Защото за вас винаги руският интерес ще е над всичко. България и българите съществуваме ВЪПРЕКИ Русия и вас русофилите. Защото ако зависеше от вас България щеше да се превърне в Задунайска губерния. И никакъВ християнин не си а ПУТИНОСЛАВЕН!
63
15
 
14
 
! Отговори
българин-християнин преди 4 години
Г-да русофоби,как не се осъзнахте,че ако не беше Русия,ние отдавна нямаше да съществуваме като нация-българска.Сега щяхме да се казвамеХасан,Ибрахим,Айше и пр.Гади ми се от вас.За простите и невежи русофоби ще напиша-първо ние сме СЛАВЯНИ,второ-ние сме християни.И русофобите да не забравят,че най-големия европейски противник винаги ни е бил Англия.Русия е велика,и добре,че я има.Няма ли Русия,няма да има и християнски свят.
62
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нямаме вода натъпкаха ни с отровни боклуции вместо да питат защо престъпникът комунист от банкя не е в затвора ни занимовот с путини клакьорите му от джендерската партия изливат помията си непрекъснатодано господ раздаде на всеки заслуженото
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медведев винаги е бил в сянката на Путин. Години не се чуваше нищо за него.
60
4
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Джуджето се готви да управлява докато е жив а руснаците са свикнали винаги да имат батюшка-царь, който да ги шиба с нагайката. Да им е честито!